Kadıköy’de vejetaryen ve veganlar için özel 8 mekan

Vegan yemekler
Vegan yemekler

Daha önce onlarca farklı şehir için meşhur lezzetleri tadabileceğiniz çeşitli rehberler hazırlamıştık. Şimdi ise kapsamı biraz daha dar tutup, yalnızca belirli bir ilçedeyi baz alıyoruz. Ancak bu kez bir kriter daha var: Vejetaryenler. İstanbul Kadıköy’de vejetaryenleri mutlu edecek çok fazla mekan var. Biz de bunlar arasından sizin için seçtiklerimizi bir araya getiriyoruz. Birbirinden özel lezzetle sunan 8 mekanın ayrıntılarını paylaşıyoruz.

Öncelikle vejetaryen terimiyle başlamanın daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Etyemezlik şeklinde de geçen bu terim aslında hiçbir et türünü tüketmeyen kişiler için kullanılıyor. Yani bunlar arasında kümes hayvanlarından tutun balıklara kadar her şey dahil. Bir de bu noktada çok karıştırılan vegan terimi var. Onu da tanımlayalım:

Vegan, hayvansal gıdaları tüketmeyen kişilere verilen bir isim. Bunlar arasında akla ilk olarak süt, bal, yumurta geliyor. Ancak çok hassas olan veganlar çok daha geniş kapsamlı düşünerek hayvansal gıdaların hiçbirini yemiyor.

Jeni Falafel & Rolls, Şaşkınbakkal

Kadıköy'ün en iyi vegan restoranları arasında gösterirken bir saniye bile tereddüte düşmediğimiz Jeni Falafel ile tanışmaya hazır olun! Humus ve falafelin en leziz versiyonu için yolunuz Kadıköy'e düştüğü bir vakit Jeni Falafel'e uğrayarak kendinizi şımartmayı ihmal etmeyin.

Suadiye Mahallesi, Hamiyet Yüceses Sokak, No 19/A, Kadıköy, İstanbul


Pasaj Cook and Book

Vejetaryen ve vegan sayısının artmasıyla birlikte hiçbir et ya da hayvansal gıdanın yer almadığı yemekleri hazırlayan yerler de revaçta. Kadıköy’de meşhur Bahariye Caddesi’nde yer alan Pasaj Cook and Book ile başlıyoruz rehberimize. Kapıdan girdiğiniz anda hissedebileceğiniz üzere aslında tamamen vejetaryen ya da vegan menüleri içeriyor. Bu yüzden içeride bol sebzeyle hazırlanan tarifleri görebilirsiniz. Dolma, börülce salatası, humus ve mercimek köftesi favoriler arasında.

Pasaj Cook and Book
Pasaj Cook and Book

Caferağa Mahallesi, Bahariye Caddesi, Şair Latifi Sokak, No 2/A, Kadıköy, İstanbul

Mahatma Cafe

Kadıköy’ün en meşhur vegan kafelerinden biri olan Mahatma Cafe, kahvaltıda da hayvansal gıda tüketmek isteyenler için özel lezzetler barındırıyor. Ayrıca öğle ya da akşam için de tamamen zeytinyağıyla hazırlanan yemekleri içeren menülere sahip. Tereyağlı enginar ve mercimek çorbasını tatmanızı öneririz. Rengarenk bu mekanda özel tatlıları da denemekte yarar var.

Mahatma Cafe
Mahatma Cafe

Rasimpaşa Mahallesi, Macit Erbudak Sk. 50/a, 34716 Kadıköy/İstanbul

Zapata Bakery

Veganlar için Anadolu yakasındaki en uygun mekanlardan biri ise Zapata Bakery. Epey geniş bir kahvaltı menüsüne sahip olan bu mekan, kahvaltıda mısır ekmeğini de ihmal etmiyor. Kahvaltının dışına çıkıp günün diğer öğünlerinde Zapsata Bakery’e gidecekler için sandviç seçeneklerinin yer aldığının özellikle altını çizelim.

Zapata Bakery
Zapata Bakery

Caferağa Mahallesi, Şevki Bey Sokak, No 31, Kadıköy, İstanbul

Muhtelif Mekan

Aslında bu tarz mekanların lezzetlerini vejetaryen ve veganlara sormak çok daha mantıklı. Bu noktada aslında çok fazla oylamayla Kadıköy’de başı çekenlerden biri de Muhtelif Mekan. Rıhtımdan yürüyerek kısa sürede ulaşabileceğiniz adreste kahvaltı tabağından tutun lahmacuna ve hatta soğuk çorbaya kadar çok fazla seçeneğe yer veriliyor. İki kişi 30 TL - 40 TL’ye rahatlıkla doyabilirsiniz.

Zapata Bakery
Zapata Bakery

Rasimpaşa, Beydağı Sk No:18/A, 34716 Kadıköy/İstanbul

Rulo Lezzetler

Yıllar evvel vejetaryenler için özel olarak hazırladığı dürümlerle ün kazanan Rulo Lezzetler, ufacık bir dükkan olmasına rağmen birçok farklı lezzeti bir araya getiriyor. Bunlar arasında sebze kızartmalarından tutun mezelere ve hatta falafel köftesine kadar birçok seçenek yer alıyor. Dürüm fiyatları 10 TL’den başlıyor.

Rulo Lezzetler
Rulo Lezzetler

Caferağa, Nail Bey Sk. No:15, 34710 Kadıköy/İstanbul

Vatka Coffee&Vegan Goods, Kadıköy

Tatlı severler lakin vegan beslenme stilini benimsemelerinden dolayı tatlıyla arasına mesafe girenler buraya! Tatlıların şahı brownienin vegan versiyonunu test etmeye ne dersiniz? Vatka Coffee&Vegan Goods zengin vegan menüsüyle Kadıköy'de sizleri bekliyor!

Caferağa Mahallesi, İleri Sokak, No:10, Kadıköy, İstanbul 34710


Dün Moda

Moda’ya doğru geldiğinizde sizin için en uygun restoranlardan biri ise Dün Moda. Ekmek üstü çeşitleriyle farklılaşmayı başaran mekan, avokado püresi, organik acıkanın yanı sıra közde patlıcan ve daha sayamadığımız bir dizi farklı lezzet sunuyor. Eğer öğle ya da akşam yemeği için Dün Moda’yı düşünüyorsanız burgerlere bakabilir ya da vegan dürümü deneyebilirsiniz.

Dün Moda
Dün Moda

Caferağa Mahallesi, Lütfü Bey Sokak, No 42/F, Kadıköy, İstanbul

Falafella

Her ne kadar diğer seçenekler gibi tamamen vegan olmasa da vegan menüleri de barındıran Falafella, daha çok salata, burger ve dürüm seçenekleri barındırıyor. Yani aslında sabah kahvaltısı için pek uygun olmasa da öğle ya da akşam yemeği için vejetaryen ya da veganlar için gayet makul bir seçenek olarak görünüyor. Ek olarak zeytinyağlıları da deneyebilirsiniz.

Falafella
Falafella

Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, No: 53, Kadıköy, İstanbul

Naan Bakeshop

Listemizdeki son durak noktamız ise Naan Bakeshop. Kızarmış köy ekmeğiyle tamamen veganlara özel hazırlanan bir kahvaltı sofrasına oturmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Özel domates sosları, avokado püresi ve ekşi krema seçenekleri de muazzam. Kahvaltıyı atlayıp öğle ya da akşam saatlerinde bu mekana gelecekseniz mutlaka tostları denemelisiniz.

Naan Bakeshop
Naan Bakeshop

Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, No 113, Kadıköy, İstanbul