Kahvaltı sofraları için lezzetli pankek yapmanın 7 sırrı

Lezzetli pofidik pankek yapmanın sırları
Lezzetli pofidik pankek yapmanın sırları

Pankek hem basitçe hazırlanabiliyor olması hem de kahvaltılara renk katması nedeniyle oldukça fazla tercih ediliyor. Özellikle son yıllarda ülkemizdeki kahvaltıcıların da menülerinde yer verdiği sıcacık pankekler tereyağı, bal veya reçel eşliğinde güzelce mideye indirilebiliyor. : )

Lezzetli bir kahvaltıyla güne başlamanın keyfini hiçbir şey veremez. Özellikle de pankek içeren bir kahvaltıysa! Bir yığın kalın ve yumuşacık pankek hazırlayıp kahvaltı sofranızı güzelleştirebilirsiniz.

Kabartma tozunun taze olup olmadığına dikkat edin

Pankekler çok sevilir çünkü sadece birkaç temel malzemeyle hazırlanabiliyorlar. Ancak kabartma tozunuz eksikse veya son kullanma tarihi geçtiyse hafif ve kabarık değil düz pankekler elde edersiniz. Bu yüzden sürenin dolup dolmadığına bakın ve gerekiyorsa yeni bir paket kabartma tozu satın alın.

Büyük topaklar oluşmasını önlemek için kuru malzemeleri çırpın

Topak oluşumunu önlemek için hamura eklediğiniz malzemeleri güzelce bir çırpın. Böylece pankek piştikten sonra herhangi bir sürprizle karşılaşmayız. Üstelik bunun için çok fazla çaba sarf etmeye de gerek yok.

Aşırı karıştırmayın

Evet; pankeklerdeki topak oluşumunu engellemek için malzemeleri güzelce karıştırın fakat abartmayın. Çünkü malzemeler çok fazla karıştırıldığında da bu sefer farklı problemler meydana geliyor. Sert, yapışkan bir hamur gibi…

Hamuru dinlendirin

Her şeyi tamamladıktan sonra hamuru mutlaka ama mutlaka dinlendirin. Bunun için en az 15 dakika bekleyin. Ama daha fazla bekleyecek zamanınız varsa ideal sürenin 30 dakika civarında olduğunu da hatırlatalım.

Büyük bir tava veya daha iyisi için bir ızgara kullanın

Geniş yüzey alanına sahip bir tava güzel pankekler yapmanın sırlarından biri. Böylece tek seferde birden fazla pankek yapabilir ve pişirme süresini azaltabilirsiniz.

Yeni pankekler yapmadan önce tavayı silin

Az önce bahsettiğimiz tava yüzeyine bağlı olarak tek seferde kaç tane pankek yapabileceğiniz değişebiliyor. İşte bu yüzden ikinci grup pankekleri yapmadan önce mutlaka tavayı silin. Bu aslında tereyağının tavada kalan yanmış tadının pankeklere sinmesini önlüyor.

Pişirme süresine dikkat edin

Bu, daha iyi krepler için en kolay ipucu. Pişirme için kendinize toplamda 20 dakika ayırın ve pankekleri pişirirken gerçekten dikkatli olun. Çok çabukkızarıyorlar mı ya da hızlıca yapışıyorlar mı bunlara göre pişirme süresini ayarlayın. Bazı durumlarda daha fazla tereyağı ve sıvı yağ eklemek durumunda kalabilirsiniz. Buna bağlı olarak kreplerinizi çevireceğiniz zamanı da ayarlayabilirsiniz.

En fazla yapılan hatalardan biri ise çok fazla karıştırmak. Az önce karıştırmanın öneminden bahsettik ama tüm topakları yok etmek de riskli.