Kahvaltıya yeni bir soluk: Privato Cafe

Privato Cafe
Privato Cafe

En az Cemal Süreya kadar, kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olduğunu düşünenler buraya! İstanbul'da keyifli mi keyifli bir kahvaltı için bugünkü rotamız: Privato Cafe. Nostaljik tabakları, dantel örtüleri ve keyifli dekorasyonu ile Privato; serpme kahvaltı söz konusu olduğunda ezberleri bozacak bir mekan.

Masaya oturduğunuz andan itibaren, çocukluğumuzun keyifli zamanlarında ailecek bir sofranın etrafında toplanıp ettiğimiz o pazar kahvaltılarına gitmeye hazır olun. Keyifli mi keyifli bir kahvaltının her lokmasında önce lezzete daha sonra ise nostaljiye doyacağınız Privato'nun organik ve artizan ürünleri ile bu pazar kahvaltısında kendinizi ödüllendirmeye var mısınız?

Beyoğlu tünelde bulunan Galip Dede Caddesi'nden Galata Kulesi'ne doğru inerken ikinci sağdan girdiğinizde; orada sıcak atmosferiyle sizleri bekleyen Privato; kendini kahvaltı profesörü olarak tanımlayan sahibi Hıdır Ekşi'nin uzun emekleri sonucunda ilmek ilmek işlenmiş bir mekan.

İstanbul kahvaltı mekanları: Privato Cafe

Privato Cafe'de önünüze gelen her şeyin ülkenin dört bir yanında geldiğini bilmeseniz bile; ağzınıza attığınız ilk peynir dilimiyle birlikte Kars'tan gelen peynirin, sıcacık ekmeklerinizin üzerine sürüp yediğiniz ilk andan itibaren Giresun'dan gelen fındık ezmesinin tadını almamak pek de mümkün değil.

Privato'nun sahibi Hıdır Bey için kendisini bir kahvaltı profesörü olarak tanımlıyor demiştik, bu iddiasının oldukça yerinde olduğunu söylemememiz de bir sakınca olmadığını da gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Öyle ki peynirinden, reçeline, domatesinden, zeytinine kadar Privato'da önünüze gelen her şey için Hıdır Bey; yurdun dört bir yanını gezip yerel üreticiyi de destekleyerek ve Privato'nun kahvaltı masalarına en doğalını, en lezzetlisini getirmekten bir tutku olarak bahsediyor.

Peki ya Privato'da bulacağınız tek şey artizan ürünlerle donatılmış bir kahvaltı mı? Elbette ki hayır. Öncelikle ürünleri tükenene kadar bir saat sınırlaması olmaksızın kahvaltı edebileceğiniz zamansız bir mekan olan Privato'da bulacağınız en lezzetli şeyin çalışanların kendi aralarında kurduğu aile bağları ve güler yüzleri olduğunu da ekleyelim. Son olarak ise söyleyeceğimiz bir şey varsa; o da kendinize bir zaman yaratarak Privato'yu bir de hafta içi sakinliğinde deneyimlemeniz...