Kapadokya’da sabah kahvaltısından akşam yemeğine kadar tercih edebileceğiniz 7 mekan

Kapadokya
Kapadokya

Sonbahar tatili için çok fazla tercih edilen Kapadokya, peribacaları ve Göreme Tarihî Millî Parkı gibi dünya miraslarıbarındırıyor. Biz daha çok gezerken yemeğe odaklanıyoruz ve buyüzden sabah kahvaltısından akşam yemeğine kadar tercihedebileceğiniz 7 farklı mekanı sizlere sunuyoruz.

‘Güzel atlar ülkesi’ anlamına gelen Kapadokya; Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ’ın yaklaşık 60 milyon yıl önce püskürttüğü lavlardan oluşan tabakalarla doğal bir güzellik sunuyor. Üstelik yazın olduğu kadar sonbahar ve kışın da epey ziyaretçi çekiyor. Listemize her zaman olduğu gibi kahvaltıyla başlıyor; sonrasında bir öğle yemeği ve akşam yemeğiyle üçlemeyi tamamlıyoruz. Tabii arada kahve ve tatlı kaçamağı yaptığımız küçük molalarımız da mevcut.

Karlık Köyü: Monte Cappa Cave House


Sonbaharda Kapadokya’danın dağ havasını alarak kahvaltı yapabileceğiniz çok fazla mekan var. Bunlardan biri de Monte Cappa Cave Hose.

tripadsivor
tripadsivor

Yaklaşık 50 yıllık taş binada çevreyi izlerken bir yandan da keyifli şekilde kahvaltınızı edebilirsiniz. Tandır fırınında özel olarak yapılan ekmekler, farklı farklı el lezzetleri içeren doğal reçeller ve taze yumurtalar güne zinde başlamanız için size iyi gelecek.

Adres: Karlık Köyü No:174, 50400 Urgup (Nevsehir)


Uçhisar: Saklı Konak

Saklı Konak, Kapadokya’nın zirvesi olarak bilinen Uçhisar Kalesi’ne 100 metre mesafede. Eski konağın restorasyon görmesiyle otel / kahvaltı hizmeti vermeye başlayan mekan, genellikle kahvaltıda tamamen doğal beslenmek isteyenler tarafından tercih ediliyor.

saklikonakrestaurant.com
saklikonakrestaurant.com

Üstelik kahvaltıdaki seçenekler epey geniş. Her türlü reçeli bir kenara bırakın, komşu bahçeden gelen sütü ve kaymağı da burada tadabilirsiniz. Denemeniz gereken lezzetlerden biri de gözleme. Ayrıca, rezervasyon için mutlaka iletişime geçmeniz şart.

Adres: Tekelli, 2. Karlık Sk., 50240 Merkez/Nevşehir Merkez/Nevşehir

Ürgüp: Çınarlı Cafe

Çınarlı Cafe, tatilde geç saatlerde uyanmayı tercih edenler için epey ideal bir kahvaltı mekanı. Çünkü günün her saatinde özel ev yapımı reçeller, patates kızartmaları, yumurtalar ve taze yeşillikler aynı tazelikte sizi bekliyor.

restaurantguru.com
restaurantguru.com

Bu mekan, sonbahar tatilinde Kapadokya’yı seçenler tarafından kahvaltıya ek olarak ızgaralar için de tercih ediliyor.

Adres: 370 Evler, 28.Cadde, 50400 Ürgüp/Nevşehir


Hakkı Paşa Meydanı: Dibek

Kahvaltıları yaptığımıza göre şimdi öğle ve akşam yemeği için uygun mekanlara geçebiliriz.

tripadsivor
tripadsivor

Bölgenin tarihi dokusunu iliklerinize kadar hissedebileceğiniz 475 yıllık taş ev Dibek özellikle geniş ev yemeği skalasıyla turistlerin tercihi oluyor. Hemen menüye geçelim; öncelikle bir bulgur çorbasıyla başlayabilirsiniz. Sonra saç tava, gözleme, kuru fasulye gibi hem sulu yemek hem de aperatif besinlerle çeşitlendirmek size bağlı. Restorandaki yuvarlak masalar da yemek sırasında sohbetin keyfini artırıyor.


Adres: Belediye Cad. Hakkı Paşa Meydanı, Cami Sk. No:1, 50180 Göreme/Nevşehir Merkez/Nevşehir

Atatürk Bulvarı: Zeytin Cafe ve Ev Yemekleri

Öğle yemeği için ev yemekleri tercih edecek kişiler Zeytin Cafe ve Ev Yemekleri’ne göz gezdirebilirler.

tripadsivor
tripadsivor

Her gün sabah 08:00’de açılan bu mekan; akşam 22:00’ye kadar hizmet veriyor. Herkese uygun yemek seçenekleri var ve üstelik fiyatlar da epey uygun.

Adres:İmran Mah. Kayseri Cad. No: 31, Atatürk Bulvarı | İş Bankası Yanı, Ürgüp 50400, Türkiye


Salkım Tepesi Manzara Cafe

Evet, artık şöyle bir arkaya yaslanıp kahve keyfi yapma zamanı geldi. Kahvenizi yudumlarken bir yandan da güneşin batışını izleyebilirsiniz.

Uçhisar’dan Göreme’ye inerken hemen sağda kalan bu mekan, Erciyes Dağı’na dam karşıdan bakıyor. Burada kahvenin yanı sıra fotoğraf çektirmek isteyenlere de eski yöresel kıyafetler veriliyor.

Adres: Uçhisar yolu 3. Km, 50180 Nevşehir