Kebabın başkenti Adana’da tercih edebileceğiniz 6 restoran

Adana
Adana

Adana’nın sıcak iklimi aslında insanları özellikle de yaz aylarında fazlasıyla bunaltıyor. Yani bu şehri gezip geleneksel Türk ve Akdeniz mutfağını tatmak için bahar aylarını tercih etmek epey mantıklı.Kebabın başkenti Adana'dan sizler için gidilecek restoranları derledik.

Adana’nın mutfak kültüründe acı, ekşi, narenciye, deniz ürünleri, zeytinyağı ve yeşillikler bolca kullanılıyor. Tabii bunun yanında et de çok önemli ve hemen her yemekte yer veriliyor. Aslında dünyaya ün salan ‘kebabın’ çıkış noktası da Adana. Lafı fazla uzatmadan sizi şimdi kebabı en iyi yiyebileceğiniz restoranlardan birine götürüyoruz, buyrun efendim. : )

Eyvan Kebap

Adana denildiğinde akla ilk gelen yemek pek tabi kebaptır. Uygun fiyatlı ama kalitesinden ödün vermeden müşteriye ulaşan çok az işletme olduğunu biliyoruz. İşte bunlardan bir tanesi de Eyvan Kebap.

1981 yılından bu yana en iyi kıyma ve kuşbaşı kebap yapan restoranlardan.


Zomato

Zengin ana yemek menüsüyle beraber çok fazla meze çeşidi de mevcut. Taze, doyurucu ve lezzetli bu mezelerden de çok memnun kalacağınıza garanti verebiliriz. Özellikle domates salatası ve közlenmiş soğanı tatmanızı öneririz, tatları efsanedir. Çalışanların ilgisi; ferah ve nezih bir ortamın yanı sıra çocuklar için de bir oyun alanı barındırıyor. Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan bu restoranda park sorunu da yaşamıyorsunuz. Güler yüz ve samimi ortamıyla sizi evinizde hissettirecek bu konforda ki restoranı mutlaka listenize almanızı öneririz.

Adres: Turgut Özal Bulvarı, Polisevi Kavşağı, 81075 sokak no: 2 Seyhan/Adana

Birbiçer Salon

Birçok ziyaretçinin akşam yemeği için tercih ettiği Birbiçer Salon’a götürüyoruz şimdi sizi. Birbiçer Salon, ocakbaşı ve salaş bir mekan olmasına rağmen temiz ve taze ürünlerini ziyaretçilere sunuyor.

neredenekadarayenir.com
neredenekadarayenir.com

Mekanda kaburga ve ciğer gibi kebap ürünleri bulunuyor. Bunu yanında zengin meze çeşitleri ve hızlı bir servisle bir araya getirdiğinizde doyurucu porsiyonlara çabucak erişebiliyorsunuz. Memnun ayrılacağınızı garanti edebiliriz. İstediğiniz her saatte istediğiniz yemeği yiyebilirsiniz. Konum olarak çok merkezi ve havalimanına çok yakın bir yerde olduğu için ulaşım da epey rahat.

Adres: Bakımyurdu caddesi no: 63/A Seyhan Merkez – Adana

Şırdancı Kudret

Adana’nın en meşhur yöresel yemeklerinden biri olan şırdandan bahsetmek istiyoruz şimdi.

vikipedi
vikipedi

Kısaca şırdan, koyunun dört midesinden biri olan şırdanın temizlenip içine baharatlı pirinç doldurulup dikilip pişirilmesiyle hazırlanıyor. Adana’da sıkça karşınıza çıkacak olan bu lezzeti en iyi Şırdancı Kudret’de yiyebilirsiniz. Herkesin midesine ve zevkine göre olmasa da tatmak isteyenler için en çok tercih edilen mekanı buraya bırakıyoruz. : )

Güzelyalı, Turgut Özal Blv. 114 A, 01170 Çukurova/Adana

Doğan Kaymaklı

Tatlıya bu kadar düşkün bir milletin her şehrinde en az meşhur birkaç restoran vardır. Adana’da ise Doğan Kaymaklı en meşhurlarından biri.

Zomato
Zomato

1974 yılından bu yana kurulduğu yerde hala hizmet veren bu işletmenin ünü hızla yayılmaya başlayınca hem Adana ve İstanbul’da farklı şubeler açmıştır. Mütevazi bir aile işletmesi olan merkezleri Adana ziyaretlerinde herkesin uğrak noktası olmuş durumda. 43 yıllık tecrübe ve kendine has lezzetleriyle müşterilerin tatlı ihtiyacını karşılamaktadır. Bizim de tavsiyemiz cevizli kadayıfı tatmanız yönünde.

Adres: Bakımyurdu caddesi No: 105/A Merkez-Adana

Ali Göde Şalgam

Adana’ya gelmişken şalgam içmeden dönmek olmaz! Şimdi sizi Ali Göde’ye götürüyor ve hiç unutamayacağınız bu içeceği tatmanızı istiyoruz.

gezginkilavuz.com
gezginkilavuz.com

1930 yıllarından günümüze kadar gelen ve şu anda üçüncü neslin işlettiği Ali Göde Şalgam’ı isterseniz tüm Türkiye’den kargo yoluyla sipariş verebilirsiniz. Bu şalgamın tercih edilmesinin asıl sebep, tamamen doğal ve kaliteden ödün vermeden hazırlanıyor oluşu. Ali Göde şalgamları, dut ağacından yapılmış fıçılarda fermante edilmesiyle lezzeti üst seviyeye çıkarıyor.

Adres: Kuruköprü mahallesi, Kurtuluş caddesi No:3/01060

Kazım Büfe’nin Muzlu Sütü

Bir şehirde nasıl olur da muzlu süt meşhur olur demeyin, Adana’da her şey mümkün. : )

herbilet.com
herbilet.com

Kazım Büfe’nin muzlu sütünü tatmadıysanız bunu söylemek kolay olabilir ancak tattıktan sonra tüm fikirleriniz değişecek. Yaz aylarında yapılacak ziyaretler için kesinlikle kurtarıcı bir içecek. Ancak Kazım Büfe’nin önündeki kuyrukları sabırla beklemek gerekiyor.

Adres: Cemalpaşa, Toros Cd. No:32, 01120 Seyhan/Adana