Şifalı içecek: Kefir

Şifalı içecek: Kefir
Şifalı içecek: Kefir

Görüntü olarak ayranla karıştırılan ancak ayrandan daha faydalı olan kefir, mayalanarak hazırlanan bir içecek. Hafif ekşi bir tada sahip olan bu içecek, uzun yıllardır bağışıklık güçlendirmek adına içiliyor. Ancak kefirin tek marifeti bağışıklık yükseltmek değil. Hadi gelin mucize içecek olarak adlandırılan kefirin faydalarına bir bakalım.

Kemik sağlığını koruyor

İçerisinde yüksek miktarda kalsiyum barındıran kefir, vücudun kalsiyum ihtiyacını karşılayarak kemiklerin daha güçlü olmasına yardımcı oluyor. Bu sebeple çocukların ve yaşlıların daha sağlıklı kemiklere sahip olabilmesi için kefir içmesi gerekiyor.

Hücre yeniliyor

Selenyum ve E vitamini açısından zengin olan kefir, toksik maddelerin oluşmasına ve çoğalmasına engel oluyor. Bu sayede hücre yenilenmesinde etkili olan bu içecek, düzenli olarak içildiğinde cildin daha genç ve güzel görünmesinde etkili oluyor.

Sinirleri yatıştırıyor

Yüksek B vitamini sayesinde sinirleri yatıştırarak depresyonu azaltan kefir, bu sayede rahat uyku uyumanıza da etki ediyor. Triptofan aminoasidi sayesinde gevşemenize ve sinirlerinizin yatışmasına yardımcı olacaktır.

Sindirime iyi geliyor

Birçok kişinin probiyotik olarak kullandığı kefir, sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı oluyor. Sindirim problemi yaşadığınızda kısa süre içerisinde çözüme kavuşsun istiyorsanız o zaman kefiri mutlaka denemelisiniz.

Kan şekerini dengeler

Glisemik indeksi düşük olduğundan dolayı uzun süre tok kalmanıza yardımcı olan kefir, bu sayede kan şekerinin daha yavaş yükselmesini sağlıyor. Ani kan şekeri yükselmelerinin önüne geçtiğinden dolayı gün içerisinde kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlıyor.

Ülseri önlüyor

Doktorlar tarafından mide ülserine sahip olanlara önerilen kefir, helicobakter pilori bakterisinin ölmesinde etkili oluyor. Bu sebeple mide ülserini yok ettiği gibi olan ülser oluşmasına da engel oluyor.