Kışın olmazsa olmazı: Tavuk suyuna çorba tarifleri

Tavuk suyuna çorba
Tavuk suyuna çorba

Her kışı hasta geçirenler, çorbasız asla olmaz diyenler, tavuk tariflerinden vazgeçemeyenler buraya! Bundan böyle evde tavuk pişti mi sadece etinden değil, suyundan da faydalanıyoruz. Ve birbirinden nefis kış çorbalarının lezzetini daha da güçlendiriyoruz. Hastalıklarımıza şifa olacak, çorbalarımızı tatlandıracak tavuk suyuna çorba tarifleri ile bu kış şifa tavuk suyuna çorba tariflerinden...

Hasta olacağımızı hissettiğimiz günlerde mutfağın yolunu tutarak kendimize hazırlayacağımız sıcacık bir çorba, özenle demlenmiş bir bitki çayı zaman zaman ilaçlardan çok daha faydalı olabilir.

Tabii küçük bir dokunuşla... O dokunuş ne mi? Bitki çayları için bir kaşık bal, çorbalar için ise tavuk suyunun ta kendisi. Tavuk suyuna çorba tarifleri ile bu kış mutfaklardaki şifa Lokmacığınızdan!

Zerdeçallı zencefilli tavuk suyuna çorba tarifi

Kışın bünyemizi hastalıklardan korumak istediğimizde mutfağımızın kahramanlarına şöyle bir göz atmaya ne dersiniz? Zerdeçal, zencefil ve tavuk suyu... Bu üçlünün bir araya gelerek hastalıklara karşı kalkan oluşturduğu bir çorba tarifi ile ezberleri bozma vakti!

Tavuk suyuna sebzeli mısır çorbası nasıl yapılır?

Bol sebzeli bir kış çorbasına kim hayır diyebilir ki? 'Sıcacık bir çorba olmadan kış biraz eksik geçebilir Lokmacım' diyen herkesi şöyle alalım! Tavuk suyuna yapılmış enfes bir çorba tarifi ile bu kışın çorbası da Lokmacığınızdan.

Tavuk suyuna bal kabağı çorbası tarifi

Bal kabağını sadece tatlı tariflerinde kullananlar için artık ezber bozma vakti... Bal kabağı çorbası ile tanışmak da epey geç kalınmış olsa da, bu tanışıklığın başlangıcına lezzet katmak için bal kabağı çorbanızı tavuk suyuna yapmaya ne dersiniz?

Tavuk suyuna pirinç çorbası tarifi

Yayla çorbası tarifi sayesinde epey yakından tanıdığımız pirinçli çorbalar ile sizin aranız nasıl? Yıllardır mutfaklarımızın en sevilen çorba tariflerinden biri olan pirinç çorbası bu kez tavuk suyuna yapılacak ve lezzetine lezzet katılacak.

Tavuk suyuna harf çorbası tarifi

Miniklere çorbayı sevdirmenin en şirin yolu ile tanışmaya hazır mısınız? Çorba tariflerinde arpa şehriye ve tel şehriye yerine harf makarna kullanmak. İddia ediyoruz ki harf makarnanın eğlenceli görünümüyle, minikler tavuk suyuna çorba tarifini dahi sevecek!

Tavuk suyuna yoğurtlu erişte çorbası tarifi

Yoğurt çorbası, ayran çorbası vb. tarifler ile arası iyi olanları şöyle alalım! Bu tarif tam da sizlerin damak tadına göre. Yoğurtlu erişte çorbası tarifi ile tüm kış favoriniz olacak o tarifle tanışmaya hazır mısınız?

Tavuk suyuna bezelye çorbası nasıl yapılır?

Bezelyeyi sadece bezelye yemeğinde kullanmaya son! Bundan böyle bezelyeler, bezelye çorbasında da değerlenecek. Tavuk suyunu hazır edin ve gerisini minik bezelyelere bırakın. Tavuk suyuna bezelye çorbası ile yeni bir çorba tarifini, tarif defterinize kaydetmeye hazır olun!

Tavuk suyuna patates çorbası tarifi

Patates çorbasını bir de Lokmacığınızın tarifiyle denemeye var mısınız? Tavuk suyuna patates çorbası tarifi ile bundan böyle favori patatesli tarifiniz patates kızartması değil de patates çorbası olabilir mi dersiniz?

Tavuk suyuna baharatlı çorba nasıl yapılır?

Buz gibi havalarda, içinizi ısıtacak o tarif işte bu tarif. Kış çorbaları dendi mi bundan sonra akla ilk gelecek tariflerden biri olacak tavuk suyuna baharatlı çorba tarifini tarif defterlerinize kaydetmeyi unutmayın!

Tavuk suyuna tel şehriye çorbası tarifi

Geldik listenin sonuna... Kapanış elbette bir klasik olan: Tavuk suyuna tel şehriye çorbasının. Tavuk suyuna çorba tarifleri arasında en klasik lakin en sevilen çorba tariflerinden biri olan tel şehriye çorbası; bu kış tüm dertlerimize deva olacak!