Konya’da sabah kahvaltısından akşam yemeğine kadar tercih edebileceğiniz 5 mekan

Konya'nın Meşhur Yemekleri
Konya'nın Meşhur Yemekleri

Yaklaşık 2.5 milyonu aşkın nüfusuyla İç Anadolu Bölgesi’nin en kalabalık şehirlerinden biri olan Konya hem doğal hem de tarihsel zenginlikleriyle öne çıkıyor. Hatta dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Çatalhöyük bu noktada büyük önem taşıyor. Bundan 8 yıl önce UNESCO Dünya Miras Listesi’ne de alınan Konya, Anadolu Selçukluları ve Karamanoğulları’nın başkentliğini de yapmış bir şehir. Ama tarihiyle birlikte dikkati çeken bir diğer unsuru da yemek mekanları. Bir de onlara göz atalım.

Türkiye'nin en sevilen yerlerinden biri olan Konya yemekleriyle de dikkati çekmeyi başarmış.

Etli ekmek başta olmak üzere bamya çorbası, mevlana böreği, yağ somonu ve Konya pilavı gibi yöresel lezzetleri var. İşte bizin odaklandığımız şeyler de tam olarak bunlar. Konya’da nerede ne yiyebiliriz, hadi hep birlikte bunlara bakalım.

Lokmahane

Çok sıcak samimi bir karşılamayla Konya’nın tartışmasız en iyi kahvaltı mekanı Lokmahane rotamızın ilk durağı oluyor. Burada Konya mutfağının tüm yöresel kahvaltı çeşitlerini bulabilmek mümkün.

gezmemlazim.com/lokmahane-konya/
gezmemlazim.com/lokmahane-konya/

Mükellef kahvaltısının yanında isterseniz geleneksel ev yemeklerini de tercih edebilirsiniz. Ancak bizim tavsiyemiz kesinlikle serpme kahvaltısı! Sofrada bal, kaymak, zeytin, peynirli pide, kabak reçeli, koyun yoğurdu, haşhaş ezmesi, küflü peynir ve daha birçok çeşitle yok yok… Sınırsız çayla beraber şehri gezmeden önce buradan tadı damağınızda kalacak bir kahvaltı için soluğu burada almanızı öneriyoruz. : )

Adres: Aziziye Mahallesi, Mengüc Cad. No:49, Karatay, Konya

Pideci Hasan Şendağlı

Pideci Hasan Şendağlı’nın yıldızı Yağlı Somun’u bu yazımızda sizlere anlatmaya çalışacağız. Hasan Şendağlı direkt olarak Yağlı Somun’un mucididir. Birçok peynir çeşidini içinde barındırarak hazırlanan bu somunlar Atom ve Dört Peynirli olarak ikiye ayrılıyor.

gurmenetwork.com
gurmenetwork.com

Pideci Hasan Şendağlı’nın yıldızı Yağlı Somun’u bu yazımızda sizlere anlatmaya çalışacağız. Hasan Şendağlı direkt olarak Yağlı Somun’un mucididir. Birçok peynir çeşidini içinde barındırarak hazırlanan bu somunlar Atom ve Dört Peynirli olarak ikiye ayrılıyor.

Adres: Kadınlar Pazarı, Melike Hatun Çarşısı, Akçeşme Mah. Karaman Cad. No:1/Y, Karatay, Konya

Bolu Lokantası

1964 yılından bu yana Etli Ekmek dendiği zaman akla ilk gelen lokantadır burası. Küçük güzide ve damağa hitap eden bu lokantanın bir özelliği ise günlük malzemeler bittiğinde lokantanın kapanmasıdır. O yüzden akşam saatlerinde çok geç vakte kalmadan Vedat Milor’un da önererek ‘gerçek etli ekmeğin’ tadına bakabilirsiniz.

rehber.vedatmilor.com
rehber.vedatmilor.com

Burada olması gerektiği gibi etli ekmekler hafif şişman ve aşırı uzun değildir. Hiçbir katkı maddesi kullanmadan doğal maya ile kaburga içi yağ kullanılarak bu lezzet buz gibi ayran ile tadı damakta bırakıyor. Konya’ya gidildiğinde mutlaka uğranılması gereken bir yerdir. Gerçekten etli ekmek yemek isteyenlerin ilk adresi Bolu Lokantası’dır.

Adres: Aziziye Cd. No:27/B, Selçuklu, Konya

Meşhur Kebapcı Dedeler

Konya’nın en meşhur has fırın kebabı yemek isteyenlerin ilk adresi burası. 1929 yılından itibaren hizmet veren bu şirin yer nostalji havasıyla beraber sizi ayrı bir dünyanın içine çekiyor. Yumuşacık tırnak pide ve kuru soğan ile servis ediliyor, ilginç bir ayrıntı vermek gerekirse bu mekanda çatal bıçak servisi siz istemedikçe gelmez :)

tripadsivor
tripadsivor

Ağızda dağılan yumuşacık lokum gibi kebaplar sizi buranın müdavimi yapacaktır. Kapısında ‘’kebabımız bitmiştir’’ yazısını görmek istemiyorsanız biraz erken gitmenizi tavsiye ederiz. Konya dışında tüm Türkiye’den yoğun bir ziyaretçisi olan Meşhur Kebapcı Dedeler kebabın yanında getirilen mis kokulu gül şerbeti ile damaklarınızda hoş bir tat bırakacaktır.

Adres: Şükran, Ahi Baba Sk. No:20, 42040 Meram/Konya

Tiritçi Mithat

Konya’da etli ekmek ve fırın kebabına alternatif arayanlar işte tam bu adrese! Sinirlerinden ayrılmış kuzu eti iyice dövüldükten sonra satırla kesilerek uzun saatler pişmeye bırakılıyor. Yoğurt ve pidenin muhteşem uyumuyla tadı adeta damakta bırakıyor.

neredenekadarayenir.com
neredenekadarayenir.com

Tirit Kebabından sonra üzerine mutlaka Zerde tatlısını da tavsiye ediyoruz. Klasik esnaf mantığı ile çalışan bu iş yeri Tirit ne zaman biterse o zaman dükkanı kapatıyor. Tüm ziyaretçilerinden tam not alan Tirit kebabı sırf bunu yemek için tekrar sizi Konya’ya getirebilir bizden söylemesi. :)

Adres: Aziziye Mahallesi, İstanbul Cad. Yusufağa Sok.

No:21, Karatay, Konya