Kusursuz bir brownienin 10 püf noktası!

Kusursuz bir brownienin 10 püf noktası!
Kusursuz bir brownienin 10 püf noktası!

Brownienin daha ıslak olması için ne yapılır? Gelin cevabını bu yazımızda hep beraber arayalım... Fırından çıktığında kupkuru çıkan ve tam bir hüsran olan brownieden daha kötü ne olabilir? Mutfakta uğranabilecek daha kötü bir hayal kırıklığı olduğunu hiç sanmıyoruz... Ve bu durumu engellemek için tüm bildiklerimizi sizlerle paylaşıyoruz. Tüm püf noktalarıyla brownie nasıl yapılır? İşte cevabı...

İÇİNDEKİLER

Malzemelerin kalitesi oldukça önemli!

Brownie yaparken olmazsa olmaz iki malzememiz: Tereyağı ve çikolata. Bu sebeple tereyağı ve çikolatanın kalitesi son derece önemli. Kalitesi düşük bir tereyağı ve çikolata tercih edecek olursanız hayal kırıklığına uğramanız oldukça yüksek bir ihtimal... Bu sebeple tereyağınız mümkünse ev yapımı, çikolatanız da kuvertür olmalı.

Çikolatanın kakao oranına dikkat!

Brownie tarifinde kullanacağımız çikolatanın kakao oranı da oldukça önemli. Brownie yapımında kullanacağınız kuvertür çikolatanın kakao oranı en az %70 olmalı... %70 kakao oranına sahip çikolatanızı ve tereyağınızı benmari usulü eriterek brownienizi yapmaya başlayabilirsiniz.

Yumurtayı sıcakken eklemeyin!

Tereyağı ve kuvertür çikolatayı erittikten sonra çırpma teliyle karıştırarak hafifçe ılıtın çünkü yumurta pişmemesi açısından bu karışıma kesinlikle sıcakken eklenmemeli...

Spatula yardımıyla tüm malzemeleri karıştırın!

Sırasıyla tüm malzemeleri eklemeye devam edin ve sürekli olarak spatula yardımıyla brownie harcınızı karıştırın. Spatula ile karıştırarak homojenize bir hale getirdiğiniz brownie harcı tam kıvamında olacak ve piştiğinde kurumasını engelleyecek.

Kuru malzemeleri başka bir kapta harmanlayın!

Islak brownie nasıl yapılır? Sorusunun en önemli cevabı işte burada. Kuru malzemeleri kek harcına direkt eklemek yerine tüm malzemeleri ayrı bir kaba eleyerek alın ve güzelce karıştırın.

Mikser kullanmayın!

Bir kapta harmanladığınız kuru malzemeleri kek harcınıza ekledikten sonra karıştırmak için kesinlikle mikser kullanmayın! Spatula yardımıyla alttan üste doğru yedirin ve içinde hiçbir tortu kalmayıncaya dek karıştırın.

Kek harcını homojenize edin!

Kek harcını homojenize oluncaya dek güzelce karıştırın. Daha sonra ortalama 20-25 cm civarındaki kek kalıbınıza yağlı kağıt serin ve kek harcınızı kalıba aktarıp zeminini düzleyin.

Pişirme aşamasına dikkat!

Islak bir brownie için, geldik en önemli noktaya... Fırını önceden 160 derecede ısıtın ve fırınınız ısındıktan sonra 160 derecelik fırında alt üst ayarda 30 dakika pişirin. Üzeri hafifçe çatlayınca fırını kapatın.

Fırından çıkan brownieyi hemen kesmeyin!

Brownieyi 30 dakikadan fazla pişirdiğiniz takdirde içinin epey kuru olma ihtimalini göz önünde bulundurun. Fırından çıkardığınız brownieyi hemen kesmeyin ve bir miktar ılıyıp içini çekmesini bekleyin.

2 saat dinlendirin!

Dinlendirdiğiniz brownienin tadı ve kıvamı çok daha iyi olacağından fırından çıkarıp ılıttıktan yaklaşık olarak 2 saat oda sıcaklığında dinlendirin ve daha sonra sonra servis edin.