Kütahya’nın yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz en ideal 6 mekan

Kütahya
Kütahya

Seyahat rotasını Ege Bölgesi’ne çevirenler listeye mutlaka Kütahya’yı eklemeliler. Kütahya’da ne yenir? sorusunun cevabı, sini mantısı, cimcik, küp kebabı, dövmeç, göveç, ılıbada dolması, dolamer böreği, ıspanaklı şibit ve sıkıcık çorbası gibi Kütahya’nın yöresel lezzetlerinde saklı diyebiliriz. Listemizde yer vereceğimiz Kütahya yemek mekanlarıyla da Kütahya’nın yöresel yemeklerinin çok büyük bir bölümünü bulabilirsiniz. Ayrıca tüm bunlara ek olarak yemek sonrasında sütlü incir tatlısı, yufka tatlısı ve gelincik şurubunu da deneyebilirsiniz.

Her ne kadar Kütahya denildiğinde akla ilk olarak çini gelse de aslında 7000 yıllık bir köklü bir tarihten bahsetmek gerekiyor. Bu kadar köklü bir medeniyet zinciri de Kütahya’nın elbette hem gezi hem de yemek kültürüne önemli miraslar bırakıyor. Sözü hemen yemeğe getireceğiz ama öncesinde Kütahya’ya gelenlerin Zafertepe Anıtı’ndan tutun, Aizanoi Antik Kenti, Dönenler Mevlevihanesi ve Saat Kulesi’ni görmesi gerektiğini ekleyelim. Ayrıca, Kütahya Kalesi, Çinili Camii, Ulu Camii, Çini Müzesi ve Macar Evi Müzesi de yine alternatifler arasında. Şimdi söz sırası yemeklerde… Kütahya’nın birbirinden güzel yemek yeme mekanlarını sizler için derledik. Kütahya’da en lezzetli yemek nerede yenir bakalım.

Kütahya’da kebabın adresi: Osmanlı Kebap

Lezzet turumuza Osmanlı Kebap ile başlıyoruz. Yalnızca yurt içi ya da yurt dışından gelen turistlerin değil, yerel halkın da epey tercih ettiği Kütahya'nın yöresel yemeklerinden biri olan Osmanlı Kebap, birkaç kişilik akşam yemeğinin yanı sıra aile ya da grup yemekleri için de epey uygun. Mekan aslında isminden de anlaşılabileceği üzere kebap ve ızgara çeşitleriyle meşhur. Fakat fırın beytiden tutun kuzu tandıra hatta iskendere kadar farklı alternatifler de mevcut.

Facebook
Facebook

Adres: Ali Paşa Mahallesi Çamlıbahçe Sokak Kütahya

Kütahya’nın tarihi restoranı: Germiyan Konağı

Kütahya’da yöresel yemek Germiyan Konağı’nde yenir. Gezip yorulduktan sonra Kütahya’nın tarihi dokusundan kopmamak için Germiyan Konağı gibi epey meşhur mekanları tercih edebilirsiniz. Zira az önce bahsettiğimiz Kütahya lezzetlerinin çok büyük bir bölümü bu mekanda mevcut. Yani aslına bakarsanız yöresel lezzetlerden tatmalık bir yer arıyorsanız burası tam da size göre. Üstelik merkezde olduğu gibi ulaşım da epey kolay. Sıkıcık çorbası ve sini mantısı ise mutlaka tadılmalı. : )

Türkiye Kültür Portalı
Türkiye Kültür Portalı

Adres: Pirler Mahallesi Germiyan Sokak No: 85 Balıklı, Kütahya Merkez

Et yemek isteyenlere: Antre Gurme

Kütahya’ya ulaştığınızda güne lezzetli bir kahvaltıyla başlamak istiyorsanız, Antre Gurme’yi tercih edebilirsiniz. Epey lezzetli reçelleri tatmanızı öneririz. Ayrıca, eğer günün ilerleyen saatlerinde öğle ya da akşam yemeğinde ‘et yemek’ istiyorsanız yine bu mekanı tercih edebilirsiniz. Zira Antre Gurme’de lokum et, ızgara köfte, pirzola ve kuzu incik gibi seçenekler var. Ayrıca isterseniz özel olarak hazırlanan Antre burger de tercih edebilirsiniz.

Antre Gurme Facebook
Antre Gurme Facebook

Adres: Kütahya – Eskişehir Kara Yolu, Kütahya

Kütahya’nın kahvaltı mekanı: Pesmet

Serpme kahvaltı için gönül rahatlığıyla Kütahya'nın yemek mekanlarından biri olan Pesmet’i tercih edebilirsiniz. Kütahya Afyon Kara Yolu’na 4.km mesafedeki bu mekan aslında tam anlamıyla bir burgerci. Çünkü bu konuda epey geniş bir yelpaze sunuyor. Ek olarak fajita, dallas, kaşarlı köfte ve ızgara çeşitleri de mevcut.

tripadsivor
tripadsivor

Adres: 100. Yıl Mahallesi Kütahya – Afyon Kara Yolu, Kütahya

Hem midenizin hem de kulaklarınızın bayram edeceği bir mekan: Güral Ocakbaşı

Eğer siz de bir yandan yemek yiyerek midenizi, canlı müzik eşliğinde de ruhunuzu doyurmak istiyorsanız oyunuzu Kütahya - Afyon Kara Yolu’na 7 km mesafedeki Güral Ocakbaşı’nı tercih edebilirsiniz. Bu mekanda özellikle kebap ya da ciğer çeşitlerine ek olarak zeytinyağlı ve özel mezeleri bulabilirsiniz.

tripadsivor
tripadsivor

Adres: Kütahya – Afyon Kara Yolu, Kütahya

Kütahya’da tatlı molası vermek isteyenlere: Siyah İnci Patisserie

Siyah İnci’de güne dinamik başlamak için kahvaltı yapabilir; öğle ya da akşam saatlerinde geldiyseniz de yemekleri değerlendirebilirsiniz. Ayrıca tatlılara da mutlaka şans vermeniz gerekiyor.

tripadsivor
tripadsivor

Adres: Alipaşa Mahallesi Cumhuriyet Caddesi, Kütahya

Artık Kütahya'nın yemek mekanlarını öğrendiniz. Size iyi gezmeler:)