Lahana sarmasının yanına ne gider?

Narlı kestaneli lahana sarması
Narlı kestaneli lahana sarması

Soğuk kış günlerinin en sevilen yemeklerinden biridir lahana sarması... Lahana sevmeyenlerin dahi lahana ile arasını düzelten, yaprak sarma tarifinin pabucunu dama atan, kışı kış yapan en kült lezzetlerdendir. Bu efsane lezzet sofralara tek başına da çok yakışır elbet ama lahana sarmasının yanına ne gider? Sorusunun cevabını da bilmezsek olmaz.

Lahana sarması n
Lahana sarması n
Lahana severlerin iştahını kabartacak, davet sofralarında lahana sarmasını yalnız bırakmayacak bu yazımızda lahana sarmasının yanına ne gider? Sorusunun en lezzetli cevabını biz de bulacağınız konusunda son derece iddialıyız.

Hadi kolları sıvayalım ve birbirinden nefis tariflerimizle lahana sarmasını sofralarda yalnız bırakmayalım!

Domatesli arpa şehriye çorbası tarifi

Kışın sofralara en çok yakışacak lezzetlerden biri lahana sarması ise diğeri de şüphesiz ki sıcacık çorbalardır. Lahana sarmasına geçmeden önce midelerinizi yumuşatacak, içinizi ısıtacak o domatesli arpa şehriye çorbası tarifini tarif defterlerinize kaydetmeyi unutmayın!

Tereyağlı yayla çorbası nasıl yapılır?

Söze çorba tarifleri ile giriş yapmışken yayla çorbasını es geçmek olur mu? Elbette ki hayır. Mis gibi tereyağı kokusuyla iştahınızı açacak, lahana sarmalarını birer ikişer yedirtecek bu çorba tarifimizden formunu korumak isteyenler uzak dursun, bizlerden söylemesi...

Et suyuna un çorbası tarifi

Çorba tarifleri söz konusu oldu mu uçsuz bucaksız bir derya olan Lokmacığınız elbette iki çorba önerisiyle bu defteri noktalamazdı, öyle değil mi? Et suyuna yapılan her çorba gibi ilk kaşıktan itibaren kendini hayran bırakacak un çorbası tarifimiz bize kalırsa lahana sarmasının yanına en çok yakışacak lezzetlerden biri.

Yoğurtlu havuçlu kereviz salatası nasıl yapılır?

Lahana zaten tek başına yetiyor bir de yanına kereviz mi? Diyenleri duyar gibiyiz... Lakin unutmayın ki Lokmacığınızın en sevdiği şeyi ön yargıları yıkmaktır. Lahana sarmalarınızın yanına çok yakışacak bu salata tarifini kaydetmeyi unutmayın!

Zeytinyağlı havuçlu pancar salatası tarifi

Pancar ve havucun birbirine ne kadar yakıştığını bilmeyen kaldıysa onları şöyle alalım... Birbirlerini tamamlayan bu ikili ile pratik lakin enfes bir salata tarifi denemeye hazır olun!

Süzük tarifi

Süzme yoğurtla yapılan herhangi bir mezenin lezzetsiz olma ihtimali bizce epeyce düşük. Hal böyle olunca da 'ana yemek ne olursa olsun yanında süzme yoğurt ile yapılmış bir meze mutlaka olsun' derken buluyoruz kendimizi ve kolları sıvıyoruz... Bu kez uzmanlık alanımız: Süzük tarifi.

Tatlı patatesli graten tarifi

Yerel mi yerel lahana sarması tarifimizin yanına damak tadımıza pek de hitap etmeyeceğini düşündüğümüz ama ilk çataldan itibaren tadına vurulduğumuz bir öneri ile biz geldik! Tatlı patatesli graten tarifi lahana sarmanıza eşlik etmek için Lokmacığınızda sizleri bekliyor!

Patates kroket tarifi

Sıcakları ve soğukları masada bir araya getirmek Lokma mutfağında en sevdiğimiz şeylerden biri... Sizler için de işte bunu denemenin tam vakti! Patatesli kroket tarifi ile lahana sarmasının yeni eşlikçisine merhaba deyin!