Liman Lokantası Galataport'da yeniden hayat buldu

Liman Lokantası
Liman Lokantası

Takvimler 1947 yılını gösterdiğinde İstanbul'un en can alıcı noktalarından biri olan Karaköy rıhtımında tüm heybetiyle büyüleyici bir yolcu salonu vardı. Lakin bu yolcu salonunun da bir şey eksikti. Bu salona yakışacak bir lokanta. İşte o tam da o zamanlarda, ünlü mimar Rebii Gordon'un çizimiyle bu salonun üst katına yapılan o lokanta Liman Lokantası'nın ta kendisiydi.

Yıllarca konumu sebebiyle kritik toplantıların, önemli iş yemeklerinin ve tüm özel gün kutlamalarının merkezi haline gelmeyi başarmış Liman Lokantası o yıllarda İstanbul'un en imtiyazlı mekanları arasında gösterilen nadir yerlerden biriydi.

Uzun yıllar İstanbul'un en sevilen mekanlarından biri olmayı başaran Liman Lokantası takvimler 1994 yılını gösterdiğinde ise kapılarına kilit vurarak neredeyse 50 yıl süren bir macerayı sonlandırmış oldu. Ta ki bugün Galataport'un içinde yeni bir silüet ile tarihi canlandıran Tarihi Liman Lokantası kapılarını açıncaya dek.

Tarihi Liman Lokantası

Galataport projesinin en önemli ayaklarından biri olan Tarihi Liman Lokantası, Liman Lokantası'ndan devraldığı mirası günümüze uyarlamayı layığıyla başarmış durumda. Öyle ki modern dekorasyonu, başarılı menüsü ve sunduğu eşsiz lezzetlerle Tarihi Liman Lokantası, İstanbul'un yeni gözdesi olarak Galataport'da kapılarını açtı.

Enfes yemeklerine eşlik eden büyüleyici manzarasıyla bundan böyle keyifli akşam yemeklerinin, gün ortası kaçamakların yeni adresi olacak Tarihi Liman Lokantası'nda yenilen keyifli mi keyifli bir yemek sonrası rotayı Karaköy'e çevirip İstanbul sokaklarını arşınlamayı ihmal etmeyin.

İstanbul'un tarihi dokunusuna, modern bir pencereden bakmanızı sağlayacak Tarihi Liman Lokantası'na yolunuz düştüğü vakit Lokmacığınız için cevizli muhammarasından yemeden sakın ola ki dönmeyin!