Malatya mutfağına özgü tüm lezzetleri tadabileceğiniz 5 mekan

Malatya Kayısısı
Malatya Kayısısı

Kayısı diyarı olarak bilinen Malatya hem doğal güzelliği hem de mutfak kültürüyle birbirinden güzel lezzetlere ev sahipliği yapmaktadır. Güzel şehir olan Malatya'da ne yenir? diye merak edenler için Malatya mutfağını şöyle açıklayabiliriz. Mutfakta özellikle et ve bulgur önemli bir yer tutmaktadır. Bulgurdan envai çeşit yemek, çorba, köfte gibi lezzetler sofralarda yer edinmiştir. Bunun yanında nice güzel el açması börekler, ev yapımı yağlı ekmekler ve çeşit çeşit tatlılar bulunmaktadır. Yöresel yemeklerin başında içli köfte gelmektedir. Malatya'nın mutfağında birbirinden çeşit yemekler olur da bunları yiyeceğiniz güzel mekanlar olmaz mı? İşte birbirinden güzel Malatya'nın yemek yeme mekanları sizler için gelsin.

Cana yakın insanları, misafirperver yerli halkı ile gittiğinizde yabancılık hissetmeden keyifli bir zaman geçireceğiniz bir şehirdir Malatya. Özellikle Malatya deyince aklımıza kayısı gelse de, Malatya mutfağı farklı lezzetleriyle damak zevkini bilenlere nefis bir şölen yaşatır. Hangi restorana giderseniz gidin mutlaka bir içli köfte servisiyle karşılaşırsınız. Gırık, kağıt kebabı, banık, kara çorba, pirpirim çorbası yöresel yemeklerden bazılarıdır. Kayısısız bir sofra düşünülmediği için bonus olarak kayısılı kavurmayı da mutlaka listenize eklemelisiniz. Şimdi hep beraber Malatya’da en güzel restoranları sizler için derliyoruz.

Hacıbaba Sinan Et Lokantası

Doğu kültüründe muhteşem bir Malatya sofrası görmek isterseniz yıllardır hizmet veren kalitesinden şaşmadan burayı tercih edebilirsiniz.

Hacıbaba Sinan Et Lokantası
Hacıbaba Sinan Et Lokantası

1940 yılından bu yana kapılarını tüm misafirlerine güler yüzle açmış ve menüsünde her yemeği özenle hazırlayarak sofralara getirmiştir. Uzun süre pişen kağıt kebabı, lokum gibi etleriyle Malatya tabağı, etli ve baharatlı yemekleri aynı zamanda sebzeleriyle size adeta bir lezzet şöleni sunuluyor. Tercihiniz ne olursa olsun şimdiden afiyet olsun efendim!

Adres: Akpınar mahallesi Halfettin caddesi Halfettin sokak Battalgazi Merkez Malatya

Nar Çiçeği Et Lokantası

Bir et lokantası olmasının yanında aslında burayı çorbaları için listeye almak mümkün. Sevenleri için, özellikle kelle paça çorbasını denenmeye değer. Ferah bir mekanda çalışanların sayısının fazla olması sebebiyle çok hızlı sipariş alınıp, çok hızlı bir şekilde size getiriliyor. Çorbaları dışında lahmacun ve iskenderler de oldukça başarılı. Sofraya gelen ikramlarla bile karnınızı doyurmanız mümkün : ) Fiyatlar da oldukça makul seviyede tutulmuş…

Et dışında çorbalarıyla da dikkat çeken bir mekan
Et dışında çorbalarıyla da dikkat çeken bir mekan

Adres: İstiklal caddesi Fuzuli mahallesi Alkışlar Apartmanı No:80 D:1 Kapalıçarşı Malatya

Çamlıca Restoran

Malatya’ya özgü yöresel lezzetler dışında Türk mutfağından istediğiniz hemen her tadı bulabileceğiniz; kime sorsanız gösterilecek ve tüm müşterilerden tam not almış Çamlıca Restoran’a giriş yapıyoruz. Daha çok yemek için tercih edilse de dileyen misafirler serpme kahvaltısından nasiplenebilir. Çok nezih aynı zamanda evinizde hissettirecek kadar samimi bir ortama sahip.

Türk Mutfağına özgü her tadı bulabileceğiniz bir mekan
Türk Mutfağına özgü her tadı bulabileceğiniz bir mekan

Tüm çalışan ekip sıkmadan ama sık sık yardımcı olacak şekilde isteklerinizi karşılamaya hazır. Yöresel çorbalardan yemeklere, bulgur köftelerinden kebaplara istediğiniz her lezzet mevcut. Bu lezzet şölenini son olarak Malatya tatlısı ile taçlandırarak unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Adres: İnönü mahallesi Malatya sanat sokağı No:1 Yeşilyurt Malatya

Ahmet Bey Yöresel Ev Yemekleri

Yöresel yemek kültürünü yaşatan ender mekanlardan biri olarak Ahmet Bey Yöresel Ev Yemekleri’ndeyiz. Sıcak bir aile işletmesi olarak hizmet veriyor. Çok ilgili ve yardımseverler. Özellikle yerel tatlar için gidip tüm lezzetlerden tadabilirsiniz başka restorana gidip arayışa girmenize gerek yok : ) İsterseniz Malatya tabağından sipariş vererek aynı anda farklı lezzetlere de ulaşabilirsiniz. Özellikle kiraz yaprağından sarma eşsiz bir tat…

Malatya'da yöresel lezzet arayanların adresi
Malatya'da yöresel lezzet arayanların adresi

Adres: Kernek mahallesi Beşkonaklar caddesi No:74/A Eczacılar odası karşısı Malatya

Ali Dayı'nın Yeri

Bir gidenin bir daha gitmek istediği tatların akıldan çıkmayacağı balık lokantasında doğayla iç içe bir akşam yemeği için adresini Ali Dayı’nın yeri olmalı. Geçiş yolu üzerinde lokasyonu gayet güzel. Gittiğinizde araçların fazla oluşundan ne kadar tercih edildiğini görmüş olacaksınız. Daha önce balıklı pizza yemediyseniz burada fırsatınız varken mutlaka tatmalısınız. Diğer tercih edilen yemeklerden biri de kiremitte kaşarlı balık. Şimdiden afiyet olsun!

Farklı balık mekanlarıyla dikkat çeken bir mekan
Farklı balık mekanlarıyla dikkat çeken bir mekan

Adres: Sürgü mahallesi Kahramanmaraş Malatya yolu No: 114/B Doğanşehir Malatya