Manisa’nın meşhur lezzetlerini deneyebileceğiniz 5 restoran

Manisa
Manisa

Gediz nehri kıyısında kurulan bu şehir verimli toprakları sayesinde tarımda oldukça ileri gitmiştir. Akla ilk gelenler arasında Manisa kebabı, üzüm, mesir macunu ve kavunu sayabiliriz. Birbirinden lezzetli yemek kültürüne sahip olan Manisa'da ne yenir? sorusunun cevabını sizler için hazırladık. Manisa'nın yemek mekanlarında bu nefis yiyecekleri tatmaya hazır olun.

Ege kültürünü içinde barındıran bu mutfakta sebzeler ağırlıklı olarak tercih edilse de hatırı sayılır bir şekilde et ve süt ürünlerine de yer verilmiştir. Dana eti ve kuzu etinin belirli oranlarda karıştırılmasıyla yapılan Manisa Kebabı kadar Odun Köftesi’de oldukça meşhurdur. Şimdi bu lezzetleri yemekler için en seçkin mekanları sizler için derliyoruz.

Usta ellerin elinden: Manisa Spor Kebapçısı

Yıllardır lezzetinden ödün vermeden usta ellerden çıkan kebabın en güzelini burada yemek mümkün. Sulu yemek tercih etmek isteyenler için oldukça alternatif mevcut. Öğle ve akşam saatlerinde epey kalabalık oluyor bizden söylemesi : )

Facebook
Facebook

Uzun yıllar boyunca hem dışarıdan gelen ziyaretçiler hem de yerli halk tarafından tam not almış durumda. Büyük bir çim alanı mevcut, yeşilliklerin arasında keyifli vakit geçirebilirsiniz. İsterseniz işletmenin içerisinden organik ve yöresel ürünler de satın alabilirsiniz. Kebap ve yayık ayranı ile mükemmel bir birliktelik oluyor. Bu unutulmaz lezzet için hem arkadaşlarınızla hem de ailenizle güzel vakit geçirebilirsiniz.

Adres: Sinema park caddesi No:18/B Merkez-Manisa

Lokum kıvamında köftenin adresi: Can Köfte

Lokum gibi yumuşak ve lezzetli bir köfte arıyorsanız Mersin’de Akhisar’a rotanızı çevirmeniz yeterli. Hizmet ilgi alaka hepsi yerli yerinde ve ayarında. İşletme çalışanları gayet seviyeli ve saygılılar. Oturduğunuz andan itibaren önden salata servisler ve sipariş ettikleriniz geliyor. Dolayısıyla servis çok hızlı. Geleneksel esnaf kültürünü yaşatan otantik işletmelerden biri. Köftelerden sonra tahinli kemal paşa tatlısını da mutlaka yemenizi tavsiye ediyoruz.

harbiyiyorum
harbiyiyorum


Adres: Yeni Çarşı 19. Sokak No:44 Akhisar-Manisa

Manisa'da balığın adresi: Balık Keyfi

Manisa’da balık yemek isterseniz neresi olacağını düşünmenize gerek yok. Güzelyurt’ta tazecik balıkları seçerek sipariş verebilirsiniz. Ailenizle beraber keyifli vakit geçirebilirsiniz. Temiz ve ferah bir mekan.

tripadsivor
tripadsivor

Özellikle Çipura ızgara çok lezzetliydi. Taze mezelerle beraber diğer deniz ürünleri mahsullerinden de tadabilirsiniz. Çocuklu aileler için de gayet uygun. Mama sandalyelerinden palyaçolara kadar her şey düşünülmüş. Servis hizmetleri üst seviyede diyebiliriz, çalışanlar çok içten ve sıcak. Hızlı bir şekilde tüm siparişleriniz masaya ulaşıyor.

Adres: Güzelyurt mahallesi 5701 Sokak No:32 Manisa

Esnaf lokanta kültürünü yaşatan bir mekan: Palandöken Cağ Kebabı

Esnaf lokanta kültürünü yaşatan bir diğer restoran Palandöken Cağ Kebap’ı. Adından da belli olduğu üzere en meşhur yemeği Cağ kebabı. Soğan ve domatesle birlikte servis edilen cağ kebapları şişler üzerinde sıcak sıcak geliyor ve siz dur diyene kadar gelmeye devam ediyor.

tripadsivor
tripadsivor

Öğle arasında çok kalabalık olur ama sıra gözünüzü korkutmasın bu muhteşem lezzeti tadarken hepsini unutacaksınız. Erzurum dışında yiyebileceğiniz en güzel Cağ Kebap’ı olarak gösterilmekte bizde bu kebaba tam not veriyoruz ve rotamıza devam ediyoruz.

Adres: Avni Gemicioğlu caddesi No: 125 Manisa

Manisa’nın en eskilerinden :Manisa Taylan Restoran

Manisa’nın en eski restoranlarından biri olmasına rağmen kalitesinden ödün vermeden işi bilen ustalarla çalışarak, müşteri memnuniyetini her zaman öncelikli kabul etmiş kaliteli bir işletme. Araç park yeri ile sorun yaşamadan dilediğiniz kadar oturabilirsiniz. Açık hava seçeneği de isterseniz mevcut. Fiyatları ürünlere göre gayet güzel dengelenmiş.

Facebook
Facebook

Bir çok ev yemeği de mevcut, seçenek bol olduğu için karar vermekte zorlanabilirsiniz. Ancak yöresel bir şeyler yemek istiyorsanız bizim size tavsiyemiz yine Manisa Kebap’ından yana olacak. Yemek sonrasında keyifli bir Türk kahvesiyle restorandan memnun bir şekilde ayrılabilirsiniz.

Adres: Manisa İzmir Bursa Sürat Yolu Uncubozköy Mahallesi No: 209 Manisa