Mardin’in meşhur yemeklerini yiyebileceğiniz mekanlar

Mardin lezzetleri
Mardin lezzetleri

İpek Yolu üzerinde bulunan Mardin, birçok kültüre ve dine kucak açan köklü bir tarihe sahiptir. Tarihinin 3000 sene öncesine dayandığı tahmin edilen bu kadim şehrin, yöresel lezzetleri de adından söz ettirmeyi başarmıştır. Zingil, kıtkat, kıdre, dobo, fikriye, ikbebet, irot, sembusek ve hıllaviye gibi yöresel tatların 300 yıl öncesine ait orijinal tariflerine bugün dahi bağlı kalınıyor. Farklı ülkelerde yapılan uluslararası olimpiyatlarda bu lezzetler Mardin mutfağını yansıtıyor. Gelin biz de bu mutfağın en lezzetli yemekleri hangi restoranlarda yenir hep beraber yazımızda öğrenelim.

Mezopotamya’nın verimli topraklarında yerleşime açılmış ve birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmıştır. ‘’Hoşgörü Kenti’’ olarak da bilinen bu şehirde şehrin tüm dokusu adeta tarih kokmaktadır. Kendine has mimari yapısıyla Mardin Evleri oldukça meşhur olmuştur. Dar sokaklarda taştan yapılan evler hem yurt içinden gelen hem de yurt dışından gelen misafirleri adeta etkisi altına almıştır.

Seyr-i Merdin, Mardin.
Seyr-i Merdin, Mardin.

Seyr-i Merdin

Harika bir manzara ile harika yemekler istiyorsanız Mardin’i tepeden en güzel şekilde göreceğiniz bir mekana götürüyoruz şimdi sizi. Karnı tok olanların bile mutlaka iştahını kabartan zengin menüsü, hem gece hem gündüz göz alıcı manzarasıyla iz bırakan bu güzel mekandayız şimdi. Yöresel yemeklerin tamamını bulabileceğiniz, usta ellerden sofralara gelmiş tertemiz ve nezih bir restoran. Her çeşit et yemeğini rahatlıkla sipariş edebilir ve açık ayranla beraber karnınızı doyurabilirsiniz. Yemekten sonra manzaraya karşı mutlaka bir kahve keyfi yapın deriz, şimdiden iyi seyirler : )

(Adres: Teker mahallesi, Cumhuriyet caddesi, No: 249 Mardin)

Cercis Murat Konağı

Ortadoğu mutfağının hakim olduğu lezzetlerin başında gelen bu şehirde en iyi yemekleri yiyebileceğiniz bir diğer restoran Cercis Murat Konağı. Konum açısından çok kolay olması tercih edilme sebeplerinden biri. Sunumları çok başarılı ve özellikle mezeler bakımından epey zengin zaten meze tabaklarıyla ödül almış bir restoran. Otantik yapısı ve mekanda meydana gösterilen yöresel dansları izleyerek keyifli vakit geçirebilirsiniz. Tarihi konak içinde mutlaka bu atmosferde lezzetli yemekler yemenizi öneriyoruz.

(Adres: 1. Cadde No: 517 Merkez – Mardin)

Sultan Sofrası

Restorana gittiğinizde hiç menüye bakmadan direkt Mardin Tabağı’nı isteyebilirsiniz. Gayet doyurucu porsiyonlarla kaburga pilavı, meze ve etlerden oluşan avantajlı bir seçenek sizi bekliyor. Üstelik fiyatı da çok uygun. Güler yüzlü çalışanlar ve yine Mardin’in güzel manzarasıyla bu salaş mekanda karnınızı güzelce doyurup sokaklarında kendinizi kaybetmeye devam edebilirsiniz!

(Adres:Cumhuriyet caddesi No: 184 Mardin)

Usta Cağ Kebap

Erzurum’u aratmayan lezzetiyle Cağ Kebapta çok ünlü bu restorandayız şimdi. Siz dur diyene kadar sıcak şişlerden sofranıza gelen cağ kebaplar oldukça lezzetli. İkramlıkları, mezeleri ve salataları da en az kebapları kadar karın doyuruyor. Tertemiz mekanda hızlı servis ve güler yüzlü çalışanlarıyla müşteri memnuniyeti üst seviyede tutulmaya çalışıyor. Biz de çok memnun kaldık… Yemek üzerine kadayıf tatlısını da burada tadabilirsiniz oldukça lezzeti.

(Adres: 13 Mart mahallesi Vali Ozan caddesi Doğan Center B Blok altı Mardin)

Rıdo Kebap Salonu

Yıllardan beri değişmeyen lezzeti ve kaliteden ödün vermeden ziyaretçilerine nokta atışı yaparak harika yöresel lezzetler sunmasıyla hem halk tarafından hem de dışarıdan gelen ziyaretçiler tarafından hemen benimsenmiştir. Mardin’e gelip bu kebap salonunda yemek yemende dönmeniz olmaz! Küçük ve salaş bir mekan olmasına rağmen beklentilerin çok üzerinde bir performans sergiliyor. Yöreye ait tek çeşit kebap ile çok rahat doyabilirsiniz. Fiyatlar makul, ailecek gidebileceğiniz ve çalışanların ilgilisiyle rahat edebileceğiniz temiz bir mekan. Şimdiden afiyet olsun efendim : )

(Adres: 1. Cadde No: 302 Kuyumcular Çarşısı)