Meşhur TikTok kahvesi nasıl yapılır?

tiktok kahvesi
tiktok kahvesi

Özellikle Z kuşağı gençler tarafından yoğun olarak kullanılan TikTok, beraberinde yeni bir kültür de doğuruyor denilebilir. Zira çeşitli müzikler eşliğinde oluşturulan videolar kısa süre içinde sosyal medyada popüler hale gelebiliyor. Daha da önemlisi bu videolarda görünen bir yemek ve içecekler de ün kazanıyor. Bugün işte tam da bu konuyu ele alıyoruz. TikTok sayesinde yeniden popülerlik kazanan granül kahvesinin tüm detaylarına bakıyoruz.

Son dönemlerin en meşhur uygulamalarından biri olan TikTok sosyal medyada milyonlarca kullanıcısı olan bir platform. Hem Türkiye’de hem de dünyada her yaştan kullanıcının kayıt olduğu bu sosyal medya platformunda sürekli bir yenilik görmek mümkün. 2020 yılı itibariyle özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan virüs sebebiyle evde geçirdiğimiz zamanların süresi epey fazlalaştı.

Bu evde geçirdiğimiz süreyle birlikte internet kullanımının da aynı oranda arttığını söyleyebiliriz. Devamlı olarak bir yeniliğe ev sahipliği yapan bu uygulamada meydana gelen akımlar ise birçok kişiyi kısa sürede etkilemektedir. Şimdi bahsedeceğimiz akım ise tam kahveseverlere göre! Anavatanı Güney Kore olan ve asıl adının dalgona olduğunu bildiğimiz bu kahve türü TikTok uygulamasında çok fazla tercih edildiği için bu şekilde popüler oldu ve tüm dünyaya yayıldı diyebiliriz.Türkiye’de de oldukça popüler olan bu kahve türünü hazırlarken için çok az malzeme kullanarak harika bir görsel şölen oluşturabilirsiniz.

TikTok kahvesi malzemeleri

Herkesin mutfağında bulunan malzemelerle ve en önemlisi de çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu TikTok kahvesin yapımına. Çok kısa bir vakit ayırarak en meşhur kahvecilerdeki kahveleri kıskandıracak içeceği hazırlamak için malzemelerimiz aşağıda.

- 2 yemek kaşığı granül kahve

- 2 yemek kaşığı toz şeker

- 2 yemek kaşığı sıcak su

- Yarım su bardağı süt

- İsteğe göre buz

TikTok kahvesi yapımı

Gelelim bu meşhur kahvenin nasıl yapılacağına... Oldukça basit ve çok kısa sürdüğünden daha önce de bahsetmiştik. Şimdi vereceğimiz detaylı tarife tam olarak uyum sağlarsanız kolayca TikTok kahvesi elde edebilirsiniz. : )

Öncelikle ölçülerini verdiğimiz granül kahve, sıcak su ve toz şekeri çırpmak için çok geniş olmayan bir kap tercih etmeniz gerekiyor. Ardından granül kahve ve sıcak suyu ekleyip toz şekeri ilave edebilirsiniz. İlk olarak çırpıcı ile biraz karıştırdıktan sonra mikser yardımıyla devam edebilirsiniz. Karışımınız öncelikle koyu bir renk alacaktır. Ancak karıştırmaya devam ettikçe göreceksiniz ki ilk beş dakikadan sonra rengi açılacak. Yaklaşık olarak 15 dakika boyunca bu çırpma işlemine devam edebilirsiniz. Yoğun bir krema kıvamına gelen kahvenin ana malzemesi hazır.

Sunum önemli

Bu şekilde tarife tam uyarak hazırlamış olduğunuz kahvenin şimdi sıra geldi sunumuna. İstediğiniz bir bardağın içine önce buzları ekleyerek üzerine sütü ekleyebilirsiniz. Daha sonra hazırlamış olduğunuz dalgona kahvesini de ekleyerek tarifi tamamlamış oluyoruz. İsterseniz tarifi kendinize göre uyarlayarak değiştirebilirsiniz. Şeker kullanmak istemezseniz onun yerine tatlandırıcı olarak bal ya da pekmez tercih etmek mümkün. Hatta kremadan önce bardağa eklemiş olduğunuz süt direkt olarak kahve olarak da değiştirebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında soğuk soğuk tercih edebileceğimiz, çat kapı gelen misafirler için sunumu güzel harika bir kahve hazırlayabileceğiniz bu tarifle güzel fotoğraflar çekmekte pek mümkün! : ) Birkaç dakikanızı alacak bu kahve tarifini sunarken isterseniz yanında yaza uygun fresh meyvelerle tatlandırarak servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!