Ordu’da lezzetli yemekler için tercih edebileceğiniz 5 farklı nokta

Ordu
Ordu

Zengin turizm potansiyeline sahip ve Karadeniz’in incileriden biri olan Ordu şehrindeyiz şimdi. Tabii ki birbirinden lezzetli Ordu yemekleri için sabırsızlıkla beklediğinizin farkındayız. Ordu'da ne yenir? ve Ordu'nun yemek mekanları neresidir? gibi merak ettiğiniz soruları cevaplandıracağız şimdi.

Yöresel mutfağı tatmak ve Karadeniz’in güzel balıklarından yemek için mutlaka Ordu'yu gezmek gerekiyor. Ekonomi büyük ölçüde tarıma dayanmaktadır. Ordu mutfağının gelişmesinde en büyük etkenlerden biri dağ, yayla ve deniz kültürünün iç içe olmasıdır. Özellikle Gürcü yemekleri ile mutfak çok gelişme göstermiştir. Balık, sebze yemekleri, turşu kavurmaları, hamur işleri ve fındıkla yapılan tatlıları meşhurdur. Peki bu meşhur yemekleri nerede yeriz işte yazımızda size bu sorunun cevabını veriyoruz!

Kahvaltısıyla enerji depolamak isteyenlere: Tomur Cafe

Gezimizin ilk durağı kahvaltı için ayrılmış durumda. Ordu’ya gittiğinizde hiçbir adres aramadan direkt rotanızı buraya çevirebilirsiniz. Serpme kahvaltı menüsü gerçekten çok iyi denize sıfır bir lokasyonla keyifli vakit geçirebilirsiniz. Sunumları gayet başarılı. Kendi fırınlarında özel tereyağlı ekmeklerini özellikle tavsiye ediyoruz. Birkaç yöresel lezzetle harmanlanmış doyurucu bir kahvaltı sonra enerji depolayarak güne devam edebiliriz.

memleketordu.com
memleketordu.com

Adres: Org. İbrahim Fırtına Bulvarı No:9 Altınordu-Ordu

Karadeniz’e gelip pide yemeden dönmek isteyenlere: Meşhur Pide

Herkesin damak tadına hitap edebilecek lezzetli pideler için Ordu’da kime sorsanız burayı önerir. Bol tereyağı ile fırınlanmış, ister kıymalı ister ıspanaklı ister peynirli birçok çeşit bulabilirsiniz. Servis edilirken ekstra tereyağı koyulması gerçekten güzel oluyor. Yöreye özel Ordu Pidesini de yine burada tadabilirsiniz. Girmeden önce kalabalık görüp geri dönmeye kalkmayın, beklediğiniz her dakikaya değiyor : ) Pidelerin yanında açık ayran ile enfes oluyor bizimde tavsiyemiz ikisinin beraber tüketilmesi!

rehber.vedatmilor.com
rehber.vedatmilor.com

Adres: Düz mahalle Yıldız sokak No:21 Ordu

Karadeniz turunu balıkla lezzetlendirmek için: Derin Balık

Kıyı şeridinde yer alan Ordu ili deniz mahsulleri bakımından oldukça zengin. En iyi balıkları yemek isterseniz sizi doğruca Derin Balık Restoran’a davet ediyoruz. Konumu çok merkezi ve gittiğinizde sizi çok şık bir mekan karşılıyor.

Facebook
Facebook

Bir sürü taze balık çeşidi ile en sevdiğinizi seçebilirsiniz. Balıklarla birlikte gelen soslar gerçekten muazzam. Hamsi tava ve levrek buğulama en çok tercih edilenler arasında ve bizimde favorimiz. Balık üzerine gelen helva ile bu lezzet şölenine nokta koyuyoruz ve size de mutlaka tavsiye ediyoruz!

Adres: Sarkiy mahallesi, Yükcülük sokak No:3 Vergi Dairesi arkası Ordu

Manzarasına doyamayacağınız Vonali Celal

Doğa ve harika manzarası ile iç içe olan bu restoran hem yerli halk hem de şehir dışından gelen misafirler için vazgeçilmezdir. Yıllardan beri kaliteden ödün vermeden hizmet veriyor ve misafirlerini ağırlıyor. Balık ve et ürünlerini beraber bulabilirsiniz. Mekana girdiğinizde sizi ilk olarak binbir çeşit turşu karşılıyor. Karadeniz’in vazgeçilmezi olan bu tat için bu restoran özellikle meşhur edilmiş. Özellikle gün batımı saatlerine denk getirirseniz harika manzara eşliğinde huzurlu bir akşam geçirebilirsiniz.

mekan360
mekan360

Adres: Çaka Tünel Mevki Perşembe Merkez-Ordu

Ordu’nun vazgeçilmez adresi: Tepe Restoran

Boztepe’de şehri ayaklarınızın altında hissederek mükemmel bir manzara eşliğinde yemek yemek isterseniz sizi Tepe Restoran’a davet ediyoruz. Yöresel yemekler, Karadeniz pide çeşitleri, Izgara yemek menüleri mevcut. Akşam gün batımında güzel bir yemek için ideal ancak isterseniz sabah saatlerinde kahvaltı içinde gidebilirsiniz. Serpme kahvaltıları gerçekten doyurucu ve bol porsiyonlu. Serpme kahvaltı dışında özel Ordu Tostunu da deneyebilirsiniz.

teperestaurant.com
teperestaurant.com

Mekana teleferikle ulaşım mümkün hem gezip hem de güzel bir kahvaltı/yemek için lokasyon müthiş. Restoranın çalışanları da çok kibar ve yardımsever. Hızlı bir şekilde servisi gerçekleştirip samimi bir şekilde ilgileniyorlar. Ordu’da harika manzarası ile en çok tercih edilen restoran diyebiliriz.

Adres: Teleferik Üst İstasyonu Yanı, Boztepe-Ordu