Osmanlı’nın incisi Bilecik’in meşhur yemeklerini servis eden 5 mekan

Bilecik yemek mekanları
Bilecik yemek mekanları

Osmanlı İmparatorluğu’nun doğduğu topraklarda yer alan Bilecik, manevi havasıyla diğer şehirlerden ayrılmaktadır. Marmara Bölgesi’nin bu küçük ve şirin şehrinde yöresel yemeklerin en ünlüsü hamur işleridir. Evde ekmek yapımı oldukça yaygındır. Yöreye özgü olan ekmek türü ‘’kömme’’ çok meşhurdur. Bunun yanında dağ erikli kesme aşı çorbası, bıldırcın kebabı, nohutlu mantı, büzme tatlısı, ovmaç çorbası, keklik kebabı ve pancar pekmezi diğer yöresel yemeklerdendir. Şimdi bu tarihi minik şehirde buyurun yemek yenecek yerler nereler beraber keşfedelim!

Osmanlı Devleti’nin izleriyle bezenmiş tarihi mekanlar ve doğal güzellikleriyle hem şehir merkezinde hem de civar ilçelerde keyifli bir rota oluşturabilirsiniz. Şeyh Edebali Türbesi, İnönü Şehitliği, Orhan Gazi Camii, Kömürsu Yaylası ve Merdivenli Kaya mutlaka görmeniz gereken yapılardandır. Yüz ölçümünün neredeyse yarısını kaplayan geniş ormanlar sayesinde bol yağış alır bu verimli topraklarıyla hem tarımın hem de hayvancılığın gelişmesini sağlamıştır. Tahıl üretiminin birinci sırada gelmesiyle yemek kültürü de bu yönde gelişim sağlamıştır.

Cennet Vadisi

Doğanın içinde huzurlu bir mekanda ister kahvaltı ister akşam yemeği için tercih edilebilecek en güzel mekanlardan biri adı gibi güzel, yeşilliğin içinde Cennet Vadisi’dir. Kapıdan içeri ilk girdiğiniz andan itibaren karşılama çok güzel, ilgili çalışanlarıyla hemen her isteğiniz yerine getiriliyor. Çocuklu aileler için oldukça uygun çok geniş bir mekan olduğu için gürültü çok az ve hiç rahatsız etmiyor. İster kahvaltı ister öğle-akşam yemekleri için tercih edilebilir. Yöreye ait Bıldırcın Kebap’ını burada tadabilirsiniz. Bölgede en fazla avlanan kuş bıldırcın olduğu için çok tercih ediliyor. Bu lezzetli kuş etinden yapılan kebabı mutlaka yemenizi tavsiye ediyoruz.

(Adres: Eskişehir-Bilecik yolu üzeri 10. Km Başköy Kalanlar Mevkii Bilecik)

Tozman Restoran

Ev yemekleri yapan yöresel ve güzel lezzetlerin bulunduğu Bilecik’teki nadir mekanlardan biridir. Yıllardan beri usta ellerde pişerek ziyaretçilere ulaştırılan bu restoranda hem et hem de sebze yemekleri bulabilirsiniz. Çok fazla çeşit mevcuttur. Yöresel ovmaç çorbasını burada burada mutlaka tatmanızı öneriyoruz. Başak bir çok lezzetle de karnınızı doyurabilir ve gezinize devam edebilirsiniz.

(Adres: Gazi Paşa mahallesi, Atatürk bulvarı, No:16/F Bilecik)

Cıngılli

Güler yüzlü samimi bir aile işletmesi olan Cıngilli özellikle et severlerin mutlaka uğraması gereken lezzet noktalarındandır. Eğer sabahtan rezervasyon yaptırırsanız 4 saatte pişirilen kaburgadan mutlaka tatmanızı tavsiye ediyoruz, tadı gerçekten harika. Hoş sohbet personeller ilgili ve hızlı oluşlarıyla gönlümüzde yer edindi. Lokum ve Kırk Haramiler Kenap’ı yöreye ait diğer lezzetlerden alternatif arayanlar için güzel bir seçenek.

(Adres: Bilecik Bozüyük karayolu üzeri Bilecik)

Ümit Kebap Salonu

Yıllardır Bilecik’te lezzetiyle dillere destan olmuş kaliteli bir kebap salonu. Özellikle İskender’de çok başarılılar… Hizmet ve temiz oluşu ile tüm müşterileri tatmin ediyor. Ailecek veya kalabalık arkadaş grubunuzla rahat edebileceğiniz, keyifli vakit geçirebileceğiniz şirin bir restoran. Yerli halk tarafından da çok tercih ediliyor. Dinamik işletme sahipleriyle güler yüzlü karşılanıp misafir edilerek mutlu ayrılabilirsiniz : )

(Adres: Gazi Paşa mahallesi, Kurtul sokak, No:14 Bilecik)

Acar Restoran

Şimdi sırada keyifli bir kahvaltı için ne ararsanız mevcut olan harika bir işletmeye götürüyoruz sizi. Burada servis edilen tüm ürünler doğal. Kendi besledikleri ineklerden yapılan az tuzlu peynirleri, ev yapımı reçelleri, yumurta, kendi pişirdikleri ekşi mayalı ekmekler ve daha bir çok lezzet ile soba başında harika bir kahvaltı yapabilirsiniz. Çalışanların özel ilgilisi, samimi tavırlarıyla kendinizi çok yakın bir arkadaşınızın evinde ağırlanıyor gibi hissetmeniz muhtemeldir. Yeşillik ve su sesi arasında uygun fiyatlarıyla harika lezzetler tadarak ister kahvaltı ister ana yemek için tercih edebileceğiniz harika bir restoran şimdiden afiyet olsun!

(Adres: Bilecik Bozüyük yolu 7. Km Küplü Köyü Bilecik)