Püf noktalarıyla puf puf pankek yapımı

Püf noktalarıyla puf puf pankek yapımı
Püf noktalarıyla puf puf pankek yapımı

Akıtma, krep, pankek... Hafta sonu kahvaltılarının keyfini iki katına çıkaran, lezzetleriyle küçük büyük demeden kendilerini herkese sevdiren bu tariflerden bizim favorimiz pankek. Kiminin tatlıyla yakıştırarak reçelle ve çikolatayla, kiminin tuzluyla yakıştırarak peynirle tercih ettiği pankekin püf noktaları burada! Tüm püf noktalarıyla pankek nasıl yapılır? Sorusunun cevabı için sizleri şöyle alalım.

İÇİNDEKİLER

Malzeme kalitesine dikkat edin!

Aslında bakarsanız tüm tariflerin ilk adımı ortak. Ne yapıyor olursanız olun kullanacağınız malzemelerin kalitesi son derece önemli. Pankek malzemeleri de genellikle evlerimizde stoklu olarak bulunan malzemeler olduğu için malzemelerin taze olup olmadığına dikkat etmek son derece önemli.

Katı ve sıvı malzemeleri ayrı kaplardan karıştırın!

İşte puf puf kabarmış, enfes kıvamlı pankekler için iyi bir püf nokta bizden. Genellikle tüm pankek malzemeleri aynı kapta karıştırılıyor olsa da, katı ve sıvı malzemeleri ayrı kaplarda karıştırıp daha sonra birleştirmek tam kıvamında bir pankek için oldukça mühim bir adım.

Yumurtaları kullanırken dikkat!

'Alt tarafı bir pankek yiyeceğiz bu kadar uğraşa gerek var mı Lokmacım' diyenler olduğunu duyar gibiyiz. Ama sonucu görebilseniz buna değeceğini de bilirdiniz. Yumurta aklarını ayrı bir kaba alın ve köpük haline gelinceye dek çırpın. Daha sonra bu kabın içerisine yumurta sarılarını da ilave edin ve bu şekilde bir spatula yardımı ile köpüğü çok da dağıtmamaya özen göstererek karıştırın.

Malzemeleri homojen bir hale gelinceye dek karıştırmayın!

Bu madde sizi son derece şaşırtabilir. Malzemeleri homojen bir hale gelinceye dek karıştırmak birçok tarifte etkili bir yöntem olsa da, pankek tarifi için aynı şeyi söylemek pek de mümkün değil. Malzemeleri pürüzsüz bir hale gelinceye dek çırpmak, pankek yaparken pek de doğru bir tercih olmayabilir.

Pankeki asla mikserle çırpmayın!

Pankekin pürüzsüz bir kıvamda olmaması gerektiğinden bir önceki maddemizde bahsetmiştik. İşte bu sebeple pankeki mikserle çırpmamaya özen gösterin. Pankek yaparken mikseri rafa kaldırın unutmayın ki bir spatula veya çırpma teli pankek yapımında yeterli olacak.

Pankek hamurunu tavada yaydırmayın!

Pankek yaparken, krep yaparmışçasına hamuru tavada yaydırmak büyük bir yanlış. Pankek hamurunun yayılmadan pişmesi son derece önemli. Eşit ölçülerde pankek yapmak isterseniz de metal kaplar kullanabilirsiniz.

Yapışmaz bir tava kullanın veya tavayı yağlayın!

Kusursuz bir pankek hamurunu pişirme aşamasında mahvetmemek için yapmanız gereken bir şey var. Yapışmaz bir tava kullanmak veya tavayı yağlamak.

Pankekleri kısık ateşte pişirin!

Pankek çok hızlı pişen bir tarif olduğundan pankeklerinizi pişirirken yüksek ateşte pişirmemeye özen gösterin. Böylelikle pankekleriniz yanmaz ve eşit bir şekilde pişerek kabarır.