Rize’nin damak çatlatan yöresel lezzetlerini bulabileceğiniz mekanlar

Rize
Rize

Baş döndüren yemyeşil doğasıyla olduğu kadar lezzetleriyle de ön plana çıkan Doğu Karadeniz’de Rize’ye gidiyoruz. Yöresel tatlarıyla Türk mutfağına oldukça katkıda bulunan Rize mutfağında neler yok ki... Sebze yemeklerinden et yemeklerine, tatlılardan kavurmaya kadar tüm yemeklerden lezzetler tatmanız mümkün. Özellikle hamsili pilavı, hamsi çığırtası, hamsi ekmeği, oldukça faydalı karalahana çorbası ve dolması, turşu kavurması, kabak tatlısı, muhlaması, pepeçurası öne çıkan lezzetlerinden. Şimdi dilerseniz, sizleri birbirinden lezzetli bu yemekleri Rize’de deneyebileceğiniz mekanlara götürelim, ne dersiniz?

Kıyı şeridinde olması sebebiyle balık bir numaralı olarak gösterilen yemeklerdendir. Hemen her sofrada görmek mümkün : ) Özellikle hamsi en çok tüketilen deniz ürünüdür. Birçok farklı lezzete dönüştürerek hamsiler masaların baş tacı edilmiş durumda. Hamsili pilav, hamsi ekmeği olarak bilinen hamsikoli, köfteye benzeyen hamsi çığırtısı ve hami çorbası gibi epey çeşit mevcut.

Etli kuru fasulye, Rize yöresel lezzetleri
Etli kuru fasulye, Rize yöresel lezzetleri

Lale Lokantası

Hayatınızda yiyebileceğiniz en güzel kuru fasulyelerden biri kesinlikle burada yapılıyor. Kiremitte pişirilen fasulyenin pilavla uyumu tartışılmaz. Ayrıca çoban kavurması da müşterilerden tam not almıştır. Çalışanların ilgisi, Karadeniz insanın candan tavrıyla birleşmiştir. Sütlaç içinde ne kadar övgüyle bahsetsek az olur. Sütlaçtan başka alternatif arayanlar için kadayıf tatlısını da öneriyoruz. Fiyatlar makul ve porsiyonların bol olması tercih edilmesinin diğer bir sebebi : )

(Adres: Yenipazar mahallesi Hopa caddesi No 93 Çayeli-Rize)

Taze ve günlük balık servisi ile şehrin en meşhur restoranı Kuzey Balık Lokantası’dır. Mevsimine gör taze balıkları bulabileceğiniz zengin meze menüsü, salataları ve yeşillikleriyle harika vakit geçirebilirsiniz. Restoranın manzarası ayrı, güler yüzlü çalışanlarıyla ayrı memnun olacaksınız. Sıcak mısır ekmeği ve yöresel tatlarla beraber alternatif lezzetleriyle de karnınızı doyurabileceğiniz harika bir mekan. Çayın memleketi Rize’den taze demlenmiş çayınızla da manzara karşılığında keyifli vakit geçirebilirsiniz.

(Adres: Sahilyolu üzeri Gündoğdu – Rize)

Rize’de güzel bir kahvaltı edip mis gibi dağ havasını içinize çekmek istiyorsanız Sini tam aradığınız yer diyebiliriz. Soğuk havalarda yolunuz Rize’ye düştüyse bu güzel mekanda sobayla ısınabilirsiniz. Bir aile işletmesi olan bu kahvaltı evi sizi müşteri gibi değil bir misafir gibi ağırlıyor… Bol porsiyon yöresel lezzetler ve tazecik ürünlerle karnınız gereğinden fazla doyabilir, dikkat : )

(Adres: Çamlıhemşin Konaklar Mahallesi, Jandarma yanı Rize)

Öğle yemekleri ve akşam yemekleri için tercih edebileceğiniz özellikle pideleri ile ünlü kaliteli bir restoran. Civardaki en temiz ve güzel pideleri hazırlayan Huzur Pide’de aynı zamanda ana yemek menülerinden de istediğinizi seçebilirsiniz. Odun ateşinde pişen dönerleri de en çok tercih edilen yemek çeşitlerinden biridir. Yemeğinizin üzerine mutlaka sütlaç yemenizi de öneriyor ve şimdi diğer mekanlarla devam ediyoruz.

(Adres: Cumhuriyet Caddesi No:111/D Rize)

Liman Lokantası

Yöresel yemekleri ile hem yerli halk tarafından hem de dışarıdan gelen ziyaretçiler tarafından tam not almış gerçekten harika bir restoran. Bu kadar güzel yemekleri böyle kaliteli bir şekilde sunarak fiyatlarında oldukça uygun olması en önemli tercih sebeplerinden biri olmuş durumda. Çalışanların ilgi ve alakaları, sipariş almak dışında hoş sohbetleri de en az yemekleri kadar güzel!

(Adres: Denizli caddesi Merkez- Rize)

Evvel Zaman Yöresel Yemek ve Kültür Evi

Kültürel bir yapıya sahip bu restoran adından da anlaşılacağı üzere sizi alıp adeta eski zamana götürüyor. Rize’ye kadar gelip sakın buraya uğramadan dönmeyin deriz… Kapalı ve açık alanlarda oturma seçenekleriyle tüm yöresel lezzetleri bulabileceğiniz Rize dokusuna uygun, çalışanlarıyla hoş sohbet yapabileceğiniz Rize’de ender bulunan restoranlardan biri. Ambiyansı kadar yemekleri de harika. Özellikle lahana sarması ve mısır ekmekleri mutlaka denemeniz gereken tatlardan. Üzerine fırında sütlaç yemeyi unutmayın : )

(Adres: Piriçelebi mahallesi, Harem sokak No:2 Merkez-Rize)