Rota oluşturuluyor: BURSA!

Bursa'da nerede ne yenir?
Bursa'da nerede ne yenir?

Bursa'nın ufak tefek taşları keyifli bir hafta sonu kaçamağı için sizleri bekliyor. İstanbul'a yakın, bizi çok yormayacak ama unutulmaz deneyimler yaşatacak mini bir tatile hazır mısınız? Bursa'da nerede ne yenir? Bursa'da ne yenir? Bursa'nın en iyi mekanları nerelerdir? Sorularına yanıt bulacağınız adım adım Bursa rehberi ile sizleri baş başa bırakıyoruz...

İÇİNDEKİLER

Pasto Fırın

instagram: @pastobursa
instagram: @pastobursa

Bursa'ya kadar gelmişken aklınızdan uzun süre çıkmayacak bir kahvaltı deneyimi yaşamak isterseniz ayaklarınız sizi Pasto'dan başka bir yere götürmesin. Pasto Fırın, ekşi mayalı ekmekleriyle ve birbirinden nefis ev yapımı kahvaltılıklarıyla şimdiye kadar ki tüm kahvaltı deneyimlerinizi unutturmaya oldukça kararlı. Minik bir önerimizi de eklemeden geçmeyelim Pasto Fırın'da hafta sonları çıkan geleneksel bir Kıbrıs ekmeği olan bullanın tadına bakmadan sakın ola ki Pasto'dan dönmeyin.

Adresi: Akpınar, Hancı Caddesi, No:6, Osmangazi/Bursa

Sadıklar Konağı

instagram: @oleg68945
instagram: @oleg68945

'Bizim öyle pek vaktimiz yok, Bursa'nın turistik yerlerini gezip görüp evimize döneceğiz sen iyisi mi bize turistik yerlerde kahvaltı yapabileceğimiz bir mekan söyle Lokmacım' diyenler üzülmesin! Bursa'nın en fazla turist ağırlayan bölgesi Cumalıkızık'ta huzur dolu bir kahvaltı deneyimi yaşamak isteyenler için de bir önerimiz var: Sadıklar Konağı. Geleneksel köy kahvaltısını serpme kahvaltı olarak servis eden Sadıklar Konağı Bursa'da kahvaltıya dair aradığınız her şeyi bulabileceğiniz ender mekanlardan biri.

Adresi: Cumalıkızık, Cin Aralığı Sokak No:18, Yıldırım/Bursa

Acı Dayı Cantık

instagram: @aci_dayi_cantik
instagram: @aci_dayi_cantik

Bursa'ya kadar gitmişken Bursa'nın meşhur cantık pidesini yemeden dönmek olur mu? Elbette ki hayır. Bursa'ya özdeşleşmiş ve kendini tüm ülkeye sevdirmiş nadir lezzetlerden biri olan cantık, pide severlerin çok ama çok seveceklerine emin olduğumuz bir pide çeşidi. Dillere destan cantık pideyi Bursa'da en iyi neresi yapıyor? Sorusunun bizlerde ki cevabı için ise ayaklarınız sizi Kayhan Çarşısı'nda yer alan Acı Dayı'dan başka bir yere götürmesin.

Adresi: Kayhan, Kayhan Boğazı Sokak, No:11, Osmangazi/Bursa

Abdal Simit Fırını

Simit severler, her kahvaltıda mutlaka simit arayanlar buraya! Abdal Simit Fırını'nda her gün taze taze çıkan taş fırın simitlerden sonra yediğiniz diğer simitleri sorgulamanız oldukça olası... Peki ya Bursa'ya kadar gelmişken Bursa'da en az cantık kadar meşhur bir diğer pide çeşidi olan tahanlıyı denememek olur mu? Elbette ki hayır. Tahanlı yani tahinli pidenin Bursa'da ki en başarılı temsilcisi Abdal Simit Fırını'na uğramadan eve dönmeyin...

Adresi: Tuzpazarı Mahallesi, Abdal Caddesi, 12. Fırın Sokak, No:2, Osmangazi/Bursa

Kebapçı İskender (Mavi Dükkan)

Biz Evde Yokuz
Biz Evde Yokuz

Bursa'nın olmazsa olmazı 1867 yılından itibaren var olmayı başaran Kebapçı İskender, bugün dillere destan olmuş iskenderin ilk çıktığı yer... Bugün de en orijinal haliyle unutulmaz bir iskender deneyimi yaşamak ve Bursa'da enfes bir öğle yemeği yemek isterseniz Kebapçı İskender ziyaret edeceğiniz ilk duraklardan biri olsun...

Adresi: Tayyare Kültür Merkezi Yanı, Atatürk Caddesi, No:60, Osmangazi / Bursa

Pidecioğlu Pide Fırını 1860

Hataylı bir ailenin Bursa'ya gelmesiyle başlayan bu lezzet yolculuğu Kebapçı İskender'in sahibi İskender Bey'in isteği üzerine kebap için de pide üretmeye başlamasıyla taçlanmış... Ve zamanla Bursa'nın en ünlü lezzetlerinden biri olan köfteli pide burada ortaya çıkmış. Bursa'ya kadar gelmişken Bursa'nın en kült lezzetlerinden biri olan köfteli pideyi deneyimleyin!

Adresi: Geçit Mahallesi, Belen 3 Sitesi, A Blok, No :22 (Özdilek Arkası), Osmangazi / Bursa

Kitap Evi Otel & Restaurant

instagram: kitapeviotelbursa
instagram: kitapeviotelbursa

'Bursa'ya kadar gitmişken şık bir akşam yemeği yemeden dönmeyelim ama yediğimiz yemekler de lezzetli olsun' isteyenleri böyle alalım! Ağaçlar arasında, nostaljik dekorasyonuyla ve son derece lezzetli yemekleriyle şık mı şık bir akşam yemeği için adres belli.

Adresi: Kavaklı, Burçüstü Sokak, No:21, Osmangazi/Bursa

Zennup 1844

instagram: @zennup1844
instagram: @zennup1844

İstanbul Fişekhane'de açılan mekanlar arasında diğerlerinden sıyrılıp oldukça ön plana çıkmayı başarmış nadir mekanlardan biri olan Zennup 1844 bize soracak olursanız bunu Bursa'daki ilk mekanına borçlu. Türk mutfağının tüm lezzetlerini yeniden yorumlayarak misafirlerine sunan Zennup 1844'de damak tadınıza uygun lezzetlerden dilediğinizi seçip keyifli bir yemek yiyebilirsiniz.

Adresi: Blok 76, 1/15, Eker Meydanı Avm, Nilüfer/Bursa