Rota oluşturuluyor: İZMİR!

​İzmir'de nerede ne yenir?
​İzmir'de nerede ne yenir?

Seyahat planları arasında İzmir bulunan herkese selam olsun! İzmir'e gidecekler, yolu İzmir'e düşecekler, İzmirliler ve birer her yıl rotayı en az bir defa İzmir'e çeviren fahri İzmirliler... İzmir'de ne yenir? İzmir'de nerelere gidilir? İzmir'de nerede ne yenir? Sorularının cevapları Lokma'da sizleri bekliyor.

İÇİNDEKİLER

Zeynel Ergin Gevrek Fırını, Konak

instagram: @zeynelergingevrekfirini
instagram: @zeynelergingevrekfirini

İzmir'e kadar gitmişken güne boyozla başlamamak olur mu? Elbette ki hayır. Peki ya İzmir'de boyoz nerede yenir? Tarihi 1800'lü yıllara kadar uzanan İzmir'in en eski fırınlarından biri olan Zeynel Ergin Gevrek Fırını yıllardır İzmir'in simgelerinden biri haline gelmiş boyozun bize göre en lezzetli adresi. Görenlerin içine huzur dolduran mimarisi ve asma yapraklarıyla en az birbirinden lezzetli ürünleri kadar konumuyla da oldukça seven Zeynel Ergin Gevrek Fırını, İzmir'de güzel bir kahvaltının olmazsa olmazı boyoz için uğramanız gereken ilk adreslerden.

Adresi: Alsancak, 1466. Sokak, No: 2,Konak/İzmir

Kızlarağası Hanı, Konak

Günümüzde Kemeraltı'nın en fazla turist çeken yapılarından biri olan Kızlarağası Hanı, II. Ahmed ve I.Mahmud dönemlerinde kızlar ağası (yani haremden sorumlu kişi) olarak görev yapmış Hacı Beşir Ağa tarafından yaptırılmıştır. İzmir'de en güzel Türk kahvesini içebileceğiniz, en lezzetli lokumları tadabileceğiniz ve bir tarihe tanıklık edebileceğiniz bu han bizler için İzmir'e gidenlerin mutlaka görmesi gereken tarihi yapıların ilki...

Adresi: Tarihi Kızlarağası Hanı Han Yönetimi 871 Sokak No:19/106 Hisarönü, Konak / İzmir

Söğüşçü Cimbom, Konak

instagram: @kimbutaygut
instagram: @kimbutaygut

İzmir'de en az boyoz, kumru ve bomba kadar meşhur olan bir şey varsa o da Söğüşçü Cimbom'un ta kendisidir. Sarı - kırmızı dekorasyonuyla bir defa yolu düşenin uzun yıllar aklından çıkaramayacağı Söğüşçü Cimbom, söğüş sevmeyenlerin dahi gidip mutlaka görmesi gereken bir mekan. Yıllar içinde küçük dükkanlarını bir tık daha genişletip, yer bulma sorununu da ortadan kaldırdıklarından beri İzmir'de karnınızın acıktığını hissettiğiniz ilk an yapacağınız şey arama motorunuza 'Söğüşçü Cimbom yol tarifi' yazmak olsun!

Adresi: Konak Mahallesi, Sokak No:17/A Kemeraltı, 855. Sokak, Konak/İzmir⠀

Meşhur Ödemiş Köftecisi Ersin'in Yeri, Ödemiş

Ödemiş köftesi severler için İzmir'de gidilmesi gereken tek mekan... Meşhur Ödemiş Köftecisi Ersin'in Yeri'ni not edin. Sadece köftesiyle değil, salatasıyla, cacığıyla ve piyazıyla da yediklerinizin lezzetini aklınıza kazıyacak bu köfteci bundan böyle İzmir'e her geldiğinizde uğradığınız ilk yer olacak.

Adresi: Gaziler Caddesi, No:275, Yenişehir/İzmir ⠀

Meşhur Hisarönü Şambalicisi, Konak

İzmir Mekan Rehberi
İzmir Mekan Rehberi

Şambali, şambalı veya Şam tatlısı... Siz şambaliye ne derseniz deyin hayatınızda en az bir defa yolunuzu Meşhur Hisarönü Şambalicisi'ne düşürün ve burada deneyin. Bir Bulgaristan göçmeni olan Adem Saatçi'nin kara fırında, odun ateşinde, bakır tepsilerle yaparak sattığı ve kısa sürede tüm İzmir'i etkisi altına alan şambali yaklaşık 80 yılı aşkın bir süredir İzmir'de Meşhur Hisarönü Şambalicisi ile özdeşleşmiş durumda.

Adresi: 901. Sk. No: 13/A, Konak/İzmir⠀

Çelebi Unlu Mamülleri, Konak

Biz Evde Yokuz
Biz Evde Yokuz

İzmir'i İzmir yapan yegane şeylerden birinin şüphesiz ki bomba olduğu konusunda herkesle hemfikir miyiz? Bu konuda bizim gibi düşünen herkes Çelebi Unlu Mamülleri'ni aklının bir köşesine kazısın. İzmir'de İzmir bombasının piri olarak nam salmış Çelebi Unlu Mamülleri, çeşit çeşit bomba ile klasik bombayı geliştirmiş olsa da bizim favorilerimiz hala: Klasik ve Antep fıstıklı bomba.

Adresi: Alsancak, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, No: 185/A Konak/İzmir

Tüm mekanlar burada!