Şanlıurfa’da denemeniz gereken enfes lezzetler ve durak noktaları

Şanlıurfa
Şanlıurfa

Şanlıurfa mutfağı; Halil İbrahim sofralarının kurulduğu, kalabalık sofralarda yemek yendiği, kişi sayısı arttıkça bereketin de arttığına inanılan bu yüzden de misafir ağırlamaya çok önem verilen bir kültürün parçasıdır. Yemekler acılı bol salçalı ve baharatlıdır. Doğduğu topraklardan tüm Türkiye’ye yayılan birbirinden lezzetli yemeklere bir göz atalım şimdi. Etsiz çiğköfte, Urfa kebap, lahmacun, kazan kebabı, tirit, bostana, şıllık tatlısı, söğürme, yuvalak bunlardan bazılarıdır. Peki Urfa'nın meşhur yemek mekanları neresidir? Bu güzel tatlar için şimdi Urfa gezimize başlıyor ve nerede ne yenir sizin için derliyoruz.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin gözde şehirlerinden biridir Şanlıurfa. Tarihin izlerini taşıyan şehir yemek kültürü açısından da oldukça zengindir. Şanlıurfa'da ne yenir? sorusunun cevabını herkes çiğköfte olarak verir:) Evet Urfa'da çiğköfte meşhurdur ancak şehir birçok yeme kültürüyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış. O zaman Urfa'da ne yenir ve Urfa'da yemek nerelerde yenir? Hemen bakalım...

Cevahir Han Restoran

Medeniyetin doğduğu yerlerde tarihi dokusu bozulmadan, otantik ve unutulmaz bir akşam geçirmek için Cevahir Han Restoran Urfa’daki en meşhur mekandır. Zengin menü çeşitliliği, lezzetli tatlar, doyurucu ikramlarıyla beraber bulunmaz bir restorandır. Kapıdan girdiğiniz andan itibaren başka bir dünyanın kapısı açılıyor; kapıdan güler yüzle karşılayan çalışanlar sizi rahat ettirmek için ellerinden geleni yapıyor.

Urfa’daki en meşhur mekan: Cevahir Han Restoran
Urfa’daki en meşhur mekan: Cevahir Han Restoran

Bazı akşamlar sıra gecesi düzenlenen bu restoranda Urfa kültürünü her anlamda hissedebilirsiniz. Mekandan bahsettikten sonra şimdi sıra güzel yemeklerde. Bildiğiniz üzere etler, baharatlar, acılar bol bol kullanılmaktadır. Bizim tavsiyemiz meşhur Urfa Kebabından yana ancak menüye göz attığınızda başka lezzetlere de mutlaka şans vermenizi öneriyoruz. Gidecek tüm okuyucularımıza şimdiden afiyet olsun.

Adres: Vali Fuat caddesi Kadıoğlu mahallesi No:5 Samsat Meydanı Şanlıurfa

Sevgi Ciğer Salonu

Urfa’da ciğerin ne kadar meşhur olduğundan yazımızın başında bahsetmiştik. İşte bu güzel lokum gibi ciğerleri yemek için adresimiz Sevgi Ciğer Salonu. Tertemiz ve ferah bir mekanda gönül rahatlığıyla yemek yiyebilirsiniz. Şehrin dokusuna uygun olarak bu restoranda yine otantik bir mimariyle müşterilerini karşılıyor.

Sevgi Ciğer Salonu
Sevgi Ciğer Salonu

Ciğer tercih etmeyenler için farklı alternatiflerde denenebilir. Porsiyonlar gayet doyurucu üstelik yanında gelen mezelerde çok lezzetli çeşit çeşit yöreye ait hem közlenmiş sebzeler hem de salatalarla güzel bir ziyafet sizi bekliyor. : )

Adres: Şehitlik mahallesi İpekyolu caddesi Gayberi Apartmanı D:1 Valilik Merkez Şanlıurfa

Çulcuoğlu Baklava ve Restoran

Merkezi bir konumda yer alan hem tatlıların bolca bulunduğu hem de et yemeklerini yiyebileceğiniz Urfa girişte güzel bir restoran. Özellikle burada içli köfte ve lahmacunu mutlaka tatmanızı öneriyoruz. Oldukça lezzetliler. Çocuklu aileler ve kalabalık arkadaş grupları için oldukça ideal. Yemekleri dışında tatlıları da çok meşhur. Tavşan kanı çay ile beraber isterseniz havuç dilim baklava isterseniz de yörenin çok söz ettirdiği şıllık tatlısını tercih edebilirsiniz.

Çulcuoğlu Baklava ve Restoran
Çulcuoğlu Baklava ve Restoran

Adres: Atatürk mahallesi, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı Şanlıurfa

Altın Lokanta

Urfa’da kebap yiyebileceğiniz en lezzetli restorandır. Burada lezzet ön her şeyden önde tutuluyor. Mekanın içinde şark odaları mevcut, otantik bir ortamda akşam yemeği için oldukça ideal bir seçim. İstediğiniz yemeğin yanında ayran ve salatalar sınırsız bir şekilde ikram ediliyor. Burada yediğiniz lahmacundan sonra diğerlerini unutacaksınız : )

Altın Lokanta
Altın Lokanta

Adres: Sutim Yeni Halpazarı içi C blok No:1 Şanlıurfa

Şanlı Miroğlu Kadayıf ve Billuriye

Şanlıurfa’nın en iyi tatlıcılarından birini sizlere sunuyoruz şimdi. Bilindik zincir tatlıcılar haricinde böyle saklı kalmış lezzetleri keşfetmek çok önemli. Çok fazla tatlı çeşidi yok ancak olanların hepsi birbirinden güzel. Billuriye, fırında kadayıf ve künefe mevcut. Bu üçünden birini tercih edebilirsiniz gönül rahatlığıyla. İsterseniz dondurmasıyla beraber bu unutulmaz tadı tadabilir ve tekrar gelmek için gün sayabilirsiniz bizden söylemesi!

Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı

Adres: Emniyet caddesi 376. Sokak Bulvar apartmanı Şanlıurfa