Sidney'den İstanbul'a: Somer Sivrioğlu Efendy'i İstanbul'a taşıyor

Efendy, Sidney
Efendy, Sidney

Masterchef ile daha da geniş kitlelere adını duyurmayı başlayan ekranların sevilen şefi Somer Sivrioğlu ilk şubesini 2007 yılında Avustralya Sidney'de açtığı Efendy'i şimdilerde Türk hayranlarıyla da buluşturmaya hazırlanıyor... Sidney'deki şubesinde tanınmış birçok ünlü ismin müdavimi olduğu Efendy, İstanbul'a da yeni bir soluk getirmek konusunda iddialı.

Efendy'nin Sidney'deki şubesinde menünün göz bebeği olarak adlandırılan muhannere soslu kadayıflı karidesten tutun da, favorilerden biri olan tütsülenmiş kuzu omuza kadar İstanbul'da da Avustralya'daki menüde bulunan birçok lezzete yer vermeye hazırlanan Somer Sivrioğlu, Efendy İstanbul'un kapılarını çok yakın zamanda Levent'te açacak...

Somer Sivrioğlu kimdir?

1995 yılında henüz 24 yaşında iken yüksek lisans yaparak, akademik kariyerine katkıda bulunmak amacıyla gittiği Avustralya'da ilgi duyduğu Gastronomi alanına kayarak kendini bu alanda geliştiren Somer Sivrioğlu, geniş kitleler tarafından ilgiyle takip edilen MasterChef ile adını geniş kitlelere duyurmaya başardı. Peki MasterChef jüri kimliğinden bağımsız olarak, Somer Sivrioğlu kimdir? Avusturalya'da yüksek lisans yaparken şeflik kariyerine ilk adımı atan, önceleri restoranlarda yöneticilik yapan lakin sonrasında menüsünde Türk lezzetlerine yer verdiği kendi restoranı Efendy'nin kapılarını Sidney'de açan Somer Sivrioğlu, 2015 yılında David Dale ile birlikte yazdığı Anadolu: Türk Mutfağından Bir Macera adlı kitabını yayımladıktan sonra Gastronomi dünyasında daha geniş kitlelerce tanındı. Sidney'in sevilen şefi bu kitap sonrası daha da ünlenmesiyle beraber 2018 yılında MasterChef jürisinde yerini aldı ve günümüzde halen MasterChef Türkiye'de jüri üyesi olarak görev almaya devam ediyor.

Efendy Restaurant, Sidney

Ünlü şef Somer Sivrioğlu'nun akademik kariyer yapma niyetiyle giderek, atmosferine büyülendiği Sidney'de başlayan Efendy macerası, Somer şefin verdiği demeçlere göre Kadıköy Çiya'nın sahibi son zamanların en popüler gastronomi belgesellerinden biri olan Chef's Table'a konuk olmuş Musa Dağdeviren'in 2010 yılında Efendy Restaurant'a yaptığı dokunuşlarla bambaşka bir hal aldı ve Efendy'nin önlenemez yükselişi başladı.

2010 yılından itibaren Efendy için Musa Dağdeviren'den danışmanlık almaya başlayan Somer Sivrioğlu için 2010 sonrası başarıdan başarıya koşmakla geçti... Üst üste gelen ödüller, müdavimler arasında Hollywood'dan tanıdık simalar derken Efendy Sidney, Somer Sivrioğlu için tam anlamıyla bir başarı hikayesine dönüştü. Somer şef şimdilerde ise bu başarıyı Efendy'nin İstanbul şubesiyle taçlandırmaya hazırlanıyor.