Su içemiyorum diyenler için Lokma'dan 7 önemli tavsiye

Bir bardak su
Bir bardak su

Vücudumuz için su içmenin önemli olduğunun hepimiz farkındayız ancak sabah kalkar kalkmaz su içmek bazen istemiyor hatta midemiz bulanıyor olabilir. "Sadece sabah değil, gün içinde de su içmeyi hep unutuyorum Lokmacım!" diyenler için harika önerilerle geldik.

Çevrenizden de durmadan "Hiç su içmiyorsun!" nidaları yükselmeye başladıysa durumun vehametini artık anlamanız gerekiyor diye düşünüyoruz. İşte sağlığımız için en önemli kaynak olan suyu unutmamamız ya da sevmemiz için bazı tavsiyeler!

Suyu aromalandırın

Peki bu ne demek? Elbette suya şeker, asidik veya renklendirilmiş tozlar atın demek istemiyoruz! Suyunuza bir parça limon, salatalık, çilek, elma veya hem görünüşünü hem de tadını sevdiğiniz bir meyveyi atarak onu renklendirebilir ve su içmeyi hızlandırabilirsiniz. Bu yöntem suyu sade içemeyenler için iyi bir yöntem üstelik hiçbir zararı da yok!

Seveceğiniz suyu bulun

Her şey gibi suyun da bir lezzeti var! Su içmekte zorlanıyorsanız eve sipariş ettiğiniz duyu değiştirmeyi denemelisiniz. Belki de suyun tadı hoşunuza gitmiyor olabilir. Her suyun pH derecesi farklı olduğu için tadı da farklıdır. En sevdiğiniz suyu bulana kadar sabırlı bir şekilde denemelisiniz!

Diğer içecekleri azaltın

Susuyor ancak su ihtiyacınızı belki de farkında olmayarak başka içeceklerle gideriyor olabilirsiniz. Gün içerisinde çok fazla çay ve kahve içiyorsanız bu durumu bir sisteme oturtmalısınız. 7 bardak çay, 3 fincan kahve içiyorsanız ilk başlarda 5 bardak çay ve 2 fincan kahve ile kendinizi sınırlandırabilirsiniz. Çıkardığınız içeceklerin yerine de elbette su koymalısınız. Yavaş yavaş su, diğer içeceklerin yerini alacaktır!

Telefonunuza alarm kurun

"Canım su istemiyor değil ama içmeyi unutuyorum Lokmacım!" diyenler için bu yöntem oldukça etkili. Saat başı kuracağınız bir alarm ile su içmeyi kendinize hatırlatabilirsiniz!

Kendinize şunu hatırlatın

Su içtikçe cildinizin ve saçlarınızın güzelleşeceğini, organlarınızın çok daha iyi çalışacağını, metabolizmanızın hızlanacağını ve yorgunluk hissinden kurtulacağınızı kendinize sık sık hatırlatmanız size su içmek için iyi bir motivasyon kaynağı olacaktır!

Suyunuzu yanınızda taşıyın

Yanınızda su olmadığı için içmemezlik yapmamak için her daim suyunuzu yanınızda taşıyın. Bazen öyle anlar oluyor ki susuyoruz ancak yanımızda su olmadığı için içmiyor, sonra da unutuyoruz. Böyle durumların yaşanmaması için önlem basit!

Boşalan bardağınızı hemen tekrar doldurun

Çalışma masanızdaki şişeniz ya da bardağınız boşaldıysa mutlaka vakit kaybetmeden tekrar doldurun. Gözünüzün önünde dolu bir su bardağı ya da şişesi görmek sizi mutlaka onu içmeye teşvik edecektir!