Tadına doyamayız, kokusuna bayılırız: Birbirinden nefis 13 domatesli tarif

Domatesli galette
Domatesli galette

Her yaz sofralarımızın baş köşesine kurulur domates. Dalından koparılmış, üzerinde daha taze toprak kokusu olan domatesler sabah kahvaltılarında, salatalarda, yemeklerimizde her yerde bizimledir tüm yaz boyu. Domatesli tarifler hiç eksilmez sofralarımızdan, yerini kimseciklere bırakmaz. Aslına bakarsanız kışın da durum pek farklı değildir. Yazdan dondurulan domatesler kışın çıkar buzluklardan birbirinden nefis domatesli tarifler dendi mi hemen çıkıverir sahneye.

Ne lezzetine, ne kokusuna doyum olur domatesin. Tüm tariflerin vazgeçilmezi, içinde bulunduğu her tarifin kilit malzemesidir. Kimi zaman eşsiz bir yemeği taçlandırır dalından koparılmış taze domates, kimi zaman sadece domates salatası tarifi ile yapar şovunu. Peki ya domatesle ne yemek yapılır? Bu sorunun sınırsız cevabı olsa da bizim gönlümüzde ilk sırası daima nefis domates çorbası tarifiile dolu.

Her tarifi birbirinden nefis olan Lokmacığınız bu kez domates severler için sıvadı kolları ve birbirinden nefis domatesli tarifleri tezgaha çıkardı. Sizlere de yalnızca aralarından damak tadınıza en uygun olanı seçmesini bıraktı.

Mozzarella ve domatesli tartolet tarifi

Tartolet dendiğinde aklına yalnızca meyveli tarifler gelenler arkasına yaslansın ve ezberleri bozmaya hazır olsun. Domatesli tarifler serimize oldukça farklı ama bir o kadar da lezzetli bir tarifle giriş yaparak mozzarella peynirinin domates ile olan uyumundan doğan bu enfes tartolet tarifimizi sizlerle paylaşalım istedik.

Mozzarella ve domatesli tartolet tarifi

Domatesli mozzarella tost tarifi

Hafta sonu kahvaltılarında kurulan Halil İbrahim sofraları, hafta içi yerini alternatif atıştırmalıklara tosta veya sandviçe bırakıyor. Hal böyle olunca da tostlarımız bile daha özenli, daha lezzetli olsun istiyoruz. İşte bu arayışta olan herkes en doğru adreste, en doğru tarifte.

Domatesli mozzarella tost nasıl yapılır?

Biberiyeli domates çorbası nasıl yapılır?

Başlık domatesli tarifler olur da enfes bir domates çorbası tarifine yer vermemek olur mu? Elbette ki hayır. Biberiyenin eşsiz aroması ile taçlandırdığımız domates çorbası klasik domates çorbası tarifi ile arasına mesafe girenlerin yeni gözdesi olacak gibi duruyor.

Biberiyeli domates çorbası tarifi

Közlenmiş domates çorbası tarifi

Domates çorbası demişken, közlenmiş domates çorbası tarifi ile de farklı bir çorba tarifi denemeye ne dersiniz? Közlenmiş domatesin tadına varabileceğiniz en leziz tariflerimizden biri olan közlenmiş domates çorbası tarifimiz ile farklı bir tarif denemek isteyen herkesi şöyle alalım.

Közlenmiş domates çorbası nasıl yapılır?

Fırında közlenmiş balzamikli domates nasıl yapılır?

Közlenmiş domatesin kokusu sizleri şöyle bir saradursun isterseniz fırında közlenmiş domates tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Balzamik sirke ile taçlandırdığımız bu enfes tarifimiz kahvaltı sofralarınıza yeni bir soluk getirebilir.

Fırında közlenmiş balzamik soslu domates tarifi

Peynirli soğanlı domates salatası tarifi

Salata tarifleri bir masanın olmazsa olmazıdır. Onlar olmadan her ziyafet biraz eksik, her lezzetin boynu biraz büküktür. Lakin bizim favorimizi soracak olursanız domates salatası bizim için her daim ilk sırada. Özellikle de peynirli soğanlı domates salatası tarifimizi şimdiye dek denemeyenler çok şey kaçırmışlar demektir.

Peynirli soğanlı domates salatası nasıl yapılır?

Domates bruschetta tarifi

Kahvaltı sofralarında yeni bir soluk arayanların kahvaltılık tarifler ararken karşılarına çıkması oldukça olası domates bruschetta tarifi ile klişeleri yıkmaya biz geldik. Aynı tariflerden sıkılanlara, yeni bir soluk arayanlara özel bu tarifimizi denemenin tam vakti.

Domatesli bruschetta tarifi

Domatesli galette tarifi

Fransız mutfağının en sevilen tariflerinden biri olan galetteyi her daim meyve ile deneyenlerdenseniz bu bizi birazcık üzer. Lokma mutfağında farklı tatlara olan düşkünlüğümüzü bilenlerdenseniz galettenin en leziz halinin 'Domatesli Galette' tarifimizde gizli olduğunu da bilmelisiniz.

Domatesli galette nasıl yapılır?

Domatesli çirişli yumurta tarifi

Hafta sonu kahvaltıları... Hafta içi dahi dört gözle beklediğimiz, hayalini kurduğumuz, onunla hayata tutunduğumuz hafta sonu kahvaltıları. Menemeni, omleti, yumurtası ve binbir çeşit kahvaltılığıyla başından hiç ayrılmak istemediğimiz hafta sonu kahvaltılarının yeni gözdesine merhaba deyin.

Domatesli çirişli yumurta nasıl yapılır?

Domatesli biberli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Bulgur pilavı... Her yemeğin yanına yakışan, onsuz asla olmayan, klasik arasında sayılan enfes tariflerden biridir. Klişe bir tarif olan bulgur pilavını biraz değiştirelim, biraz da lezzetine lezzet katalım derseniz ise bunun için en doğru adres yine Lokmacığınız olacak...

Domatesli biberli bulgur pilavı tarifi

Reyhanlı domatesli yaz salatası tarifi

Salata tarifleri söz konusu olduğunda artık birer klişe haline dönüşmüş tariflerden uzak kalmak isteyenler yenilik için en doğru adresteler. En sevilen yaz sebzelerinden harmanlanmış bu yaz salatasını deneyimleyip bizlere de yorumlarınızı iletmeyi unutmayın.

Reyhanlı domatesli yaz salatası nasıl yapılır?

Domates reçeli tarifi

'Lokmacım nasıl yani?' diyenleri duyar gibiyiz. Lakin ön yargılı olmak son derece yanlış. Domates reçeli tarifi sizlere bildiğiniz tüm reçel tariflerini unuttararak. Tüm tabularınız yıktıracak. Bunun için yapmanız gereken tek şey taze domatesleri tezgahlara çıkarmak.

Domates reçeli nasıl yapılır?


Domatesli köfte nasıl yapılır?

Köfte severlerin profesyonelleştiği bir konu var ki bu konuda bizlerle bile yarışabilirler. Ne mi o konu? Elbette ki köfte tarifleri. Lakin şiş kebap severlerin ev yapımı şiş kebap olarak da düşünebileceği şiş köfte tarifi size yediğiniz tüm köfteleri unutturmaya aday.

Domatesli köfte şiş tarifi


Taze sarımsak ve biberiyeli domates sosu tarifi

'Lokmacım her domatesli tarif iyi hoş ama klasik bir domates sosu tarifi yok mu?' diyenlere selam olsun. Domates denince akla ilk gelen şeylerden biri olan domates sosu tarifi vermeden bu listeyi bitirmek Lokmacığınıza yakışır mıydı? Taze sarımsak ve biberiyeli domates sosu tarifi ile sizlerin gönlünü alma işini son sıraya bıraktık.

Taze sarımsak ve biberiyeli domates sosu nasıl yapılır?