Tüm püf noktaları ile çiğköfte nasıl yapılır?

​Tüm püf noktaları ile çiğköfte nasıl yapılır?
​Tüm püf noktaları ile çiğköfte nasıl yapılır?

Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun en sevilen yiyeceklerinden biri olan çiğ köftenin asla atlanmaması gereken birkaç sırrı olduğunu biliyor muydunuz? Günümüzde her köşe başında çiğ köfte bulmak mümkün olsa da kendi mutfağımızda yaptığımız her şeyin tadı bir başka olduğundan çiğ köftenin tüm püf noktaları Lokmacığınızda sizleri bekliyor!

İÇİNDEKİLER

Malzeme seçimine dikkat!

Her yemek tarifinde olduğu gibi çiğ köfte yapımında da en önemli şey iyi malzeme seçimi. Çiğ köfte yapmaya başlamadan önce bilmeniz gereken şu. Köftelik esmer bulgur çiğ köfte yapımında kullanılacak en ideal bulgur çeşidi.

Suyu doğru ayarlayın!

Bir kabın içerisine bulgurları aldıktan sonra üzerine bir parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin ağzı kapalı bir şekilde 15-20 dakika kadar bekletin. Dilerseniz bulgurunuzu akşamdan ıslatıp sabaha kadar da bekletebilirsiniz, bu yöntemle yaptığınız içli köfteniz çok daha lezzetli olacak.

Baharatlar önemli!

Çiğ köftede olmazsa olmaz olarak değerlendirebileceğimiz iki şey var: Biri tuz diğeri ise isot. Tercihinizi iri taneli ve parlak yani yağlı bir isottan yana kullanırsanız isotunuz çok daha lezzetli olacaktır.

Soğanlar direkt içine atılmamalı!

Birçok tarifi güzelleştiren soğan çiğ köftenin de olmazsa olmazlarından. Lakin şöyle önemli bir ayrıntıyla. Soğanlar kesinlikle çiğ köftenin içine direkt olarak eklenmemeli aksi halde suyunu salar ve çiğ köftede istenmeyen bir acılığa sebep olur. Soğanları başka bir kapta kesin ve suyunu güzelce çıkarttıktan sonra çiğ köfte harcınıza ekleyin.

Tüm malzemeleri ayrı ayrı yedirin!

Bulgurları kaba aldıktan sonra tüm malzemeleri tek tek eklemek çiğ köftenin en önemli püf noktalarından biri. Malzemeleri teker teker ekleyerek bulgura güzelce yedirin çünkü bu işlem çiğ köftenizin iyi bir kıvam almasını ve tadının son derece yerinde olmasını sağlayacak.