Tüm püf noktalarıyla evde mocha yapımı: Adım adım mocha tarifi

Mocha
Mocha

‘Evde mocha nasıl yapılır?’ sorusunun cevabını ararken karşınıza çıkması muhtemel bir içerikle tüm mocha severleri can evinde vurmaya geldik. Tüm püf noktalarıyla mocha yapımına dair bilmeniz gereken her şeyi fazlasıyla öğreneceğiniz bu yazımızdan sonra zincir kahvecilerle aranızda mesafe oluşabilir bizlerden söylemesi.

Gün içinde verilen bir kahve molasına kim hayır diyebilir ki? Şöyle bol köpüklü bir Türk kahvesi bu kahve keyiflerinin bir süre öncesine kadar baş tacıydı ta ki yerini mocha, frappe, espresso, cappuccino gibi artizan kahvelere bırakana kadar. Bu artizan kahveler arasından da mocha son yılların en popüler kahvelerinden biri olarak geniş kitlelerce oldukça popülerleşmiş durumda.

Özellikle son zamanlarda beyaz çikolatayla yapılan white chocolate mocha günden güne popülerleşerek klasik mochayı da tahtından etmeye aday. ‘Tabii ki orijinal bir mocha tarifinin yeri gönlümüzde bambaşkadır Lokmacım’ diyen gerçek kahve sevdalıları için durum hala stabil.

Evde mocha yapımı

-Sütü cezveye koyun ve ocağa aldıktan sonra ısıtmaya başlayın.

-Cezvede ısınan sütü bir French press'e alın. French press'in demlemede kullanılan aparatını hızlıca aşağı yukarı hareket ettirerek sütün köpürmesini sağlayın. Süt köpüğü kıvam almaya başladığı vakit kullanımına hazır hale gelmiş demektir.

-Cezve 1 tatlı kaşığı granül kahveyi fincanınıza koyun.

-Ardından üzerine 1 çay kaşığı kadar çikolata koyup karıştırın.

-Granül kahve kullandığınız için önce bir miktar sıcak sütü akıtıp kahveyi içinde iyice eritin, sonrasında kalan tüm süt köpüğünü ve sütü ilave edin.

-Son olarak ise bol köpüklü mochanızın üzerini hazır çikolata soslarıyla ya da benmari usulü erittiğiniz çikolata veya çikolata parçacıklarıyla süsleyin.