Türk dizilerindeki unutulmaz lezzetler!

Türk dizilerinin unutulmaz lezzetleri!
Türk dizilerinin unutulmaz lezzetleri!

Avrupa Yakası, Yabancı Damat, Leyla ile Mecnun... Türk televizyonlarının en unutulmaz yapımları arasında yer alan bu dizilerle eşleşmiş bazı lezzetleri mercek altına almaya hazır mısınız? Memik Usta'nın baklavasından tutun da, Sütçüoğlu Muhallebicisi'nin muhallebisine birer efsane haline dönüşmüş tüm bu lezzetleri anımsama vakti!

İÇİNDEKİLER

Yabancı Damat - Baklava

Türk kızı Nazlı ve Yunan damat Niko arasında geçen bir aşk hikayesini 3 sezon boyunca izlemiş herkesi şöyle alalım. Yalnızca Nazlı ve Niko arasındaki aşkın değil de baklava üzerinden Memik Usta ve Celayir Usta arasındaki tatlı atışmanın da işlendiği Yabancı Damat deyince akla ilk gelenlerden biri de Gaziantep'in o dillere destan baklavası değil de ne?

Avrupa Yakası - Muhallebi


Avrupa Yakası severler bilirler ki Avrupa Yakası dendiği zaman akla ilk gelenlerden biri de dizinin hemen hemen her bölümünde görmeye alışkın olduğumuz Sütçüoğlu Muhallebicisi'nin birbirinden enfes tatlılarıdır. Zaman zaman hepimiz o muhallebicide oturup arkadaşlarımızla oturmak istemedik mi?

Leyla ile Mecnun - Çay

'3 dilek hakkım olsa 3 demlik çay dilerdim' akıllara kazanan İsmail abi repliklerinden yalnızca biri. Leyla ile Mecnun'da hemen hemen her bölüm içilen demlik demlik çay canımızı öyle bir çektirirdi ki Leyla ile Mecnun'u izlerken mutlaka çayımızı demler, televizyon başına öyle geçerdik.

Ekmek teknesi - Ekmek

Nusret Baba, Heredot Cevdet, Ayhan anne ve Nusret Baba'nın fırını Ekmek Teknesi. Adını fırıncı Nusret'in fırınından alan Ekmek Teknesi, birbirlerine sıkı sıkıya bağlı bir ailenin maceralarını tam 3 sezon boyunca izlediğimiz kült bir yapım olarak Türk dizi tarihinde yerini aldı. Nusret Baba'nın sıcacık ekmeklerinin kokusu da zaman zaman bizim evlerimizi dahi sardı.

Kuzey & Güney - Trdelník

Takvimler 2013'ü gösterirken Türkiye'de bir anda patlayan trdelnik furyasının elbette bir sorumlusu vardı. Kuzey & Güney dizisinde Kuzey karakterini canlandıran Kıvanç Tatlıtuğ. Dizide 'makara tatlısı' olarak bilindiğinden bu başlık ilk bakışta sizi biraz şaşırtsa da diziyi izlerken canı en az bir kere bir Çekya tatlısı olan trdelnik çekmiş herkesi şöyle alalım.