Türk dünyasının bayram yemekleri

​Türk dünyasının bayram yemekleri
​Türk dünyasının bayram yemekleri

Türklerin misafirperverliği tüm dünyanın hayran kaldığı kültürden biri. Bu misafirperverliğe bir de bayram eklenince ekstra bir çabamız olduğu doğru. Her yönüyle bayramın güzel geçmesini istediğimiz için bu mutfaklarımıza da yansıyor. Bu sebeple sofralarımızı en güzel yemeklerle donatıyoruz. İşte Türk dünyasının bayramda yaptığı yemekler.

Türkiye - Sarma

Listenin başında gönlümüze taht kurmuş olan sarma eklemezsek gönül koyar diye düşündük. Her zaman yapsak da bayram arafesinde tüm aile toplanıp sohbet eşliğinde sarılan kazanlar dolusu sarmanın tadı bir başka oluyor kabul edelim.

Doğu Türkistan - Lağmen

Kırk derde deva olduğu düşünülen lağmen Doğu Türkistan'da bayram sofralarını lezzetlendiriyor. Taze yapılan hamurların sebze ve sosla buluştuğu bu yemek, makarna severlerin hoşuna gidecek bir tat.

Özbekistan - Oshpaz

Özbekistan'ın pilavı meşhur olunca bayramda da olmazsa olmazları oshpaz oluyor. Et ve havuçla harmanlanan pilavın üzerinde yer alan pişmiş sarımsak da yemeğe farklı bir hava katıyor.

Azerbaycan - Düşbere

Kardeş ülkemiz Azerbaycan'ın düşberesi bizim yüksük çorbasını çok benziyor. Bayramda Azerilerin yemeği en çok sevdiği düşbere, mantı seviyorsanız eğer bu bayram sizin de sofranızda olmalı.

Kırgızistan - Besh barmak

Kırgızların bayramın her saati yiyebileceği besh barmak, erişte üzerine et konulmasıyla servis ediliyor. Hamur işi mi? Yoksa et yemeği mi? Diye tercih yapmanıza gerek kalmayacak bu yemek sayesinde bayram mutluluğunu ikiye katlamak mümkün.

Kazakistan - Bauırsak

Bizde de bazı yörelerde bayramda mutlaka yapılan yiyeceklerden biri olan pişi, Kazakistan'da mayalı ve şekerli şekilde yapılıyor. İster tatlı niyetine isterseniz de kahvaltılık niyetine yiyeceğiniz bauırsak, bu bayram deneyeceğimiz lezzetlerden biri.