Unutulmaz filmler, unutulmaz mekanlar!

Unutulmaz filmler, unutulmaz mekanlar!
Unutulmaz filmler, unutulmaz mekanlar!

Hayatımızda derin izler bırakmış, yerlerini hiçbir filme kaptırmayan kült filmlerin akıllardan hiç silinmeyen kült mekanları... Hafızalarımıza kazınmış o sahnelerin hangi mekanlarda çekildiğini öğrenmenin sırası gelmiş olabilir mi? Unutulmaz filmler, unutulmaz mekanlar yazımızla yolunuz bu filmlerin çekildiği şehirlerden birine düştü mü bundan böyle rotanız belli!

İÇİNDEKİLER

Eat, Pray, Love & Santa Lucia

instagram: @santaluciaroma
instagram: @santaluciaroma

Julia Roberts'ın bizce gelmiş geçmiş en iyi filmlerinden biri olan Ye, Dua Et, Sev'e İtalya'nın en büyüleyici şehri Roma ev sahipliği yapmıştı. Roma'nın birçok sokağında ve mekanında geçen bu filmin en unutulmaz sahnesi ise şüphesiz ki Roma'nın en ünlü mekanlarından biri olan şık İtalyan restoranı Santa Lucia idi. Filmin başrol oyuncularından Julia Roberts'ın hayat verdiği Elizabeth karakterinin ilk kez İtalyanca olarak siparişini verdiği bu mekan filmin en kült mekanları arasında yerini almıştı.

When Harry Met Sally & Katz’s Delicatessen

When Harry Met Sally'den sonra oldukça ünlenen Katz's Delicatessen günümüzdeki ününü bu filme borçlu olduğundan filme dair birçok ayrıntıyı da mekanda görmek mümkün. Sandviçleriyle ünlenmiş bu mekan 1888 yılından beri New York Houston Caddesi'nde varlığını sürdürüyor.

Inglourious Basterds & Bistrot La Renaissance

instagram: @la_renaissance_restaurant
instagram: @la_renaissance_restaurant

Quentin Tarantino'nun en kült filmlerinden biri olarak kabul edilen Soysuzlar Çetesi, şüphesiz ki dünyaca ünlü oyunculardan biri olan Brad Pitt'in de adını sinema tarihine altın harflerle yazdırdığı filmlerden biri. Filmin en unutulmaz sahnelerinden biri olan Shosanna'nın Frederick ile konuştuğu o sahneden tutun da, filmin birçok sahnesinin çekildiği bu mekanı Paris'teki diğer mekanlardan ayıran en önemli özelliği 1905'ten bu yana iç dekorasyonunun asla değişmemiş olması.

Midnight in Paris & Crémerie Restaurant Polidor

instagram: @polidor_restaurant
instagram: @polidor_restaurant

Soysuzlar Çetesi'nin çevresinden çok da uzaklaşmadan Paris'te mutlaka görülmesi gereken yerlere devam. Woody Allen'ın en sevilen filmleri arasında gösterilen Paris'te Bir Gece Yarısı ile eşleşmiş o kült mekanlardan biri de Crémerie Restaurant Polidor'un ta kendisi. Filmin başrol oyuncusu Owen Wilson yani Gill, kendini bir anda 1920'li yılların Paris'inde bir restoranda Ernest Hemingway'le görüşürken bulur. İşte Gill ve Ernest Hemingway'in tanışmasına ev sahipliği yapan o mekan Paris'in en sevilen mekanlarından biri olan Crémerie Restaurant Polidor'dan başkası değil.

Amelie & Café des Deux Moulins

instagram: @cafe.des.deux.moulins
instagram: @cafe.des.deux.moulins

En kült Fransız filmlerinden biri olan Amelie'de, Amelie'nin garsonluk yaptığı o tatlı mı tatlı Fransız kafesinin adı: Café des Deux Moulins. Olur da bir gün yolunuz Paris'e düşerse Café des Deux Moulins'e mutlaka uğrayın!