Vejetaryenler buraya; İstanbul’da mutlaka gidilmesi gereken vejetaryen mekanlar

Vejetaryenler buraya; İstanbul’da mutlaka gidilmesi gereken vejetaryen mekanlar
Vejetaryenler buraya; İstanbul’da mutlaka gidilmesi gereken vejetaryen mekanlar

Vejetaryenler için hayatın sürekli çevrelerinin ‘et yemeden olur mu ama bak çökmüşsün sen’ nidaları arasında vejetaryen beslenme stillerinden vazgeçmelerine ikna edilme çabalarına direnmekle geçtiğini biliyoruz ve pes etmemeleri konusunda kendilerini destekliyoruz. Her ne kadar vejetaryen beslenme stilinin sağlıksız olmadığına dair çevrelerindekileri ikna etmekte zorlansalar da bu duruma çoktan ikna olmuş bizler vejetaryenler için birbirinden güzel mekanları derlediğimiz bu yazımızla karşınızdayız.

Beslenme stilimiz alışılagelmişin dışında olunca en büyük sorunlarımızdan biri de kendi beslenme stilimize uygun mekanları bulabilmek oluyor. Özellikle vejetaryen mekanlar konusunda içimizin rahat etmesi oldukça önemli bir detay. Tam da bu noktada hayvansal gıdalardan uzak duran mekanları bulmak ve içlerinden en iyilerini seçmek konusunda yardıma yine Lokma yetişmiş durumda.

Üzülerek söylüyoruz ki İstanbul’da vegan/vejetaryen mekanların sayısı pek de fazla değil. Bizler var olan mekanlar içerisinde en güvenilir olanları ve en beğendiklerimizi sıraladığımız bu yazımızla böyle bir arayışta olanlara fikir vererek, en kısa sürede bu mekanların sayısının artmasını temenni edenlerdeniz.

• Galata Kitchen, Galata

Galata’nın çok ama çok sevdiğimiz atmosferinde son derece sevdiğimiz bir mekan olan Galata Kitchen’ın bizlerde ne denli özel bir yeri olduğunu liste başı olarak verişimizden anlamışsınızdır diye düşünüyoruz. Tam olarak vejetaryen bir mekan olma iddiası taşımasa da son derece lezzetli yemeklerinin içeriğine bakıldığında vejetaryenler için en ideal mekanlardan biri.

Galata Kitchen, Galata
Galata Kitchen, Galata

Müeyyedzade Mahallesi, Lüleci Hendek Caddesi, Tatar Beyi Sokak, No 9/B, Beyoğlu, İstanbul

• Parsifal Restaurant & Cafe, Cihangir

Rotamız hazır Beyoğlu’ndan şaşmamışken vejetaryenler için eşsiz bir mekan olan Parsifal’i göz ardı etmek pek de doğru olmayacak. Birbirinden nefis yemekleriyle şehrin en geniş vejetaryen menüsüne sahip mekanlarından biri olan Parsifal’i en kısa zamanda ziyaret etmelisiniz.

Cihangir Mahallesi, Havyar Sokak, No:34/A, Beyoğlu, İstanbul

• Fıccın, Asmalımescit

Yine tam olarak vejetaryen bir mekan olmasa da geniş menüsünün yarısından fazlasını kapsayan birbirinden lezzetli sebze yemekleriyle vejetaryenlerin mesken edineceği bir mekan önerisiyle sizlerleyiz. Sıcacık atmosferi ve nefis yemekleriyle Fıccın, iyi ki gelmişiz dedirtecek nadir mekanlardan.

Fıccın, Asmalımescit
Fıccın, Asmalımescit

Asmalımescit Mahallesi, İstiklal Caddesi, Kallavi Sokak, No: 13/1, Beyoğlu, İstanbul

• Helvetia, Asmalımescit

Sağlıklı ve birbirinden nefis yemekleriyle tatlı mı tatlı ambiyansı birleşince Helvetia, vejetaryen okurlarımızın mutlak suretle uğramaları gereken bir mekan. Özellikle tüm müdavimlerinin pazı yemeklerine hayranlık duyduğu Helvetia’da pazı gününe denk gelirseniz büyük şans.

Helvetia, Asmalımescit
Helvetia, Asmalımescit

Asmalımescit Mahallesi, General Yazgan Sokak, No 8/A, Beyoğlu, İstanbul

• Kase no:16, Teşvikiye

Nişantaşı’na yolunuz düştüğü vakit vejetaryen mekan arayışına girmeden direkt olarak ayaklarınızın sizi götürmesi gereken Kase No:16’nın yurtdışında epey popüler olan ‘poke bowl’ konseptiyle de mutlaka deneyimlenmesi gereken vejetaryen bir mekan olduğunu belirtelim.

Kase no:16, Teşvikiye
Kase no:16, Teşvikiye

Teşvikiye Mahallesi, Teşvikiye Fırın Sokak, No 16, Şişli, İstanbul

• Girandola, Arnavutköy

Veganların ve vejetaryenlerin tek sorunu yemek değil elbette. Tatlı yerken de kendi beslenme stillerine uygun seçenekler bulmak tam anlamıyla kabusa dönüşebiliyor. Tam da bu noktada özellikle yaz sıcaklarında iç ferahlatan bir dondurma yemek istedikleri an Girandola birden fazla şubesiyle imdada yetişiyor.

Girandola, Arnavutköy
Girandola, Arnavutköy

Bebek Arnavutköy Caddesi No:109, Beşiktaş/İstanbul

• Bi Nevi Deli, Etiler

Etiler’in yalnızca vejetaryen menüsüyle değil, efsane arka bahçesi ve dekorasyonuyla da bir başka sevdiğimiz bi nevi delisi olduğumuz; Bir Nevi Deli’yi sizlerle tanıştırmaktan mutluluk duyuyoruz. Menüsünde bulunan tüm lezzetlerin gözü kapalı kefili olabileceğimiz bu mekanı sakın ola ki es geçmeyin.

Bi Nevi Deli, Etiler
Bi Nevi Deli, Etiler

Etiler Mahallesi, Dilhayat Sokak, No 10, Beşiktaş, İstanbul

• İnkase, Fenerbahçe

Son derece sağlıklı menüsüyle, tertemiz atmosferiyle ve glutensiz tatlılarıyla Kadıköy’ün bizim için en ama en başarılı mekanlarından biri olan İnkase’ye merhaba deyin. Vejetaryenlerin tüm beklentilerini aynı potada eritip karşılayan bu mekanı oldukça fazla seveceğinize garanti veriyoruz.

İnkase, Fenerbahçe
İnkase, Fenerbahçe

Fenerbahçe Mahallesi, Dr. Faruk Ayanoğlu Caddesi, No:31/26 Kadıköy, İstanbul 34726

• Çiya, Kadıköy

Aslında bir kebapçı olan Çiya’nın ‘etsiz yemekler’ opsiyonuyla oluşturduğu menüsünde bulunan her lezzete kefiliz. Vejetaryenler için kebapçı önerisi çok ilginç dursa da vejetaryen yemeklere geniş yer veren Çiya, vejetaryenler tarafından sevilen tek kebapçı.

Çiya, Kadıköy
Çiya, Kadıköy

Caferağa Mahallesi, Güneşli Bahçe Sokak, No 32, Kadıköy, İstanbul

• Gab Foods, Bebek

Listenin kapanışını içimizi açan manzarası ve son derece sağlıklı menüsüyle kalbimizi çoktan fethetmiş Gab Foods ile yapışımız elbette ki boşa değil. Gab Foods, vejetaryen opsiyonunu geniş tuttuğu menüsünde asla taviz vermediği lezzet kriteriyle bu kapanışa layık nadir mekanlardan.

Gab Foods, Bebek
Gab Foods, Bebek

Kuruçeşme Mahallesi, Kuruçeşme Caddesi, No 2, Arnavutköy Merkez, İstanbul