Yalova’da yemek yenecek yol üstü lezzet durakları

Yalova
Yalova

Tarıma elverişli topraklarıyla yıllardan beri göç alan bu şehirde mutfak kültürü de aynı oranda gelişmiştir. Birbirinden lezzetli yemek menüsü olan Yalova'da yemek nerede yenir ve yemek yeme mekanları nerededir? Hepsini öğreneceğiniz bir Yalova turuna çıkıyoruz şimdi.

Göç eden topluluklarla yerli halkın kültürleri birbirine kaynaşmış ve Yalova’ya has bir mutfak kültürü ortaya çıkmıştır. Sebze bakımından oldukça zengin olan bu şehrin en önemli tadı Yalova Çorbası’dır. Bunun dışında milföy hamuru ile yapılan Yalova Kebap’ı da oldukça meşhurdur. Kaşar ve etin milföy hamurunda pişmesiyle Yalova’ya has bir lezzet oluşmuştur. Pavli, Yalova köftesi papara gibi pek çok daha lezzet yöresel olarak en çok tercih edilen yemeklerdendir. Gittiğinizde mutlaka tatmanız gereken yemeklerden bir kaçı. Tatlı bakımından da oldukça fazla çeşit mevcuttur. Termal tatlısı ve Yalova sütlüsü en meşhurlarından biridir. Şimdi bizde şehirdeki en güzel restoranları sıralamaya başlıyoruz.

Sepetçioğlu

İster kahvaltı için tercih edebileceğiniz isterseniz de öğle-akşam yemeklerinde lezzetli yemekler yiyebileceğiniz özellikle yerli halkım müdavimi olduğu Sepetçi Restoran’ı anlatmakla başlıyoruz.

Zomato
Zomato

Güler yüzlü çalışanlar ve hızlı servis ile güzel vakit geçirebilirsiniz. Doğal ürünlerle kahvaltılıkların çeşidi, et yemeklerinde ise taze ve yöresel yemeklerle memnun kalacağınıza garanti verebiliriz. Şimdiden afiyet olsun!

Adres: Bursa yolu 6 km Yalova

Mükellef bir kahvaltı isteyenlere: Organica Restoran

Güne mutlu bir şekilde başlamanın yolu biliyorsunuz ki güzel bir kahvaltıdan geçiyor. Serpme kahvaltı seçeneğiyle önce gözünüzü doyurup sonra karnınızı doyurabilirsiniz : )

yalovaorganica.com
yalovaorganica.com

O kadar çeşidin içinde hepsi birbirinden lezzetli ve taze ürünler sofranıza geliyor. Ufak tabaklardaki kahvaltılıklar bittikçe tazeleniyor. İşletme sahibinin tüm müşterilerle ayrı ayrı ilgilenmesi bir restoran gibi değil adeta bir arkadaşınızın evine gidiyormuşsunuz hissi uyandırıyor. Velhasıl kahvaltı için Yalova’da başka bir mekan aramanıza gerek yok gönül rahatlığıyla burayı değerlendirebilirsiniz. : )

Adres: 50. Sokak No:57 Merkez Mahallesi-Yalov

Kömür ateşinde pişen tavuk-et yemekleri ile: Barışoğlu Piliç Çevirme

Makul fiyatları ile lezzetli yemek yiyebileceğiniz kaliteli restoranlardan bir tanesi. Kömür ateşinde pişen tavuk-et yemekleri çok lezzetli. Ailecek gidip rahatlıkla yemek yiyebileceğiniz belli bir müşteri kitlesi vardır. Bazı saatlerde ve hafta sonları biraz yoğun olabiliyor. Bunu göze alarak gitmenizde fayda var : )

harbiyiyorum.com
harbiyiyorum.com

Yemeğinizin ardından Yalova Sütlüsü’nü tadarak şahane akşamınızı sonlandırabilirsiniz, çayla harika gidiyor yemeden dönmeyin!

Adres: Yalova-İzmit Karayolu 5. Km Yalova

Bütün yöresel lezzetler bir arada: Doyum Lokantası

Yalova’nın yöresel lezzetlerinin hepsini bir arada bulmak istiyorsanız Merkez Cami yanındaki Doyum Lokantası’na sizi bekliyoruz. İsterseniz kebap çeşitleri isterseniz sulu yemek çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Adı gibi doyurucu porsiyonlarıyla ve bol çeşitleriyle istediğinizi tercih edebilirsiniz. Güler yüzlü çalışanlar ve temiz bir mekan olması da ekstra olumlu yönlerinden bir diğeri. Yalova’nın meşhur yemeklerinden Pavli’yide burada tatmanız mümkün. Beyaz lahana yaprağı ve bol kıymayla beraber yoğurtla servis edilerek afiyetle yiyebilirsiniz!

TripAdsivor
TripAdsivor

Adres: Rüstem Paşa mahallesi Cumhuriyet meydanı Huzur sokak No:7/A Merkez-Yalova

Pazar kahvaltılarının tercih edilen mekanı: Petula Kahvaltı & Restoran

Keyifli bahçesinde yeşilliklerin arasında ve süs havuzu ile huzurlu bir ortamda kahvaltı ya da yemek için tercih edilecek en güzel mekanlardan biri. Özellikle Pazar kahvaltısı için çok tercih edilir. Özellikle bahar ve yaz aylarında çocuklarında çok rahat oynayıp, koşturabileceği güzel bir bahçesi var. Uygun fiyatıyla da herkesin memnun kalacağı nefis bir yer!

TripAdsivor
TripAdsivor

Adres: Yalova Termal yolu 4 km – Yalova

Geleneksel tat arayanlara: Alaturka Köfte

Son olarak bir aile işletmesi önerisiyle karşınızdayız. Çorbasından köftesine, manda yoğurdundan ekmek kadayıfına da kadar her şey mükemmeldi. İlgi alaka üst seviyede ve çok temiz bir mekan. Farklı pişirme tekniği ve geleneksel tadıyla diğer restoranlardan sıyrılıyor. Yol üzerinde herkesin uğradığı ve müdavimi olduğu bu güzel bahçeli mekanı da kesinlikle öneriyoruz. Köfteleri harika! : )

TripAdsivor
TripAdsivor

Adres: Yalova İzmir karayolu 3. Km Çiftlikköy Taşköprü-Yalova