Yaz aylarının vazgeçilmezi: Evde mükemmel milkshake nasıl yapılır?

milkshake
milkshake

Yalnızca 10 dakikada hazırlayıp servise hazır hale getirebileceğiniz, yaz aylarının vazgeçilmezi olan milkshake tarifini veriyoruz bu kez. Özellikle bugünlerde sıkça tercih edilen milkshake’ler, serinletmenin dışında taze meyvelerin enerjisini de almanızı sağlıyor. Hadi gelin detaylara geçelim.

Sıcak yaz günlerinde sıvı alımını artırıp, serinletecek yiyecek ya da içecekler tüketmek gerekiyor. Uzmanların da önerdiği gibi aslında yaz aylarında su tüketimi çok büyük önem taşıyor. Ama yeterli mi, elbette değil. Zira serinlemek için sulu meyveler tüketebilir; bol bol portakal suyuyla enerji kazanabilirsiniz. Yaz ayları için bizim önerilerimizden biri ise milkshake. Çok basit yöntemlerle harika bir milkshake hazırlayabilirsiniz. Üstelik yalnızca kendiniz için değil, misafirlerinize de bu günlerde ikram edebilirsiniz.

Milkshake’ler aslında bir yandan serinletirken diğer yandan vücudun şeker ihtiyacını da karşılıyor. Daha önce adım adım anlattığımız tariflerde de olduğu gibi milkshake hazırlamaya geçmeden önce listemize bir bakalım. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra hızlı bir şekilde mükemmel milkshake’ler yapabilirsiniz.

Milkshake malzemeleri

• ⅓ su bardağı süt

• ½ su bardağı dondurma

Taze meyveler (çilek, ananas, ahududu ve muz gibi)

Aslında malzemeler bu kadar kolay. Dikkat edilmesi gereken noktalardan biri sütün yağsız olması. Böylece kıvam çok daha iyi oluyor. Ek olarak dondurmayı da vanilya, limon ya da çikolatalı olarak tercih edebilirsiniz.

Hazırsanız başlıyoruz!

Tüm bu malzemeleri bir araya getirdikten sonra renklendirme için de bir seçim yapmak gerekiyor. Zira isterseniz Nutella ya da fıstık ezmesiyle bir karışım yapabilir ya da çikolata şurubu tercih edebilirsiniz.

Şimdi söz blender’da… Zira bu malzemelerin çok iyi karışması gerekiyor. Öncelikle sütü ekleyip daha sonrasında dondurma ve meyveleri blender’a eklediğinizde geriye sadece düğmeye basmak kalıyor. Blender performansına ve hızına bağlı olarak birkaç dakika içinde istediğiniz kıvama geleceğini söyleyebiliriz.

Tabii bu noktada daha sıvı ya da daha yoğun aromalı bir milkshake oluşturmak da size kalıyor. Çünkü isterseniz daha yoğun bir lezzet için blender’ı daha az çalıştırabilirsiniz.

İşlem tamam… Şimdi milkshake’i tüketme vakti. Tabii bundan önce isterseniz daha hoş bir sunum için çeşitli süsleyicilerden yardım alabilirsiniz.

Blender olmadan milkshake yapılır mı?

Milkshake hazırlamak isteyenler blender’ları olmadığı için tarifi uygulamaktan vazgeçebiliyor. Ama aslında blender olmadan da

milkshake yapı

labilir. Yalnızca malzemeleri bir araya getirip iyice ezip sıvı kıvamına kadar getirmek yeterli. Elbette biraz uzun sürebilir ama yine de hazırlanabiliyor.

En iyi milkshake malzemeleri

Bu da işin eğlenceli kısmı. Az önce temel olarak malzemeleri saydık ve yapımı anlattık ama isterseniz kurabiye, sos, fındık, meyve, şeker gibi seçenekleri artırabilirsiniz.

Kurabiye: Ezilmiş kurabiye kırıntılarını kullanabilirsiniz. Özellikle oreo çok fazla tercih ediliyor.

Soslar: Karamel, çilek, yaban mersini, sıcak şekerleme ve fıstık ezmesi yoğun kullanılıyor.

Fındık: Kızarmış fıstık, şeritli badem ve ezilmiş cevizler de milkshake’e çok güzel bir lezzet katıyor.

Meyve: Çilek, yaban mersini, kiraz ve muz gibi meyveleri tercih edebilirsiniz.

Şekerler: Sakızlar, çikolata parçaları ve ezilmiş nane şekerleri gayet makul malzemeler.

Beş dakika içerisinde hazır: Muzlu Shake