Yenilebilir çiçekler nerelerde kullanılır?

​Yenilebilir çiçekler nerelerde kullanılır?
​Yenilebilir çiçekler nerelerde kullanılır?

Yenilebilir çiçekler artık mutfaklarımızda birçok alanda kullanılabiliyor. Hal böyle olunca da hangi çiçek nerelerde, hangi tariflerde kullanılabilir sorusunun cevabını vermek de Lokmacığınıza düşüyor... Şimdi etrafınızdaki çiçeklere daha dikkatli bakma vakti... Salata tariflerinden tutun da, içecek tariflerine kadar birçok tarifte onlardan birine yer verebilirsiniz!

İÇİNDEKİLER

Begonya

Ülkemizde en çok sevilen ve yetiştirilen çiçeklerden biri olan begonyanın yenilebilir çiçekler sınıfına girdiğini biliyor muydunuz? Saksılarınızı süsleyen, baharda etrafı renklendiren begonyanın limona benzer ekşimsi aroması ile salatalarınızı ve içeceklerinizi tatlandırabileceğini söylesek? Buna cevabınız ne olurdu? Renkleri ve kokuları ile begonyaları bu kez birbirinden nefis tariflerde değerlendirme vakti.

Hibiskus

Hatmi çiçeği, medine gülü, nar çiçeği gibi isimlerle de bilinen hibiskus kokusuyla, rengiyle bulunduğu ortamları; nar ve kızılcık aromasıyla ise bulunduğu tarifleri tatlandırmaya kararlı... İçecek tariflerinde, salata tariflerinde, yemeklerde ve reçellerde hibiskusa bir şans vermeyi deneyin!

Bergamot

Büyüleyici kokusuyla içinde bulunduğu tüm tariflerin lezzetin ikine katlayan bergamotun çaydan daha iyi bir eşi var mı? Pek sanmıyoruz. Narenciye ve yeşil çay aroması ile çay, dondurma ve ev yapımı tereyağı tariflerinizde bergamota yer vererek yaptıklarınızın lezzetini ikiye katlayabilirsiniz...

Krizantem

'Nasıl yani Lokmacım krizantem yenir mi?' dediğinizi duyar gibiyiz... Bu listedeki diğer çiçeklerin yenilebilir olduğunu daha önce duyduysanız da krizantemi ilk kez bizden duyuyor olabilirsiniz. Diğer yenilebilir çiçeklerin aksine çimenimsi ve acımsı tadıyla çorbalarda, salatalarda ve içecek tariflerinde kullandığımız buz kalıplarında gönül rahatlığıyla kullanabileceğimiz krizantemi not almakta fayda var.

Mürver çiçeği

İyi bir bağışıklık güçlendirici olarak son zamanlarda oldukça popülerleşmeye başlayan mürver çiçeğini de birçok tarifte kullanabileceğimizi biliyor muydunuz? Tatlı aromasıyla içeceklere, tatlılara ve bize kalırsa özellikle de dondurmaya çok yakışan mürver çiçeğine tariflerinizde yer vermek için daha fazla gecikmeyin...

Lavanta

Mis gibi kokusuyla kokladığınız an bünyenize huzur yayan lavantaya bu kez mutfaklarımızda yer vermenin tam vakti! Göz alıcı rengi ve büyüleyici kokusuyla marine soslarından tutun da, içecek tariflerine ve kek tariflerine kadar birçok yerde kullanılabilecek olan lavanta buketlerine mutfaklarda yer vermekte fayda var.

Leylak

Salkım salkım leylaklar yaz geldi mi her yeri süsler. Peki ya tariflerimizi? Bu kez leylaklar sadece etrafımızı değil, tariflerimizi de süslesin diye ev yapımı tereyağı, içecekler, reçel ve dondurmalarda kullanılsın dedik ve leylakları toplamaya başladık.