Zeytinyağlılardan kebaplara: Antakya’nın benzersiz lezzetlerini tadabileceğiniz 6 mekan

Antakya'da Yemek Yenilecek Yerler
Antakya'da Yemek Yenilecek Yerler

Hatay, pek çok kişi tarafından bilinmese de aslında Türkiye’nin en eski yerleşim yerlerinden biri. Yapılan arkeolojik araştırmalar milattan önceye dayanıyor. Hatay’ın birbirinden zengin yemeklerini tadabileceğiniz 6 mekanı sizler için derledik.

Akdeniz Bölgesi’ndeki Hatay’da özellikle kahvaltı çeşitleri, zeytinyağlılar, kebaplar, mezeler ve tatlılar oldukça meşhur. Her zaman olduğu gibi güne sıkı bir kahvaltıyla başlıyoruz. Ardından öğle, akşam yemeği ve tatlılarla midemizi tıka basa dolduruyoruz. Hazırsanız, başlayalım.

Antakya Kahvaltı Evi

Hatay’ın en meşhur kahvaltı mekanlarından biri Antakya Kahvaltı Evi. Hatta o kadar meşhur ki Mehmet Yaşin bu mekandan ‘Mutlaka gidilmesi gereken lezzet duraklarından biri’ şeklinde bahsediyor.

youtube
youtube

Şu ana kadar birçok farklı şehirde bol çeşitli kahvaltılar yapmış olabilirsiniz. Ama Antakya Kahvaltı Evi’nde durum biraz daha farklı. Çünkü gerçekten çok fazla çeşit sunuluyor. Ceviz reçelinden tutun; üç çeşit zeytine, Antakya peynirlerine, sucuklara, ıspanaklı böreklere ve biberli ekmeğe kadar pek çok farklı seçenekler sunuyor sizlere. He bir de bu mekana gitmişken yumurtalı tuzlu yoğurdu denemeden masadan kalkmayın. : )

Kocaabdi Mahallesi, Beyazıt Sok. No:1, Antakya, Hatay

Yusuf Dayı Kahvaltı Noktası

Hatay'da sizler için derlediğimiz kahvaltı duraklarından ikincisi Yusuf Dayı Kahvaltı Noktası. Burası bize ne gibi lezzetler sunuyor derseniz, hemen anlatalım.

facebook
facebook

Biberli ekmek, kısır, çiğ börek, kaşarlı ekmek, tuzlu yoğurt, çökelek, omlet, zahter ve zeytin salatası gibi leziz kahvaltılıkları vadi manzarasına karşı tadabilir ve midenize bayram ettirebilirsiniz. Kahvaltılıkların tamamını bitirmek biraz zamanınızı alabilir; bu yüzden eğer öğle saatlerine dair planınız varsa bunu göz önünde bulundurun. : )

Döver Mahallesi, Defne Belediyesi, Antakya, Hatay

Pöç Kasabı

Pöç Kasabı Antakya'da yaklaşık 60 yıldır hizmet vermeye devam ediyor. Burası tepsi kebabı ve kağıt kebabı yiyebileceğiniz en güzel yerlerden biri.

tripadsivor
tripadsivor

Tepsi kebabı biber, domates ve soğanla servis ediliyor. Ama ben kebap yemek istemiyorum derseniz de farklı lezzetler de mevcut. Bu güzel mekanda lahmacun ve içli köfte de tercih edebilirsiniz.

Yeni Camii Mahallesi, Uzun Çarşı Cad. No:154, Antakya,

Abdo Döner

Antakya’da öğle ya da akşam yemeği için tercih edebileceğiniz mekanları sıralamaya devam ediyoruz. Eğer canınız döner çektiyse acısı ve domates sosuyla favorileriniz arasına girebilecek lezzetin mimarı Abdo

Döner’e uğrayabilirsiniz.

foursquare.com
foursquare.com

Tabii seçenekler arasında et döner, dürüm döner, pilav üstü et döner, tabak döner ya da tavuk dürüm gibi yemeklerde var. Ayrıca dönerin yanında bir de kornişon turşu geliyor ki mutlaka tadına bakmalısınız.

Zenginler Mahallesi, Hürriyet Cad. 19/A, Antakya, Hatay Fotoğraf (tatdedektifi.com)

Çınaraltı Yusuf Usta

Sabah kahvaltısını, öğle ve akşam yemeğini aradan çıkardığımıza göre artık tatlılara geçebiliriz. Antakya’ya gidip Yusuf Usta’nın künefesinden yemeden dönmek olmaz.

publicinsta.com
publicinsta.com

Çarşı’nın göbeğinde yer alan bu mekanda tamamen odun ateşinde pişirilen ve üfleye üfleye yiyeceğiniz künefeler aslında yurt dışından gelen birçok kişinin de tercihi oluyor. Eğer sade künefe size göre değilse fıstıklı ya da kaymaklı olarak da tercih edebilirsiniz. Ayrıca birçok farklı mekanda yediğiniz künefeyle karıştırmayın, çünkü şerbeti özel ve tam kıvamında. Yani aslında bir porsiyonu bitirdiğinizde şerbet baymıyor, yedikçe yiyesiniz geliyor.

Ayakkabıcılar Çarşısı Pazar Sok. Ahmediye Camii No:2, Antakya, Hatay

Affan Kahvesi

Karnınızı güzelce doyurdunuz tatlınızı da yediniz.Şimdi sıra kahvede. Günü kahveyle tamamlamak isteyenler için tercih edilebilecek mekanların başında Affan Kahvesi geliyor.

Pinterest
Pinterest

Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki kahveci, tam olarak 1913 yılından bu yana hizmet veriyor. Üstelik yalnızca kahve değil, kahvenin yanında şekersiz su muhallebisinden de tadabilirsiniz. Gül suyu damlatılan ve pudra şekeriyle servis edilen bu tatlının yanında dondurma da geliyor.

Fevzi Çakmak Mahallesi, Kurtuluş Cad. 42/ A, Antakya, Hatay