Zonguldak lezzetlerini tadabileceğiniz 6 mekan

Zonguldak
Zonguldak

Karadeniz mutfağından payına düşeni almış şehirlerden biri de Zonguldak’tır. Zonguldak'ın meşhur yemekleri nedir? diyeceksiniz. Şehrin kolay ve pratik yemeklerini sizlere tek tek anlatacağız. Ayrıca Zonguldak'ta yemek nerede yenir? cevabını da bu listemizde öğreneceksiniz. O zaman Zonguldak mutfağının keşfine çıkabiliriz.

Coğrafi özellik, sosyo-ekonomik yapıların hepsi mutfak kültürünü de etkilemiştir. Zonguldak'ta şehrin büyük bir kısmı madencilikte çalıştığı için daha kolay, pratik yemekler şehrin genelinde tercih edilmektedir. Özellikle buğday, arpa, çavdar, yulaf, mısır, bakla, fasulye gibi tarım ürünlerinin fazlaca yetişmesi genellikle un ve buğday temelli ürünlerin ağırlıkta olduğu bir mutfak kültürü oluşturmuştur. Hem pratik hem de buğday ağırlıklı yemekler içerisinde özellikle ‘’Uğmaç’’ ve ‘’Malay’’ en çok beğenilen ve tercih edilen yemeklerdendir. Şimdi Zonguldak’taki meşhur yemekler için adreslerimizi sıralıyoruz.

Pide severler için Zonguldak’ta harika bir mekan: Ereğli Pidecisi

Ereğli’de karnınız acıktıysa direk bu pideciye yolunuzu çevirebilirsiniz. Hem açık hem kapalı pide çeşitleriyle istediğinizi tercih ederek doyumsuz bir lezzete ulaşabilirsiniz. İnce hamuru, farklı pişirme teknikleri çıtır çıtır taze pideler masanıza geliyor. Servis gayet hızlı ve çalışanlar güler yüzlüdür. Özellikle ‘Kapalı Ereğli’ pidesini tatmanızı öneriyoruz. Fiyat ve kalite oranı birbirine oldukça denktir. Tüm pide severlere afiyet olsun!

hurriyet.com.tr
hurriyet.com.tr

Adres: Müftü mahallesi Uzun çarşı D:6 Bağlık Karadeniz Ereğli-Zonguldak

18 farklı pide çeşidiyle Meşhur Pideci Hasan Kuru

Ereğli’de pidelerin oldukça meşhur olduğunu biliyoruz. Sahil yolunda güzel tur attıktan sonra acıkan karnınız doyurmak için bir diğer pideci tavsiyemiz ise Hasan Kuru. Kendine has pide hamuru ile damaklarda iz bırakacak. İç harcı oldukça taze ve yerinde baharatlarla oldukça lezzetlidir. 18 farklı pide çeşidi damak tadınıza en uygun olanı seçip afiyetle yiyebilirsiniz. Yanında ister kapalı ister açık ayran söyleyip keyifli vakit geçirmek için harika.

Facebook
Facebook

Adres: Müftü mahallesi Erdemir caddesi No: 10/B Ereğli-Zonguldak

Sıcacık çorbalarıyla Güverte Lokantası

Zonguldak’ta çorbaların neredeyse yemek yerine geçtiğinden bahsetmiştik. Çeşit çeşit ve içerisinde bol malzemelerin bulunduğu doyurucu çorbalar ile sofraları şenlendiriyor. Bu güzel çorbalardan tatmak isterseniz size harika bir lokanta öneriyoruz. Ereğli’de bulunan Güverte Lokanta işte aradığınız adres.

TripAdsivor
TripAdsivor

Özellikle öğle yemeği saatlerinde çok kalabalık olmasına rağmen kendinize mutlaka yer bulabilirsiniz. Oldukça uygun fiyatlı olması ve çeşitleriyle çok avantajlı. Çorbaların yanında sulu yemek çeşitleri de bulabilirsiniz ancak bizim tavsiyemiz çorbalardan yana : )

Adres: Orhanlar mahallesi Atatürk bulvarı No: 15 Meydanbaşı – Zonguldak

Hem samimi hem lezzetli yerin adresi: Biyer Cafe Restoran

Sahil yolu üzerinde adeta bir cennet bahçesi olan Biyer Cafe Restorandayız şimdi. Özellikle kahvaltı için çokça tercih edilen ve neredeyse her müşteri tarafından beğenilir. Piknik atmosferinde bir restoran. Serpme kahvaltısı çok doyurucu ve hepsi birbirinden lezzetli. Şehirden uzak, yeşilliklerin içinde ve samimi konseptiyle uzun saatler vakit geçirebilirsiniz. TripAdsivor

Taze sıkılmış meyve suları, demleme çayları, lokma ve serme mutlaka tadılması gereken lezzetlerden. Kahvaltı tercih etmek istemeyenler için ızgarasından salatasına kadar öğle-akşam yemekleri içinde uygun menüler var. İstediğiniz saatlerde istediğiniz yemekleri yiyebilirsiniz.

Adres: Esenköy mahallesi Ilıksu caddesi 44 Zonguldak

Deniz eşliğinde ‘et keyfi’ yapmak isteyenelere: Çoşkunoğlu Kasap Izgara

Yıllardan süregelen deneyimiyle beraber işletmeyi güzel bir yere taşıyarak ün kazandırmışlardır. Özellikle etler konusunda oldukça başarılılar. Temiz ve kaliteli bir mekan. Konumu itibarıyla tam denizin karşısında size güzel manzarada yemek yeme fırsatı sunuyor. Burada da Zonguldak insanın sıcak ve samimi misafirperver ilgisini görüyoruz. Her ayrıntı düşünülmüş, hızlı servis ve güler yüzle harika vakit geçirebilirsiniz.

restoranindirimi.com
restoranindirimi.com

Adres: Acilik Caddesi Zonguldak Belediyesi Karşısı Zonguldak

Zonguldak’ta da tatlı yemeden gitmeyelim diyenler için: Fırın Tatte

Yemekler yendikten sonra son olarak güzel bir tatlı mekanı ile yazımızı sonlandırıyoruz. Unlu mamullerin satıldığı şirin bir mekan. Ufak bir mola ile kahvenizi yudumlarken özellikle elmalı kurabiyesini tadabilirsiniz. Çalışanlarda çok sempatik, müşteri gibi değil bir misafir gibi ağırlanarak keyifli vakit geçirebilirsiniz.

tripadsivor
tripadsivor

Adres: Meşrutiyet mahallesi, Gazipaşa caddesi No: 66 /A Ulu Cami Altı-Zonguldak