İsrail roket ateşinin ardından birden fazla hava saldırısıyla Gazze'yi hedef aldı

İsrail ordusu, Cenin'deki ordu baskını sırasında üç Filistinlinin vurularak öldürülmesinden bir gün sonra kuşatma altındaki yerleşim bölgesini hedef aldı, 18 Haziran 2022.
İsrail ordusu, Cenin'deki ordu baskını sırasında üç Filistinlinin vurularak öldürülmesinden bir gün sonra kuşatma altındaki yerleşim bölgesini hedef aldı, 18 Haziran 2022.

İsrail hava saldırısı, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da Cenin'e düzenlediği ve üç Filistinlinin öldüğü ve 10'unun yaralandığı askerî baskınlardan bir gün sonra gerçekleşti.

İsrail, İsrail'in güneyindeki Aşkelon kentini hedef alan Filistin yerleşim bölgesinden atılan roket atışının ardından cumartesi günü kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne hava saldırısı düzenledi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Kısa bir süre önce, roket saldırısına yanıt olarak (İsrail ordusu) uçakları Gazze Şeridi'ndeki bir dizi Hamas terör hedefini vurdu. İsrail uçağı, bir Hamas askeri karakolunun içinde bulunan bir silah üretim tesisini ve Hamas'a ait ek üç askerî karakolu hedef aldı." dedi.


Filistin haber ajansı Wafa, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin merkezindeki ve güneydoğusundaki Malaka'daki bölgeleri hedef aldığını bildirdi ve İHA'ların, yerleşim bölgesinin kuzeyindeki Beyt Lahya ve Beyt Hanun yakınlarındaki yerleri de hedef alarak, bölgeyi tahrip ettiğini ve yakındaki evlere zarar verdiğini de sözlerine ekledi.

Saldırının şiddetiyle çıkan alev gökyüzünü kapladı ve bölge üzerinde kara duman bıraktı.

Saldırıda can kaybı yaşandığına ilişkin bilgi geçilmedi.

Söz konusu saldırı, İsrail'in Gazze'den atılan bir roketin düşürüldüğünü açıklamasının ardından gerçekleşti.

Bu yıl Batı Şeria'da İsrail güçleri tarafından 26'sı Cenin'de olmak üzere 65'ten fazla Filistinli öldürüldü.