Suudi Arabistan, askeri alanda kadınların istihdamını sağlayacak

Suudi Arabistan bayrağı.
Suudi Arabistan bayrağı.

Kadınlar, Suudi Arabistan Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Hava Savunma Kuvvetleri, Stratejik Füzeler ve Silahlı Kuvvetler Sağlık Hizmetleri’nde çalışmaya başladı.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, Suudi Arabistanlı kadınların askeri alanlarda iş bulma imkanlarını genişleteceğini açıkladı. Suudi Arabistan’daki askeri rütbeye sahip kadınlar, İçişleri Bakanlığı Askeri İşler Dairesi’ndeki Merkezi Kabul Departmanı aracılığı ile Diplomatik Güvenliği Özel Kuvvetleri’nde iş bulmak için kayıt işlemlerine başlayacak.

  • Suudi Arabistanlı kadınlar ilk defa askeri alanlarda çalışmayacak. Geçtiğimiz ay, Merkezi Kabul Departmanı, askeri rütbelere sahip kadınların Pasaport Genel Müdürlüğü’nde çalışabilecekleri açıkladı.

Savunma Bakanlığı, daha önce yaptığı açıklamalarda gerekli niteliklere sahip kadın askerlerin onbaşı, çavuşluk rütbelerine başvurması için işe alım sisteminin başlatıldığını açıklamıştı. Kadınlar, Suudi Arabistan Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Hava Savunma Kuvvetleri, Stratejik Füzeler ve Silahlı Kuvvetler Sağlık Hizmetleri’nde çalışmaya başladı.

Suudi kadınlar daha önce kamu güvenliği hizmetlerinde çalışma imkanı elde etti. Uyuşturucu ile mücadele, cezaevi müdürlükleri, ceza soruşturma departmanları dahil olmak üzere devlet kurumlarında denetmen, gümrük görevlisi, güvenlik görevlisi olarak ve özel hastanelerde çalışan kadınlar ülkede işlenen suçları engellemek ve toplum güvenliğini sağlamak için mücadele veriyor.