Modem nasıl kurulur?

Modem kurulumu
Modem kurulumu

Evinize veya iş yerinize internet hizmeti aldığınızda rahatlıkla kullanabilmeniz için modem kurulumu yapmanız gerekmektedir. Her firmanın sunduğu avantajlara ve hizmet türüne göre modem kurulumu da farklılık gösterebilir. Peki aldığınız hizmet türüne göre modem kurulumu nasıl yapılır?

Modem kurulumu, modem ile servis bağlantısı arasındaki ayarın yapımı ile kurulur. Modem kurulumunda izlenecek adımlar şunlardır:

  • · İlk olarak internet aboneliğinizin yapılmış olması gerekir.
  • · Her modem farklı olduğu için modem ile ilgili talimatlar okunmalı ve uygulanmalıdır.
  • · Modemin konumlandırılacağı yer seçilmelidir.
  • · Gerekli kablolar takılarak kullanıma hazır hale getirilir.

Not: İnternet paketi ile birlikte alınan modemler genellikle kullanıma hazır halde bulunabilir. Elinizdeki modem ve internet hizmetleri farklı firmalara aitse size verilen kullanıcı adını ve şifreyi modem üzerinde tanımlatmanız gerekmektedir.

Modem kurulumunu firmalar yapar mı?

İnternet hattınızı bağlayan firma, abonelikle birlikte birçok avantaj sağlarken modem kurulumunu da gerçekleştirir. Anlaşma sağlayacağınız firmaya modem kurulumu hizmetlerinin olup olmadığını sorabilirsiniz. Evlere modem kurulum hizmeti veren firmalar görevli kişileri sizlere yönlendirerek kurulumuzu gerçekleştirir.

İlginizi çekebilir: WİFİ şifresi nasıl değiştirilir?

Modem alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Modem alımında dikkat edilecek noktaların çokluğu farklı model ve özelliklerin bulunmasından kaynaklıdır. Teknolojinin hızlı değişimi ürün ve hizmetlerdeki değişimleri ortaya de çıkardığı için modem alımında bu gelişmeler göz önünde bulundurulmalıdır.

ADSL, VDSL hat yapısı ya da Fiber gibi unsurlar modem alımında dikkat edilmesi gereken detaylardır. Aynı zamanda kablolu ve kablosuz modemler de incelenmelidir.

Fiber internet nedir?

Fiber, yüksek hıza sahip internet teknolojisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Optik kablolar aracılığıyla fiber internet erişimi sağlanır. Fiber internetin kullanılabilmesi için altyapının uygun olması gerekmektedir. Fiber internet kullanmak isteyenler altyapılarını sorgulatarak kullanabilirler.

Fiber altyapı sorgulaması nasıl yapılır?

Fiber altyapı durumu her firmada farklı şekilde yapılmaktadır. Kullandığınız firmanın internet sitesi üzerinden bilgilerini girerek altyapınızın fiber internete uygun olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Fiber internetin sunduğu imkanlar nelerdir?

Fiber internetin sağladığı birçok avantaj bulunmaktadır. Hızlı bir teknoloji sunan Fiber internetin sunduğu imkanlar şöyledir:

  • · 1.000 megabite varan hız
  • · Optik kablolar sayesinde hızlı erişim
  • · Birden fazla cihaza bağlanma
  • · Fazla veri işleme
  • · Kalite

Adsl nedir?

ADSL hat, günümüzde yaygın olarak kullanılan internet bağlantısıdır. ADSL modem ile mobil cihazlar üzerinden internete erişim sağlanır. ADSL bağlantı hızı ise altyapıya göre farklılık gösterir.

ADSL avantajları nelerdir?

ADSL hattın sağladığı birçok avantaj bulunmaktadır. Bu avantajlar şöyledir:

· Maliyet olarak uygundur.

· Kolay bir şekilde internet erişimini sağlar.

· Bağlantı hızında yüksek performans sağlar.

Fiber internet ile ADSL arasındaki fark nedir?

Fiber ve ADSL arasında farklar bulunmaktadır. Fiber internet ADSL bağlantısına göre daha hızlıdır. ADSL bağlantısında bakır kablolar kullanılmaktadır. Kabloların uzunluğu aynı zamanda internet hızını yavaşlatabilmektedir. Bu sebeple ADSL bağlantı Fiber internetten daha yavaştır. Fiber optik kabloları ise hızlı bir internet erişimini sağlamaktadır.

VDSL nedir?

İnternet hizmeti sunan VDSL, yüksek hıza sahip abonelik hattıdır. VDSL, bakır balolar aracılığıyla internet erişimini sağlamaktadır. VDSL hizmetinden yararlanmak için modeminizin VDSL bağlantısına uygun olması gerekmektedir.

VDSL ve ADSL arasındaki fark nedir?

VDSL hat ve ADSL hat arasında farklılıklar bulunmaktadır. VDSL, ADSL bağlantıları arasındaki farklar şu şekildedir:

  • · VDSL, ADSL bağlantısına göre yüksek bant genişliği sunmaktadır.
  • · ADSL ve VDSL modemleri farklılık göstermektedir.
  • · VDSL hızı ADSL hızından çok daha yüksektir.
  • · VDSL hizmeti 100 Mbps oranındadır.

VDSL VE ADSL arasındaki benzerlik nedir?

VDSL hattı ve ADSL hattı arasında benzerlik bulunmaktadır. iki hatta bakır kablolar aracılığıyla internet bağlantısını sağlamaktadır. ADSL ve VDSL bağlantısı kurulmadan önce altyapı desteklerinin uygun olup olmadığına bakılmalıdır.

Arama geçmişi modemde gözükür mü?

Yapılan internet gezintisindemodem üzerinde bir geçmiş oluşmaz. İnternet işlemleriniz modem içerisine kayıt edilmez, kullandığınız mobil cihazlarınızda arama geçmişiniz bulunur.