12,5 milyon lira değerindeki Bugatti Chiron Sport Cenevre'de görücüye çıktı

Chiron Sport
Chiron Sport

Volkswagen grubunun süper otomobil markası Bugatti, iki sene önce tanıttığı Chiron modelini yeniledi. Cenevre'de sergilenen 12,5 milyon lira değerindeki Chiron Sport, hem daha hafif bir gövde hem de daha dinamik sürüş deneyimi vaat ediyor.

Bugatti'nin 2016 yılında tanıttığı 1500 beygirlik süper otomobili Chiron yenilendi. Cenevre Otomobil Fuarı'na getirilen Chiron'un yeni sürümü, daha hafif olması ve sürüş sisteminin yeniden ayarlanmasıyla orijinal modelden daha hızlı olmayı başarıyor.

Chiron Sport adını taşıyan yeni araç, önceki modelde olduğu gibi yine 8,0 litre on altı silindir dört turbolu motordan gücünü alıyor. Devasa motor yüzünden neredeyse iki ton ağırlığa ulaşan aracın orijinal versiyonu, karbon fiber silecek sapları, titanyum fren kaliperleri gibi bir dizi düzenlemeyle 18 kilogram kadar hafifletilmiş. Süspansiyonları yüzde 10 daha sert hale getirip diferansiyele her tekere farklı tork değeri aktarmasını sağlayacak tork vectoring özelliği ekleyen Bugatti, bu değişiklikler neticesinde yarış pistlerinde 5 saniyeye kadar performans artışı sağlamayı başarmış.

Sport serisine özel iç mekan modifikasyonları ve daha hafif kasayla normal Chiron'dan daha pahalı olacağını haber veren Bugatti Chiron Sport, Avrupa'da vergiler öncesi 2,65 milyon avro (12,5 milyon ₺) başlangıç fiyatıyla satışa çıkacak. İlk teslimatların sene sonuna doğru başlaması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >