3 büyük şirket "yapay zeka" için işbirliğine gidiyor

Otonom sürüş.
Otonom sürüş.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji firması Nvidia, Uber ve Volkswagen ile yapay zeka ile sürüş konusunda anlaşmaya varma hazırlığında...

California merkezli olarak çalışan teknoloji firması Nvidia, otomobil sektörünün gelişimi için ürettiği yongada sistemleri bir adım daha ileri götürerek Uber ve Volkswagen ile anlaşma yapmaya hazırlanıyor. Anlaşma tamamlandıktan sonra yapay zekanın kullanacağı otomobiller ile otonom sürüş ile yolculuk deneyimi yaşamak imkanlı hale gelecek.

Nvidia, Volkswagen ve Uber ile anlaşmadan önce Tesla ve Baidu gibi firmalarla da iş anlaşmaları imzalamış bir şirketti. Nvidia, bilgisayarlar için grafik çipleri ortaya çıkarırken bir süredir de otomobillerin otonom sürüşünü gerçekleştirmek için çalışmalarda bulunuyordu. Şirketin CEO'su Jensen Huang, Las Vegas'ta organize edilmiş olan CES teknoloji konferansında bir misafire, Uber'in otonom sürüş yeteneğine sahip otomobil filosunun, dünyayı yanlış algılamasına ve kararlar verebilmesine yardım etmek için Nvidia teknolojisini kullandığını ifade etti.

Nvidia, Silikon Vadisi'ndeki yerini sağlamlaştırmak istiyor

Uber, Volvo'nun SC90 modelinin ilk test filosunu 2016'da Pittsburgh ve Phoenix'de kullanmaya başladığından beri, Nvidia'nın GPU hesaplama teknolojisini kullanıyor.Uzmanlar, Nvidia'nın geliştirdiği ve ilerlemesine özen gösterdiği bu teknoloji ile Silikon Vadisi'ndeki yerini sağlama alarak daha da önemli bir yere geleceği konusunda hemfikir.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >