ABD'deki 'sürücüsüz otomobillerle pizza teslimatı' müşterilerin beğenisini kazandı

Ford Dominos
Ford Dominos

Dominos ve Ford ortaklığında yaklaşık bir yıldır devam eden 'sürücüsüz otomobillerle pizza teslimatı', müşterilerin epey hoşuna gitmiş durumda. Bu sistem önümüzdeki dönemlerde farklı alanlarda da karşımıza çıkabilir. Ayrıntılar haberimizde:

Amazon ve Alibaba gibi elektronik ticaretin öncü şirketleri teslimat sürelerini kısaltmak için yeni yöntemler deniyor. Bunlardan en ilgi çekeni ise birkaç yıldır üzerinde çalışılan drone'larla teslimat sistemi.

Böylece kara yoluyla ulaşılması zor bölgelere kısa sürede siparişlerin hızlıca gönderilmesi hedefleniyor. İlk etapta ütopik gibi dursa da önümüzdeki yıllarda gerçekleşeceğine şüphe yok.

Sürücüsüz otomobillerle pizza teslimatı

Ek olarak sürücüsüz otomobiller de önümüzdeki yıllarda benzer teslimat işlemleri için kullanılacak gibi görünüyor. Zira Amerika Birleşik Devletleri'nin bazı bölgelerinde sürücüsüz otomobillerle pizza dağıtımı yapılmaya başlandı. Bir süredir devam eden bu teslimat biçimi müşterilerin hoşuna gitmiş gibi görünüyor.

Dominos ve Ford iş ortaklığıyla yürütülen bu projede Ford Fusion Hybrid otomobiller kullanılıyor. Müşterilerin canını en çok sıkan noktalardan biri ise teslimat için evden çıkıyor olmaları... Şu anda yalnızca Dominos siparişleri için kullanılan bu sistemin aslında detaylanıp daha farklısektörler tarafından benimsenmesi de söz konusu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >