Alibaba’daki görevinden ayrılan Jack Ma yerine geçecek ismi açıkladı!

​Alibaba’daki görevinden ayrılan Jack Ma yerine geçecek ismi açıkladı!
​Alibaba’daki görevinden ayrılan Jack Ma yerine geçecek ismi açıkladı!

Dünyanın en başarılı iş insanlarından biri olarak gösterilen Alibaba’nın kurucusu Jack Ma, CEO’luk görevinden ayrılacağını açıklayarak birçok insanı şaşırtmıştı. Ma, şimdi de görevini kime devredeceğini açıkladı.

Hem eski bir İngilizce öğretmeni olması hem de 25 milyar dolarlık servetiyle Çin’in ‘en zengin insanı’ unvanı etkisiyle kitlelere mal olan ve kendini çok sevdiren Jack Ma, hayatında yeni sayfalar açmaya kararlı. Geçtiğimiz hafta içerisinde Alibaba’daki CEO’luk görevini bırakacağını açıklamıştı. Birçok insanı şaşırtan bu karar Alibaba’nın geleceği noktasında da tereddütler doğurmuştu. Şirket kanadından yapılan açıklamada, Jack Ma'nın görevini artık şirketin CEO'su konumunda olan Daniel Zhang devam ettirecek.

Daniel Zhang, genç yaşına rağmen çalışmaları ve başardıklarıyla büyük yol katetti.
Daniel Zhang, genç yaşına rağmen çalışmaları ve başardıklarıyla büyük yol katetti.

'Öğretmen' yazılı kartvizitler de bastırıldı

10 Eylül 2019 tarihinden başlamak üzere yönetim kurulu başkanlığı pozisyonuna geçiş yapacak olan Daniel Zhang, bu tarihten itibaren CEO’luk görevini başka bir Alibaba çalışanına bırakmış olacak. Jack Ma ise 10 Eylül 2019 itibariyle Alibaba yönetim kurulunda kalacak ve Alibaba Ortaklığı’nın kalıcı üyesi olmayı da sürdürecek. Yeni yönetim kurulu başkanının görevi 2019'da devralacak olmasının sebebine dair açıklama ise yine Jack Ma'dan geldi. Ma, geçiş sürecinin sorunsuz yaşanması ve aksaklıkların önüne geçilmesi için bir sene daha şirketteki görevine devam edeceğini belirtti. Sonrasında ise Jack Ma'nın asıl mesleği olan öğretmenliğe dönüş yapacağı söyleniyor. Hatta Ma, bu süreç için kendine unvanını 'öğretmen' olarak yazdırdığı bir kartvizit bile bastırmış.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >