Apple beklenen açıklamayı yaptı: Sürücüsüz otomobil geliştiriyoruz!

Tim Cook
Tim Cook

Apple'ın CEO'su Tim Cook, yıllardır beklenen açıklamayı yaparak sürücüsüz otomobil projesini doğruladı. İşte projeye dair ilk detaylar!

Apple'ın uzunca bir süredir sürücüsüz otomobiller konusunda yatırım yaptığı biliniyor. Hatta son olarak alınan patentlerle farklı noktalarda test sürüşlerinin başlamış olması şirketin sürücüsüzotomobil projelerindeki ciddiyetinin en büyük göstergesi. Geçtiğimiz aylarda ilk kez seyir halinde görüntülenen Apple sürücüsüz otomobil ardından merakla beklenen açıklama da geldi; Tim Cook, Bloomberg'e verdiği röportajda otomobil projesini doğruladı.

Bir diğer değişle verilen bu bilgi sayesinde Apple'ın sürücüsüz otomobili en yetkili ağız tarafından onaylanmış oldu. Cook, doğrudan Apple logolu klasik bir otomobil yerine sürücüsüz otomobil projelerine yöneldiklerini ve bu sistemin farklı amaçlar için kullanılabileceğini belirtti.

Şirketin CEO'sunun tam açıklama metni ise şöyle:

  • Çok önemli bulduğumuz bir teknoloji. Bunu biraz da diğer yapay zeka projelerinin anası olarak görüyoruz. Aslına bakarsanız çalışabileceğiniz en zor yapay zeka projelerinden birisi olabilir. Burada ciddi bir değişim fırsatı yatıyor. Sürücüsüz otomobiller, elektrikli taşıtlar ve sürüş paylaşım gibi üç değişim vektörü, aynı anda hayatımızı değiştiriyor. Gerçekten ürün bakış açısıyla ne yapacağımızı söylememiz mümkün değil.

Sürücüsüz otomobil projelerinin her geçen gün pazarda kendine daha fazla yer bulduğu aşikar. Üstelik araştırmalar da 2030 yılına kadar bu sektörün toplamda 6.7 trilyon dolar büyüklüğüne ulaşacağı yönünde. Dolayısıyla Apple'ın bu pastadan büyük bir pay almak istediği ortada.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >