Apple iOS 11'de para transferi için kimlik bilgileri gerekecek

iOS 11
iOS 11

Dünyanın en değerli şirketi Apple’ın Eylül ayında kullanıma sunmasını beklediğimiz yeni işletim sistemi kimlik bilgilerini internet ortamına sunmayı da beraberinde getiriyor.

Günlük hayatta kullanılan birçok işlevin yerini alan mobil cihazlar gelişen teknoloji ile cüzdanların da yerini almaya başladı. Bu amaç için geliştirilen Apple Pay Cash, yaygın bir şekilde Apple kullanıcıları tarafından kullanılmaya başlandı. En başından beri güvenliği en üst düzeylerde tutmaya çalışarak kullanıcılarını rahat ettirmeye çalışan Apple’ın, iOS 11 ile birlikte daha önce uygulanmayan bir yeniliği daha hizmetleri arasına alacağı söyleniyor.

Bu iddianın çıkış noktası ise iOS 11’in beta 7 sürümünde ortaya çıkan kodlar. Burada Apple Pay Cash özelliğini kullanacak olan kişilerin para transferi için kimlik tanımlama işleminin uygulandığı açıkça görülüyor. Aslında bu özellik kimlik bilgilerinin verilmesi yönünden tehlikeli görülse de çocukların ve farklı kişilerin alışveriş yapamayacağını düşününce oldukça mantıklı ve cazip bir karar gibi geliyor.

Eylül ayında tanıtılması beklenen iOS 11’in ayrıntılarını bilgiler geldikçe sizlerle paylaşacağız. Tanıtım günü ve sonrasında da inceleme yazıları yine sitemizde yer alacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >