Apple'ın merakla beklenen güncellemesi iOS 11 tanıtıldı!

WWDC 17 iOS 11
WWDC 17 iOS 11

Apple'ın her sene düzenlediği WWDC etkinliğinde bu sene en fazla merak edilen iOS 11 güncellemesinin detayları belli oldu.

App Store yenilendi. Bugün özelliğiyle hep yeni bir sanal tezgah bizi karşılayacak.
App Store yenilendi. Bugün özelliğiyle hep yeni bir sanal tezgah bizi karşılayacak.

WWDC etkinliğinde iOS 11 ile ilgili detaylar kullanıcıları en fazla sevindiren özelliklerden oldu. Tanıtımı girmeden kısa bilgiler veren CEO Tim Cook, iOS sistemli telefonlarda 1 yılda 1 trilyon fotoğraf çekildiğini ve kullanıcıların yüzde 96'sının iOS'dan 86'sının iOS 10'dan memnun olduğunu belitti.

Kullanıcıları en sevindiren dokunuş ise mobil verinin bir kısayola sahip olması.
Kullanıcıları en sevindiren dokunuş ise mobil verinin bir kısayola sahip olması.

İşte iOS 11 ile birlikte gelen yenilikler:

  • -JPG formatından yüksek çözünürlüklü imaj dosyasına çeviri yapılabilecek.
    -Düşük ışıklarda zorlanan portremodu da oldukça geliştirildi ve artık çok daha kaliteli çekimler yapılabilecek. Çektiğimiz fotoğraflar artık daha az yer kaplayacak.

    -En önemli ve belki de en fazla sevindiren özelliklerden biri de hücresel (mobil) verinin kısayollardan kapatılıp açılabilecek olması. Aynı zamanda Instagram'a ait Boomerang uygulaması yine kamera çekimleri arasına eklendi.
    -iMessage uygulaması, çıkarmalar ve uygulama kısayolları ile daha kullanışlı bir hale getirildi. Mesajlar, Bulut üzerinde saklanabilecek. Ayrıca buradan Apple Pay ile mesaj yoluyla kişiler birbirine para gönderebilecek. Yani bir mesajla istediğimiz kişiye istediğimiz miktarda para gönderebileceğiz.
    iMessage senkronizasyonuyla iPhone'dan sildiğiniz mesajlar direkt olarak MacBook'tan da silinecek.
    -9 yılın ardından App Store'da ciddi bir değişiklik yapıldı. ''Bugün'' diye bir eklentinin olduğu ve buradan uygulama keşfetmenin çok eğlenceli olacağı belirtildi.
    -Siri yeni öğrenme sistemi ve yeni sesiyle karşımıza çıkacak. 370 milyon kullanıcı tarafından kullanılan Siri çeviri özelliğine kavuşacak.
    -Apple, iOS 11 ile Apple Haritalar'a şerit takip özelliğini de ekledi. Şerit takip dönüş yapacağımız yöne doğru gerçekleşecek. Böylece yanlış yola devam etmenin engellenmesi amaçlanacak.
    -iOS 11 ile gelecek dikkat çeken özelliklerden biri olan ''Sürüş Sırasında Rahatsız Etme'' özelliği. Sürücüler trafikte araç kullanırken herhangi bir rahatsız edici öge ile karşılaşmayacak. Bu özelliği açtığınızda sizi arayanlara ve mesaj atanlara otomatik olarak araç kullanıyorum mesajı gönderilecek ve size araç kullanırken bildirim gösterilmeyecek.
    -Apple, Ev uygulamasına ses sistemlerini de ekliyor. Bu özellik AirPlay 2 özelliği ile çalışıyor. Bu özellik sayesinde evinizdeki tüm destekli hoparlörleri Ev uygulaması üzerinden yönetebileceksiniz.
    -Apple Music sonunda Spotify gibi kendi içerisinde sosyal medya platformu haline geliyor. Artık Apple Music üzerinden arkadaşlarınızı takip edebileceksiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >