Apple iOS 13, son dört nesil iPhone'lar için sonbaharda geliyor

iOS 13
iOS 13

Apple'ın WWDC19 kapsamında tanıttığı yeni mobil işletim sistemi iOS 13, bundan 3 yıl önce tanıtılan iPhone 7 / iPhone 7 Plus ve sonrasında çıkan tüm modellere geliyor.
Karanlık mod başta olmak üzere birçok farklı yenilik sunan güncelleme, çeşitli hataların giderilmesi ve güvenliğin artırılması konusunda da önemli detaylar barındırıyor.

Apple; geçtiğimiz Pazartesi günü iPhone ve iPad'ler için mobil işletim sisteminin en son sürümü olan iOS 13'ü duyurdu. Görkemli bir WWDC etkinliğinde tanıtılan işletim sistemi 'güncelleme' olarak sonbaharda kullanıcılara açılıyor.

iOS 13 kabaca karanlık kod, daha iyi bir Fotoğraflar uygulaması gibi detaylar sunuyor. Ancak aslında sanıldığından daha fazla yenilik barındırıyor. Özellikle uygulama ve hizmetlerde güvenliğin artırılması en belirgin detaylar arasında.

Ancak ne yazık ki tahmin edebileceğiniz gibi tüm iPhone ya da iPad'ler bu güncelleme ve dolayısıyla yeniliklerden yararlanamıyor. iOS 13, son dört kuşak iPhone'lar için kullanıma sunuluyor. İşte iOS ve tüm özelliklerine sahip olacak iPhone'lar:

gzt

iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR

Apple'ın geçen sene Eylül'de tanıttığı en yeni nesil iPhone'lar güncellemeyi alacak modeller arasında ilk sırayı temsil ediyor.

iPhone X.
iPhone X.

iPhone X

Önceki sene tanıtılan iPhone X de tahmin edebileceğiniz gibi yine iOS 13'ü kurup tüm özelliklerinden yararlanabilecek telefonlardan biri.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus.
iPhone 8 ve iPhone 8 Plus.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus

2017'de iPhone X ile beraber tanıtılan iPhone 8 ve büyük ekranlı versiyonu iPhone 8 Plus da iOS 13 güncellemesini alabiliyor.

iPhone 7 Plus ve iPhone 7.
iPhone 7 Plus ve iPhone 7.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus

Ve aslında iPhone camiasında yeni güncellemeyi alacak telefonlardan biri de iPhone 7 serisi. Üç sene önce duyurulan bu telefon, iOS 13'ü alacak son aile. Yani aslında iPhone 6 serisi güncellemeyi alamıyor.

iOS 13 güncellemesini alamayan telefonlar

iPhone 5 tasarımını seven ve daha güçlü bir telefon kullanmak isteyen kişilerin yöneldiği iPhone SE güncellemeyi alamayan telefonların başında geliyor. Az önce de bahsettiğimiz iPhone 6 serisi ve daha eski iPhone'lar iOS 13'te kullanılamıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >