Apple iPhone 12'nin tanıtım tarihine ilişkin yeni gelişme

iPhone 12
iPhone 12

Apple henüz iPhone 12'nin ne zaman tanıtılacağını açıklamadı. Fakat son söylentiler 10 Eylül'ü gösteriyor.

Üç farklı ekran boyutuyla çıkması beklenen yeni iPhone'ların, A14 Bionic yonga seti; 5G desteği, LIDAR sensör ve hızlı şarj teknolojisiyle geleceği tahmin ediliyor.

Ek olarak kamera tarafında da önemli güncellemeler bekleniyor. Tahminler 6X optik yakınlaştırma yapabilecek bir lens olacağı yönünde.

Yeni nesil iPhone 12'nin tanıtım tarihi henüz belli değil. Ama tahmin edebileceğiniz üzere şu ana kadar sızan detaylar Eylül sonu Ekim başını gösteriyor. Pandemi nedeniyle AR-GE ve üretim süreçlerinin ağır aksak ilerlemesi, yeni iPhone'ların çıkışını önemli oranda etkileyebilir. Elbette bu durum yalnızca Apple için değil diğer şirketler için de geçerli.

Yeni iPhone ne zaman duyurulacak?

iPhone 12'nin arkasında üç farklı kamera ve bir de LİDAR sensör yer alacağı söyleniyor. Yayınlanan konsept video da bu söylentiler doğrultusunda hazırlanmış.
iPhone 12'nin arkasında üç farklı kamera ve bir de LİDAR sensör yer alacağı söyleniyor. Yayınlanan konsept video da bu söylentiler doğrultusunda hazırlanmış.

Son iddialar, yeni iPhone'un 10 Eylül'de tanıtılacağına vurgu yapıyor. En azından CNET'te yayınlanan bir haber bu tarihe özellikle vurgu yapıyor. Haberin kaleme alınmasının nedeni ise YouTube başlatılan bir geri sayım.

Bu geri sayım 10 Eylül'de tamamlanıyor ve bu tarihin de yeni iPhone tanıtımına işaret ettiği belirtiliyor. Apple'ın açıkladığı kesin bir tarih olmadığı için bilgiler şu anda iddia aşamasının ötesine geçemiyor.

Yayınlanan konsept videosu, iPhone 12 hakkında bazı detayları açık ediyor. Elbette bu videonun doğruluğu tartışılır. Ancak yine de ön ve arka yüzeyin tamamen cam olarak tasarlandığını çerçevelerde ise paslanmaz çelik bir malzemeye yer verildiği görülebiliyor.

Yeni iPhone ne zaman çıkıyor?

Tanıtım Eylül'de olsa bile ürünün satışa sunulmasının Ekim'e sarkabileceği söyleniyor. Yani aslına bakılırsa her ne şekilde olursa olsun meraklı kullanıcıların bir süre daha beklemesi gerekiyor.

iPhone 12 neler sunacak?

Duyuru ve satış zamanına ilişkin bilgilerin tamamı az önce de bahsettiğimiz üzere iddia olmanın ötesine gidemiyor. Bu yılki iPhone'ların tamamında OLED ekranın tercih edilmesi söz konusu. Ekran boyutları olarak da 5.4 inç, 6.1 inç ve 6.8 inç'lik modellerin duyurulması söz konusu. A14 Bionic yonga seti, 5G desteği, LIDAR sensör ve hızlı şarjın standartlar arasında yer alacağı tahmin ediliyor.

Ayrıca kamera tarafında da önemli güncellemelere yer verileceği ve kaliteden hiçbir şekilde ödün vermeden 6X yakınlaştırma sunan bir kamera sunulacağı tahmin ediliyor. Elbette son sözü Apple söyleyecek. Tüm bu ayrıntıların netleşmesi için birkaç ay daha beklemek gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >