Apple, iPhone'ları yavaşlattığı için özür diledi, indirimli batarya tamirine başladı

iPhone
iPhone

iPhone'larda bataryanın eskimesiyle performansı yazılımsal olarak düşürdüğü ortaya çıkan Apple, bu düzenlemeyle ilgili tüketicileri yeterince bilgilendirmediği için özür diledi. Özür açıklamasıyla birlikte indirimli batarya tamir programı da müjdelendi.

Geçen hafta Apple'ın iOS 10.2.1 güncellemesinden sonra eski bataryalı iPhone'larda cihaz performansını düşürmeye başladığı ortaya çıkmıştı. Bugün konuyla ilgili resmi internet sitesinden açıklama yapan firma, batarya-performans düzenlemesi hususunda müşterilerini yeterince bilgilendirmediği için özür diledi. Apple, hayata geçireceği iki düzenlemeyle müşterilerin güvenini tekrar kazanmayı ümit ediyor.

Apple'ı iPhone'lardaki yeni enerji yönetim mekanizmasına geçişe zorlayan, iPhone 6 ve 6s serisi telefonları etkileyen batarya sorunu olmuştu. Yüksek işlem gücüne ihtiyaç duyulduğunda yeterli enerji akışı sağlayamayan batarya, cihazın kendini yeniden başlatmasına sebep oluyordu. iOS 10.2.1 ile enerji akışını sınırlayan Apple, telefonların yeniden başlama sorununa çözüm getirmiş olsa da eskiyen iPhone'lar için ciddi performans kayıplarına da yol açmıştı.

Batarya değişimi ucuzluyor

Özür açıklamasıyla birlikte iPhone 6 ve üstü modeller için batarya tamirine indirim geleceğini müjdeleyen Apple, 2018 sonuna kadar garanti dışı batarya değişimini 79 dolar yerine 29 dolardan gerçekleştirecek.

Apple'ın iPhone yavaşlatma skandalına yönelik tek önlemi ucuz batarya değişiminden ibaret değil. Önümüzdeki yıl yayımlayacağı bir iOS 11 güncellemesiyle iPhone'ların batarya sağlığı bilgisini kullanıcıların kontrolüne sunacak olan teknoloji devi, bu sayede cihaz sahibine bataryasının performansı etkileyecek kadar eskiyip eskimediğini haber vermiş olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >